[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: irina
Forum Index » Profile for irina » Messages posted by irina
Buna seara! Incep prin a spune ca daca ma intreba cineva daca ma bate gandul sa ma apuc de acvaristica,as fii zis categoric NU! Insa soarta s-a intors impotriva mea, si cum nu am putut sa am un caine,mama mi-a facut cadou un acvariu de 60L, iluminat cu neon, cu incalzitor de 60W(mi se pare), neplantat,ci doar populat dupa o ciclare "scurta" din cate am inteles de pe forum cu 2 sanitari, 2 scalari (recent achizitionat cel de-al doilea dupa o pierdere de alti 2 scalari),5 zebre si 5 molly... Am un filtru Resun care nu e bun(este pentru 80L,deci trebuie cumparat un altul!!!) o pompa de aer cu burete,si niste strachinioare de lut sparte ca sa le ofer niste ascunzisuri (sa nu fie stresati,pentru cand nu vor sa se arate)... Am avut niste probleme urate pentru un incepator,sper ca le-am remediat,sa nu fie prea tarziu... Este intradevar mai greu cu acvaristica decat cu un catel (asta imi doream eu),dar sincera sa fiu..a inceput sa imi placa, m-am atasat de pestisorii mei, imi place sa stau sa ii studiez,sa ii privesc... Va multumesc si sper ca ati inteles ceva
Scalarul a avut http://www.companie.go.ro/Pesti/CarteScalari.html#C5 Boala aripioarei rosii
atunci când baza aripioarelor începe sa se înroseasca folosesc Nala Gram. De obicei acesta este un semnal ca în acvariu exista o mare cantitate de amoniac (nu am gasit nala gram'ul acesta,in Ro parca nici nu exista). Am un volum de 60 L, am ciclat acvariu la inceput, am bagat filtrul ,pompa de aer,si mancare , fara pesti pentru vreo 5 zile (mi s-a spus ca e mai mult decat suficient). Schimbul de apa il fac saptamanal,cca 20%, cu apa tratata de la dozatoarele waterpia(daca pot le mai tin si in bidoane deschise la gura).. Se pare ca trebuie sa imi iau alt filtru ... Multumesc...si incerc sa scriu Acum la despre noi,ca asa tot zic ca o sa scriu si nu o fac...
Nuuu...nu zice asta! Tin la el ca la ochii din cap, se vede ca este un luptator( a mai avut o problema cu "boala coditei rosii" am inteles ca se numeste si i-a trecut de la sine) a avut zile in care era retras, muscat de molly,dar acum debordeaza de energie... si i-a mai ramas decat problema asta cu codita si cu innotatoarea de sus care mi se pare ca este "lipita",adica nu prea o deschide cum vad la ceilalti.. Ce nu inteleg este de ce la toate pet-shop'urile la care ma duc imi zic ca trece de la sine, sa il las in pace,sa nu il stresez,ca nu e o boala...
Acvariul nu il am suprapopulat deloc,am 2 sanitari, 5 zebre,un scalar si 5 molly,care sunt mutate momentan. Am un filtru resun SP-900L (recent am aflat ca este pt 80L,dar destepata de la pet-shop mi l-a dat la acvariu),si o pompa de aer care functioneaza in permanenta. Filtrul l-am scos pentru ca invartea pestii.. in ultimul hal . Daca las doar pompa de aer are ceva? O alta doamna de la alt pet-shop (le-am luat pe toate la rand ) mi-a zis ca garanteaza ca nu are nimic...

Imi cer scuze daca am dat "buzna" peste topicul lui cocolino,dar am zis sa nu mai deschid un nou topic...si la search nu am gasit nimic din ce sa sa corescpunda cu ce are scalarul meu(singurul ramas). Precedentii,cand au murit, unul a murit din cauza abdomenului foarte umflat,nu manca deloc, si celalalt innota dezechilibrat...la orizontala,nu manca,se zbatea,dar acesta nu are niciunul din simptomele acestea. Doar problema cu inotatoarea,dupa cautari indelungate(ca sa verific tratamentele) am inteles ca este o boala care se trateaza cu Sera Baktopur, cat despre formatiunile albe pufoase de pe el(putin sesizabile) am citit ca se trateaza cu Sera Mycopur. Nedumerirea mea este: pe care sa o cumpar? Sera Mycopur sau Baktopur. Eritromicina pe care mi-o recomanzi,este pentru acelasi lucru? Acum o sa intru si la sectiunea "Despre noi",ca sa fie totul in regula. Multumesc pentru sfaturi, si imi cer inca scuze daca am incalcat anumite reguli.
aa... si mi se pare ca innotatoarea de sus este lipita...nu o desface mai deloc..e toata compactata... Tin prea mult la ei ca sa mai pierd vreunul...
Si eu am avut 3 scalari si 2 mi-au murit la o diferenta de 1 zi...aceleasi simptome!! cel care mi-a ramas are codita putrezita,adica i se putrezeste pe fiecare zi, si parca are niste ...vata pe el , ceva albicios.. Ma poate ajuta cineva si pe mine?! Multumesc

Forum Index » Profile for irina » Messages posted by irina
Go to: