[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalari cu gauri in aripioare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Iepurica
Junior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat de curand un acvariu, achizitie care a inclus si trei scalari. NU ma prea pricep la scalari (am avut pana acum numai gurami, corydoras si platy). Am observat ca aripioara superioara a celui mai mare este despicata in doua (pe lungime) si ca unul dintre ceilalti doi au un soi de perforatii tot la nivelul aripioarelor. Nu stiu prea multe despre cum au fost ingrijiti, la mine stau intr-un acvariu de 250l, impreuna cu 5 gurami pitici, doi albastri si doi pelati, doi bocatia si trei ancistrusi, plante am vreo 6, mai cumpar (stiu ca e bine sa fie plantat corespunzator). Probleme nu prea sunt, din cand in cand ii mai "ciupe" perlatul, in rest se alearga intre ei.
E vreo problema aripioarele. Par vioi, mananca serios si nu dau semne de boala. Poate sa ma ajute cineva cu vreun sfat?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Iepurica wrote:Am observat ca aripioara superioara a celui mai mare este despicata in doua (pe lungime) si ca unul dintre ceilalti doi au un soi de perforatii tot la nivelul aripioarelor
Aripioara despicata presupun ca la transport s-a "deteriorat". N-ai ce-i face, doar sa mentii curatenia in acvariu pina se vindeca (si dupa aceea, bineinteles ). Sa nu se infecteze.
Perforatiile ar putea fi de la o calitate proasta a apei . Cred ca le trece.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Iepurica
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos, o sa am grija. Cat despre apa, eu zic ca e de buna calitatae. Aici se utilizeaza litralmente apa de ploaie. Nu are calcar, nu se adauga chimicale, ce mai, e ca apa de izvor, de sus, de la munte.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Iepurica wrote:Cat despre apa, eu zic ca e de buna calitatae. Aici se utilizeaza litralmente apa de ploaie. Nu are calcar, nu se adauga chimicale, ce mai, e ca apa de izvor, de sus, de la munte.
Eu ma gindeam la o proasta calitate a apei generata de eventuale conditii proaste (aglomeratie, apa neschimbata la timp ....... ) in acvariile din care i-ai achizitionat.

Poze: smilie ... Poze cu plante
constantinmarius89
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, am si eu o intrebare, am un guram pitic, din pacate a fost muscat de coada de alt peste, si o are unpic mai scurta, nu mai are echilibru, l-am izolat de ceilalti, iar intrebarea mea e ce ar trebui sa fac in continuare? Mai are vreo sansa sa se regenereze codita?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: