[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Parerea mea e ca pentru niste pesti care cresc foarte mari (in cazu' de fata carasii) e nevoie de acvarii pe masura. Traiesc ei in acvarii de 100 litri sau 50 litri sau 30 litri, da' ....... nu la fel de bine ca in 300 litri.
furnici wrote:nu îţi place că sunt prea uniforme, sau ce?
Exact. Arata nenatural. Prelucreaza-le un pic sa nu mai fie asa drepte.

Omu' spune ca mai are 4 pui.
Gaseste o solutie sa o tii scufundata. Dupa citeva zile se va inmuia coaja si o vei da jos destul de usor. Apoi las-o scufundata si schimba apa des. Pina nu se mai coloreaza. Cit o sa dureze ....... vei afla singur . Probabil destul de mult. Lemnu' ala arata prea bine sa nu-l folosesti .
Fa ceva cu capetele alea. Sa nu se vada taieturile . "Tortureaza-le" un pic cu un fierastrau sau un topor sau o pila pentru lemn.

P.S. Nu stiu de unde e faza cu uscarea lemnului .
giostana wrote:am inteles malachitul este pericilos
Si Cloramfenicolu' se pare ca e periculos. Spunea cineva pe forum ca prin alte parti ale lumii e interzis. Si nu cred ca ajuta la gris.

Cloramfenicolu' da uneori rezultate la infectii bacteriene cind se umfla burta pestelui si i se bulbuca ochii (hidropizie). Daca tratamentu' e inceput la timp, uneori merge. Se pune 80 mg/litru. Dupa carti mai vechi.
furnici wrote:daca e cineva din constanta poate chiar imi da un sfat unde as putea gasi o radacina asa mai k lumea pentru acvariu si.uscata pe deasupra.
Da' de ce vrei sa fie uscata? Oricum se uda in acvariu.

In legatura cu buturuga ta: daca-ti place si ai loc pune-o intr-o covata cu apa sa intre apa in ea si sa nu mai coloreze apa. Procedura e de lunga durata. Da' poti ocoli fierberea.
gremlin wrote:L-am cautat peste tot, si in acvariu si pe langa el, am rascolit jumate de camera si nimik.
Mai cauta-l. E incredibil uneori ce distante pot parcurge dupa ce sar din acvariu :nutz: .

Pune capac .
furnici wrote:nu stiu ce pesti osa mai pun in el
Pai pune ce pesti iti plac tie nu noua. Numa' sa nu scurme substratu' si sa nu rupa/dezgroape plantele. Si sa nu se inmulteasca ca soarecii ca-ti fac varza olandezu'.

De preferinta sa fie niste pesti care maninca putin. Intr-un acvariu unde accentu' e pe plante, resturile alimentare e necesar sa fie in cantitati mici. De asemenea nu e bine sa pui pesti care necesita temperaturi mari ca plantele vor protesta. Parerea mea e ca un acvariu cu plante merge cel mai bine le 23-25 C. Plantele vor creste mai "pufoase".
furnici wrote:pai sa zicem unu de vreo450 litri
gasesc io oareasa ceva in constanta ca se deschide acum pe 19 Praktiker
ce iceti? :o
Ma tem ca nu .
Atentie cind reglezi temperatura: e mai bine ca in momentu' cind invirti butonu', capu' incalzitorului sa fie afara din apa. Mai ales daca a stat o perioada lunga neinvirtit. A dat Lucian explicatii de bun simt pe undeva.

unul wrote:o femeie a obtinut despagubiri de la un producator de cuptoare cu microunde, pentru ca nu a inscriptionat pe aparat ca este interzisa introducerea de animale vii. Femeia anterior si-a omorat pisica astfel... smilie.
Stupizenie tipic americana . Si din partea femeii smilie si din partea alora care i-au dat dreptate. Oare daca ma duc in America si-mi fac bucati ciinele cu toporu', capat despagubiri de la firma producatoare de topoare? Probabil ca da . Sau cine stie ce scriu aia pe topoare .
furnici wrote:sa pot intr-adevar cumpara "perechi"
Daca vrei neaparat perechi, ia legatura cu un crescator cunoscut.

P.S. 1 mascul + 1 femela nu inseamna o pereche .
Si eu iti sugerez un acvariu mare. Atit de mare cit iti permit banii si spatiul. Si nu ceda insistentelor nepoatei care cred c-ar vrea cite doi pesti din fiecare specie pe care o vede . Ca sa nu trebuiasca sa-i dai explicatii pe urma .
Presupun ca doi sint pereche si al treilea vrea sa se bage in seama. Urmareste-i si vezi care-s cei doi. Al treilea e in plus. Cred ca va trebui sa renunti la el. Daca vor depune icre ma tem ca vor fi luati in vizor gurami :hammer: .

P.S. Ce bine ar arata in acvariul ala de 250 litri doar o pereche de scalari si eventual Ancistrusii .......
razvan wrote:juwel, setup-uri de acvarii
Ca tot ai spus de Juwel: in brosura lor (una din ele) sint niste acvarii cu niste plante de-ti pica ochii-n gura ....... covoru' ala de Glossostigma e demential. Cum mama zmeului creste Glossostigma aia la lumina chioara cu care e dotat Juwelu' numa' mama -ului stie .......

razvan wrote:nu pot sa spun decit ca in cazul in care o vei pune in aplicatie, va fi spre "desfatarea" sumatranilor cu "antenele" leerilor ;)
E si parerea mea.
Cred ca-i si enerveaza pppaaa leeri cu agitatia lor interminabila :bla: .
laviniu wrote:Frica mea cea mare e sa nu fie infestati de viermii aceia ciudati.
Nu-ti face griji din cauza viermisorilor respectivi. Mai apar si iin acvariile mele. Dispar asa cum apar - fara vreun moriv aparent.
zmeus wrote:cand experienta spune asa nu mai am ce zice.
este
A nu se intelege gresit.
Plantele merg foarte bine la tuburi 830. Ca sa fim corecti trebuie sa recunoastem ca nu doar tuburile 830 sint bune. De exemplu, plantele merg bine si la Osram Fluora care nu e la 3000 K. Mai sint tuburi bune pentru plante facute de firme serioase. Articolu' lu' Leo explica ce si cum.

Gata cu off-topicu' . Despre altceva era vorba.
zmeus wrote:in privinta spoturilor pot spune ca mai mult de 3200grade kelvin nu au
iar lumina dintr-o zi insorita depaseste cu mult 6500K.deci????????
Treaba sta cam asa: Plantele mele se simt foarte bine la tuburile 830 si/sau 827. Adica la 3000 K si/sau 2700 K. Din experienta spun ca la tuburile Daylight cu 6500 K plantele nu prea merg.
Daca argumentele astea nu-s suficiente uite altu': tuburile facute de Hagen special pentru plante, FloraGlo, sint la 2800 K.
lukaboy wrote:Mi se pare super ideea. Insa mie imi este tare frica de combinatia apa+ curent electric scapat de sub control .
Electrovalvele pentru masinile de spalat asa sint concepute - sa functioneze cu apa si curent electric. Nu cred ca exista riscul electrocutarii. Doar daca nu te apuci sa faci tot felu' de smecherii si improvizatii cu electrovalva. In nici un caz riscul nu cred ca e mai mare decit atunci cind folosesti masina de spalat.
Aduce cu Didplis diandra. Da' vorba lu' Sandu, dupa poza :legat: probabilitatea de a gresi e mare. Unde e acvariul? Poate cineva care l-a vazut pe viu ne spune exact.

Daca e sau nu Didiplis diandra ne poate lumina excelenta sa, omul de o vasta si incredibila cooltura, marele posesor de Didiplis diandra printre care zburda Ancistrusii ucigasi de Pomacea, Romi .

Am mai confundat eu Eusteralis stellata cu Rotala wallichii dupa o poza .......
serban1992 wrote:la plante m-am hotarat, dar nu le stiu numele. oricum nu au nevoie de adaos de co2
Daca nu le stii numele, de unde stii ca nu au nevoie de CO2 ?

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: