[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
E buna pentru concedii pina la trei saptamini. Prima saptamina au ce hali pestii, apoi un pic dddaaa greva foamei nu-i ucide.
La concedii mai lungi se poate apela la "vecinu' binevoitor" care nu are de facut altceva decit sa arunce in acvariu la o data precis stabilita un numar la fel de precis stabilit dddaaa cuburi .

Toate cele de mai sus se aplica in acvarii putin populate si echilibrate. La acvarii mediu sau suprapopulate ....... nu se pleaca in concediu ....... orice peste mort impute apa si urmeaza o serie de alti pesti morti si apoi iti sparge politia usa in cautarea cadavrului in putrefactie pppaaa care l-au reclamat vecinii cum ca ar fi in apartamentu' tau .
g.g wrote:echipamentele vor fi descrise pe parcursul montarii acestora.

Va vom tine la curent pe parcursul evolutiei lucrarilor.

Urmeaza saptamana viitoare prezentarea altor 2 bazine de recif aflate in lucru.
Abia astept !

mosu wrote:Eu ma pregatisem sa fiu carcotasul sef
Lasa circoteala pppaaa seama noastra .
kid wrote:Acvariul 100l cu substrat nisip cu putin pietris (cat bobu de orez);
.......
Pesti... vivipari vo 20 si 2 scalari pui (nu sariti la mine ca ii voi baga in alt acvariu)
Acvariul nu e chiar asa suprapopulat. Totusi, dupa parerea mea ar fi bine sa lasi acolo numa' 10 vivipari.

Incearca sa schimbi mai multa apa. Daca poti cu apa statuta.
Micsoreaza si portia de haleala pina scapi de alge. Esti sigur ca nu sint supraalimentati? Ca nu le mai da cineva mincare?
Allen_g30 wrote:la o sapt dupa acest lucru se vede o imbunatatire a starii plantei, dar, incep sa prolifereze si algele.
Daca au aparut alge nu mai baga deloc PlantaMin pina scapi dddaaa alge. Chiar daca scrie pppaaa ambalaj ca nu favorizeaza algele.
Il poti inlocui cu pastile la radacina plantei.
Endo_ro wrote:Acu' e vorba de mofturi si figuri de vedeta.
Nu stiu daca e vorba de mofturi sau de ....... cu totul altceva. Nu degeaba se spune ca discusii sint mai pretentiosi decit majoritatea celorlalti pesti din acvariile noastre. Si nu degeaba am spus sa-i separi pppaaa aia cu probleme.

P.S. Stelutele din postu' tau imi apartin.
Dee wrote:am un acvariu de vreo 40 si ceva de litri (cam galeata stiu) in care tineam pana de curand un caras (clasic!!) niste molly, si inca niste pestisori carora le uit mereu numele(aveam 3 negri, la capete, coditele aveau ca niste prelungiri, si 2 galbeni (io le ziceam galbeni desi nu erau) patati..alte informatii nush sa va dau), 4 sanitari si cam atat.
.......
oricum am scapat de aia (i-am dat altuia sa-i manance carasu' ) si mi-am luat 4 neoni si 4 plati.
Rezolva problema cu suprapopularea.
acata wrote:La mine nymphea lotus nu are nici o problema la 30 de grade (cu discusi).
Spuneam doar ca la temperaturi inalte plantele au nevoi sporite de lumina, CO2 si fertilizanti.
Se pare ca blestemele mele incep sa ajunga la destinatie . Eforturile mele de a ma perfectiona in arta blestemelor indubitabil ca dau rezultate \/ . Asadar, atentie cum va comportati cu porcu'. Trebuie sa cotizati daca vreti sa n-aveti probleme cu vecinii. Ce cotizati mai vedem noi. Gindesc profund .
Ca de blestemele faraonice nu va scapa nici binecuvintarile parintelui akademic .......
Endo_ro wrote:Ce parere aveti de acvariul asta ? In special dimensiunile !!!

http://www.aquariumhobbyist.com/discus/mytank/tank1/index.html
Ce cauta discusu' acolo habar n-am .
Jack Dempsey cresc pina spre 20 cm si nu-i vad bine pppaaa ceilalti pesti. Au ei 2 cm da' cresc al naibi dddaaa repede.
Si nu degeaba le spune Jack Dempsey .

Problema aglomeratiei din acvariul tau va fi rezolvata cu siguranta. De la sine daca nu o rezolvi tu.
Da-ne detalii.
Adi D wrote:cred ca o sa schimb toata apa pentru ca nu am alta solutie
Aspira substratu' cu cloputu' pina la fund. Chiar daca deranjezi un pic plantele.
Iepurica wrote:Se umplu constant de alge (din cele de culoare inchisa si destul de mari ca lungime). Am spalat plantele (cu apa), le-am curatat de frunzele bolnave, am tinut lumina inchisa mai multe ore pe zi decat de obicei, tot degeaba, reapar.
Probabil ca pestii fac cam multa murdarie care favorizeaza algele. Baga detalii despre acvariu.
Solutii: schimburi dese de apa, numar redus de pesti si plante care sa creasca bine - sa cistige competitia cu algele.
Magda wrote:Daca te mai linisteste sa stii ca si mie mi-a murit puiul de australe.
Da. Ce bine c-a murit si capra vecinului . Si mai bine ar fi sa-i crape si lu' Batracianus toti pestii si ochiu' drept , ala care-l doare . De fapt, sa crape toate acvariile la toti forumistii .

Asa e. Cred ca puiului tau i s-a facut dor de puiu' meu. Se plictisea fara puiu' meu pppaaa lumea asta si s-a dus dupa el dincolo .

ciumurel wrote:Cineva ma sfatuia ca ,o solutie ar fi tinerea acvariului in intuneric total 3 zile ,sau in orice caz reducerea timpului de iluminat
La alga asta poti sa tii acvariul si o luna la intuneric total ca nu crapa jigodia. Am incercat.

ciumurel wrote:Daca nu scap de ele prin schimbarea partiala a apei,reducerea cantitatii de mancare si eventual al numarului de pesti,ce ma fac?
Scapi daca ai rabdare si te conformezi sfaturilor . Prima conditie (obligatorie) e reducerea numarului de pesti. Killerirea algei dureaza. Nu te astepta ca in trei zile sa dispara.
Indeparteaza mecanic alga de unde se poate (sticla, decor, rupe frunzele batrine si/sau invadate de alga ca oricum nu arata bine ....... ).
ciumurel wrote:Adevarul e ca acvariul e cam aglomerat si le-am dat cam mult de mancare in ultima perioada,cu rezultate de altfel ,unii pesti si-au dublat dimensiunea intr-o luna.
Problema e ca acvariu e aglomerat => multa mizerie => haleala pentru alge. Faptul ca in celalalt acvariu n-au aparut e doar o chestie de ....... noroc.
Echilibrul in acvarii este foarte fragil iar in acvarii aglomerare nici nu poate fi vorba de echilibru. Algele asteapta dupa colt. Nu se pune problema daca vor exploda, ci doar cind. Acuma ai avut "norocul" sa gasesti in acvariu Cladophora, una din cele mai spurcate alge. Mai greu de ucis decit Bruce .

Rezolvarea sta in eliminarea cauzelor care au dus la aparitia ei. Daca nu poti un acvariu mai mare, redu numarul pestilor "in limitele legii".
tyamathis wrote:trebuie sa plec cam o luna in concediu....
Cam mult.

tyamathis wrote:daca le pun mult amancare cand plec, nu se strica apa??
Ba se imputeste apa, pestii mor => niste mirosuri de te evacueaza vecinii din casa.

tyamathis wrote:ce sfaturi imi dati?
Decit sa le dai multa haleala cind pleci, mai bine nu le dai nimic.
O priza programabila pentru lumina e obligatorie. Altfel ai sanse sa moara plantele => sa strica echilibrul acvariului.
Parca am vazut cindva o chestie de la Tetra: un cubulet de mincare care sa pune in acvariu cind pleci in concediu. Nu cunosc detalii ca n-am folosit.

P.S. Baga detalii despre acvariu ca altfel vorbim discutii .......
Endo_ro wrote:Credeti ca e posibil sa fie bolnavior, sa-si revina mancand tubii si mai tarziu sa accepte si mancare de alt fel ?
Daca e bolnav trebuie tratat.
La ce temperatura e acuma? Se pare ca nu l-ai separat.
Tubifexu', fiind singura hrana pppaaa care o accepta, il ajuta sa nu ....... o ia dupa ala micu' .
ciumurel wrote:Alge de culoare verde inchis sub forma de firicele pe marginea frunzelor.
Probabil Cladophora. Cam subtire descriere .
Da' nu ne-ai spus ce vrei sa faci cu ele. Sa le extermini sau sa le cresti?

Baga detalii ca nu stim ghici ca mama omida.
Articolu' asta nu-i suficient :soare: ? Nu cred ca Sandu l-a scris pentru bunica . Mai cititi oameni buni si articolele dddaaa pppaaa site ca s-a muncit la ele .

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: