Pompele Resun , cele la 2000L/h , nu au nici pe departe 2000L/h , eu zic ca nici 2 bucati in 45 L nu sunt indeajuns De specificat ca eu sunt fan - big flow
ozi wrote:La ce solutii naturale de reducere a nitratilor te refereai?? ca in afara de refugium cu alge sau ciclul azotului complet (in DSB sau interiorul rocilor) nu cred ca se poate numii nimic altceva ca fiind "natural".
Tare curios sunt care este afectul acestor solutii artificiale vs solutii naturale de reducere a nitratilor ...
Sincer , eu n-am mai facut un test la acvariu de vreo 2 luni, deja il vad din ochi cand nu e ceva ok .
Ce aditii faci ?
PS : imi place acvariul tau .
Eu ma gandeam la o pompa de 12V , dedicata acvaristicii . Trebuie sa aiba un debit mai mic , care sa fie comandata de un releu pentru top-off .
In fine, poluam topicul omului . Scuze .
scubu wrote:intrebarea mea e nevinovata...si da am si eu in tanganyikanu' meu vamaioate ....cateva...ideea e ca sunt curios cat timp le-ar lua sa devina parte integrala din'' decorul filtrant'' si daca merita miscarea asta...adica pui o parte cu pietre vii si trei parti alte pietre....?
Undeva in jurul a 3 ani
N-as baga mana-n foc ca dupa 3 ani ai roca vie......
Chiar nu inteleg de ce va aprindeti oameni buni Gusturile nu se discuta, clar !!
@yonutzzz_92 - nu cred ca vei reusi cu doar 800 ron sa faci un fish-only de 200L . Numai sticla, suportul ...te duce cel putin jumatate din buget...sa nu mai zic de altele...
Pe langa capac, problema, sa-i zic asa, e aportul termic al pompelor , neoanelor . Sunt multe device-uri, cu pompe ce isi varsa caldura in apa acvariului .
La viitorul acvariu, nu se va preta nici un echipament aferent acestui nano .
Mersic , mersic .
Si ce temperatura ai in acvariu? Eu cred ca daca n-as avea chiller-ul , la temperatura din ultimile zile , si la incarcatura termica ce o am in acvariu , ar sari lejjjerr peste 30grade .
Cat despre aerul conditionat , evacuarea e in capatul opus , si nu se merita sa racesc toata casa pt acvariu .
Acvariul meu rezista cu brio caldurilor , chiller-ul trage din greu . Ma gandesc cu groaza ce ar insemna sa pice chiller-ul ....
La voi, cum se prezinta situatia ? Voi la cat ati setat temperatura in acvariu ?
In alta ordine de idei , am observat ca skimmer-ul lucreaza mult mai bine , daca are cupa curata pe interior , spalata mai des .Pe interiorul tubului conic se depun fel si fel , iar skimmer-ul datorita acestor depuneri , nu mai produce spuma cu aceeasi calitate , si eram tentant sa zic ca skimmer-ul nu mai are ce scoate , dar..am observat ca nu e chiar asa . Aviz celor interesati de experimente
ozi wrote:vad ca a trecut aproape jumate de an si n-ai mai postat nimic cu evolutia acvariului. e totul ok?
spune-mi sincer ce parere ai despre acel protein skimmer rio, face treaba sau nu prea? crezi ca ar face fata la 70L (20G) ?
Exclus !!!
L-am avut eu la un acvariu de 60L . Sincer, nu se poate numi protein skimmer . Deci nu recomand .
Sincer nu vreau sa ma gandesc, ce se intampla la o pana de curent mai indelungata . Solutii tehnice ar fi...
Daca pana de curent e de durata mica, n-ar fi problema mare , dar si aici e un dar...