[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
koala wrote: ... cred si eu ca in piramida e mai racoare ... da' nu toti stam in cripte, ba Faraoane ...

Dolly wrote:cam asa e treaba prin unele locuri si blocuri din Bucuresti
Mutati-va la tara. Noi va primim .......
mihai20005 wrote:am vazut la un xifo niste fecale cam ciudate, a inceput cu fecale rosii, iar apoi un fir asa incolor spre alb si cam lung
Fecalele rosii pot fi si de la hrana granule rosie. Firu' ala alb (are oarece tente albastrui?) poate fi de la Tubifex. Le-ai dat?
Iepurica wrote:Cat despre apa, eu zic ca e de buna calitatae. Aici se utilizeaza litralmente apa de ploaie. Nu are calcar, nu se adauga chimicale, ce mai, e ca apa de izvor, de sus, de la munte.
Eu ma gindeam la o proasta calitate a apei generata de eventuale conditii proaste (aglomeratie, apa neschimbata la timp ....... ) in acvariile din care i-ai achizitionat.
Hai sa fiu oarecum OFF-TOPIC, OFF-FORUM, total OFF :

In una din zilele trecute pe la prinz - cind e caldura mai mare - mergeam prin oras si ma uitam consternat la ferestrele apartamentelor. Aproape toate erau deschise. De ce ? Probabil sa intre in apartamente aerul cu temperatura de 35 C. Si mai ciudat e ca dupa lasarea intunericului aceleasi ferestre se inchid. De ce ? Probabil sa nu iasa din apartamente aerul cu temperatura de 35 C care intrase toata ziua .

Eu mare faraon fiind un adevarat geniu procedez invers. Ziua inchid toate geamurile si trag toate draperiile posibile. Noaptea dorm bineinteles cu geamurile deschise.

Profund nedumerit m-am dus a doua zi la vecinii de deasupra cu termometrul in mina . Dupa vreo 10-15 minute temperatura indicata era de vreo 30-31 C . La mine era doar 26 C . Diferenta mi se pare consistenta. De cind ma stiu la mine in casa temperatura n-a crescut peste 27 C.

Poate luati in considerare aspectu' asta cei cu peste 30 C in acvarii vara.
In legatura cu aparitia unei reviste pe teme acvaristice: n-ar avea aproape nici o sansa pentru ca n-ar cumpara-o nimeni . Peste 95% din persoanele care au pestisori ar prefera sa dea 100.000 lei pe 5 carasi si 5 scalari decit pe o revista in care cineva priceput sa prezinte de la A la Z cum se pune pppaaa picioare un acvariu de 300 litri dotat corespunzator cu instalatii de iluminat, filtrat, CO2 ....... si plantat cu Glossostigma, Micranthemum .......
Iertati-mi pesimismu', da' am dovezi imbatabile in acest sens .
Endo_ro wrote:Sa presupunem ca am o pereche, a depus, au iesit misculacii .... Ce se face d-aici inainte ?
Se asteapta sa se ridice la "zbor". Dupa ce s-au ridicat, papa mucus vreo 2 saptamini. Apoi nauplii de Artemia.
AtoM wrote:Acum ,mie testul, dupa 17 picaturi, mi-a indicat variabila QH - culoarea apei s-a schimbat din rosu in verde.
QH-u' ala e GH . Duritatea totala. Ai citit gresit pe tester.
E mare de tot GH=17. Pentru ca pH=9, presupun ca ai in majoritate carbonati acolo. Incearca si un test pentru KH.

Daca nu gasesti test de KH sau n-ai chef sa dai bani pe el, iti sugerez sa fierbi intr-un mic vas inox niste apa. Cind fierbe mai cu pofta, torni un pic in alt vas si o lasi la racit. Apoi masori duritatea "fierturii". Daca e mai mica, inseamna ca ai multi carbonati.

AtoM wrote:Nu am pus pesti in acvariu din dorinta de a nu-i ucide. Ar schimba situatia (s-ar regla ceva in chimismul apei) prezenta pestilor?
Duritatea nu s-ar modifica.

AtoM wrote:Astept "incurajari".
Uite-le: :alright:
AOL wrote:-butelie co2 pentru dozator bere 10 kile + manometru nou- 1.500.000
Cui ii spui manometru ?

AOL wrote:- eletroventil profesional + regulator profesional + accesori - 1.600.000
Ce fel de regulator profesional? Pentru acvarii?
jumbo wrote:Seara cand ajung acasa dau drumul la instalatie si schimb cam 10% din apa din acvariu apoi opresc utilaju'.
Si eu zic s-o reglezi sa picure continuu si sa schimbe 10 % in 24 ore.
Nu stiu ce boala a dat in pestii tai, da' cred ca de la suprapopulare + Tubifex se trage. Pe viitor fii mai atenta. Sint (erau ) prea multi 40 pesti in nici 100 litri.
FLORI AN wrote:au aparut niste puncte care in timp au cam devenit gauri... din cauza lor se strica frunzele.
Plantei se pare ca-i lipseste haleala. Sau, daca o are la dispozitie, ceva o impiedica sa asimileze.

FLORI AN wrote:Am ceva lumina cred ca 36, au si portie de CO2. Ce sa va mai zic?
Mai zi cit e acvariu' de mare, ce/citi pesti ai, exact ce lumina e acolo si cit functioneaza, cit CO2 bagi si cum il dizolvi, cita haleala dai la pesti, ce schimburi de apa faci, temperatura, pH, cum fertilizezi ....... tot ce-ti trece prin cap.
Iepurica wrote:Am observat ca aripioara superioara a celui mai mare este despicata in doua (pe lungime) si ca unul dintre ceilalti doi au un soi de perforatii tot la nivelul aripioarelor
Aripioara despicata presupun ca la transport s-a "deteriorat". N-ai ce-i face, doar sa mentii curatenia in acvariu pina se vindeca (si dupa aceea, bineinteles ). Sa nu se infecteze.
Perforatiile ar putea fi de la o calitate proasta a apei . Cred ca le trece.
alina_g wrote:smilie

Se pare ca se ingroasa rindurile acvaristilor-poeti extraordinar de coolti. Am sa te propun pentru Academia Romana, alaturi de koala .
alina_g wrote:Ma cam indoiesc...
Si io.
Acvariu' de 96 litri e puscarie pentru discusi. Se pare ca intr-adevar si-au batut singuri cuie in cap .
ciprian wrote:Un discus trebuie, sau nu, sa aiba mici gaurele pe cap
In nici un caz nu trebuie sa aiba gauri in cap. Nu cred sa aiba apucaturi de automutilare ca unii puscariasi care-si bat singuri cuie in cap .

Vorbind serios: daca nu e vorba de nari inseamna ca pestele are probleme. Daca un peste are probleme, inseamna ca toti au probleme. Se pare ca gaurile apar intr-adevar din cauza lipsurilor din organism. Lipsuri cauzate fie de o alimentatie incorecta fie de paraziti interni fie de amindoua la un loc.

johnny6600 wrote:Pe cel care are gauri nu cred k il mai poti salva.
Daca nu e in ultima faza se poate. Din primii mei discusi mai am doi. Sint niste bruni cit farfuria. Au din tinerete niste gauri in cap ca niste cratere. Dupa un tratament la 36-37 C cu Metronidazol s-au vindecat. In sensul ca au inceput din nou sa manince iar gaurile au incetat sa creasca in dimensiuni. Cicatricele ramin pe viata, da' nu prea le poti astupa cu chit .

Baga omule toate detaliile despre acvariul cu pricina :soare: !
R-OMU-lu-s wrote:... iar apa schimare la "picatura" cu un debit de aproximativ 50 litrii pe minut (omul nu calculase niciodata asta a fost aproximarea mea) direct dintr-un paraiasi de munte ...
Cred ca oarecum asemanator se petrec lucrurile si in Asia. Cu discusi in loc de pastravi si cu ....... o cu totul alta temperatura a apei din piriias .......
Desfa-l, curata tot siliconu' si lipeste-l din nou .
Daca pui silicon peste ala vechi nu prea obtii o resistenta sporita. Eventual impiedici algele sa intre-n lipitura.
dan_p67 wrote:am spalat plantele in jet mic de apa inclusiv radacinile.De ce cred (sau am citit pe undeva) ca ar fi trebuit sa las radacinile cu "noroiul" vechi pe ele?
Nu-i nimic grav. Daca au conditii bune se prind ele.
Allen_g30 wrote:cele mai bune startare electronice sunt marca Philips. eu fol unul , de ceva timp, ce aprinde 3 tuburi, si merge in aceeasi parametri ca atunci cand l-am luat
Interesant ! 3 tuburi? Unde l-ai gasit si cit costa?
Sorinel18_my wrote:planta rezista si la 30 de grade??
Rezista. Da' ce-ti trece prin neuron :legat: ?

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: