[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Da, ai procedat bine. Praful ala era din cauza frecarii pietrisului care s-a mai sfaramat in timp.
Foarte bine ca ai luat un filtru extern ,este mai bun si nu ocupa spatiu in acvariu.
Era bine daca luai si niste substrat fertil sa pui sub pietris. Dar poti sa pui pe viitor bile fertilizante.
Ai rabdare cu ciclarea si sa ne tii la curent si cu poze.

Succes.
Leeri...nu stiu cat de rezistenti sunt. De obicei lumea incepe cu cory.
Salutare.
Am cumparat recent niste moss de la cineva si n-as vrea sa il pun in acvariu asa.
Inafara de spalatul in jet de apa si curatatul de melci, resturi de printre fire, ce as putea sa mai fac?

Un mic tratament cu ceva? Dar si fara sa afectez muschiul.
Ma gandeam sa pun cateva picaturi de albastru de metil in apa care sta pana il pun in acvariu. Ce ziceti?
Felicitari
Bine ai venit.
Asteptam si poze.
Ce-i drept, ai ceva jungla acolo.
Asteptam poze dupa.
Depinde si de preferinte.
Mie personal imi plac melcii chiar daca sunt comunitari. E o forma de viata, sunt interesanti in felul lor. Participa la randul lor la ciclul biologic al bazinului si cel putin deocamdata chiar nu am nicio problema cu inmultirea lor in exces, cu bazinul startat de 3 luni. Ba chiar cand tund plantele, ii pun inapoi pe cei care ies odata cu capetele tunse.
Probabil e un melc comunitar si probabil ca au fost introduse niste oua odata cu plantele.
Lasa-l in pace. Daca nu hranesti excesiv pestii incat sa ramana mancare, nu se vor inmulti excesiv.
Bine, daca nu iti place, poti sa-l scoti...insa daca a depus oua, vor aparea altii.
N-am mai fost de mult in "vizita" la matale asa ca am mai aruncat un ochi acu'.
Mi-a placut treaba de o face controllerul cu simularea norilor, chiar e tare...Si vad ca se cam fugaresc 2 discusi, cred ca e vorba de 2 din perechile tale, cea din mijloc si cea din stanga.
Daca e autocolant si e lipit pe toata suprafata, intr-adevar e mai complicat de scos. Dar uita-te sa nu fie lipit doar in cateva puncte, caz in care n-ai prea multe batai de cap.
Legat de plante, cauta sa pui cat mai multe. Consuma no3 din apa, care in cantitati mari e toxic pt pesti si te ajuta si in lupta contra algelor.
Si cauta sa cumperi de pe forum (recomand Rebella), gasesti plante mai ieftine si de calitate mai buna decat in petshop-uri.
N-am avut unul inca, dar imi dau cu parerea.
Banuiesc ca nu se tine de inainte pregatit ci se monteaza in caz de nevoie. Fiind de carantina, n-are plante/petris sau altele prin el. Se pune un filtru, aerare puternica si facandu-se schimburile de apa din timpul tratamentului banuiesc ca nu e nevoie de ciclare. Mai ales ca de obicei un tratament dureaza cateva zile.
Oricum bacteriile in general sunt sensibile la tratamente, deci o ciclare va fi naruita de tratamentul respectiv.

Daca am vorbit prostii, sa ma corecteze cineva.
Pai acolo eu vad plantele de pe colantul din spate...apropo, pune unul unicolor, negru sau albastru. Are sa arate mult mai bine.
In acvariu, vad in mijlos 2-3 fire mici si care n-arata prea bine...N-ai ce rupe oricum din ele acum. Pare-mi-se ca vad niste ludwigia, dar poate ma insel. Daca e asa, poate fi rupta si replantata...dar nu acum.
N-are legatura cu evenimentul asta, dar ar trebui umblat un pic si la ceasul forumului. N-arata corect de mult timp.
Spre exemplu, postul de mai sus al lui mosu, arata ca ar fi fost facut la 16:03, in conditiile in care acum mai sunt vreo 40 de minute pana acolo.
Cred ca e cu o ora in in fata. Probabil n-a trecut la ora de iarna.
Depinde ce plante ai.
Cu ce sa omori pestii? Cu schimburi de apa? Ma indoiesc.
Adib wrote:Perfect

In situatia asta lasam timpul sa isi faca treba pe cale naturala, biologica.

Fa si niste schimburi mai mititele de apa zilnic, sa mai scazi concetratia de toxine, pana isi revin coloniile de bacterii.

Cat despre ce a zis georgian, nu o lua de buna ca si la tine va dura tot o saptamana (desi am dubii ca o saptamana e de ajuns dupa un schimb de substrat si filtru). Verifica acvariul, parametrii apei, fii foarte atent. Altfel, s-ar putea sa ai probleme. Iar dupa ce dispare albeata, nu inseamna neaparat ca acvariul s-a ciclat. O apa limpede poate contine amoniac,nitrati,nitriti.
Asa cum ti-au spus deja colegii, apa albicioasa e un semn de acvariu neciclat.
Daca zici ca ai schimbat substratul si filtrul, adica cele 2 medii in care se dezvolta preponderent bacteriile, atunci nici nu mai are rost sa mai zicem ceva, raspunsul e destul de clar.
Dar mai simplu e sa iei niste teste (nh4, no2 eventual si no3) si ai sa vezi ce si cum. Era bun daca le aveai deja.
In mod normal biofilmul va ceda de la sine in timp.
Eu l-am mai cules cu servetele de hartie si am facut valurire la suprafata si a disparut dupa o saptamana aprox.
Salut, bine ai venit, poti sa treci si pe la rubrica "Despre noi".
In principiu cu cat mai mare acvariul cu atat mai stabil va fi...totusi incepator fiind ma gandesc ca nici cu un urias nu va fi prea usor. Eu am unul de 124 de litri spre exemplu.
La inceput clar apa dulce. Marinele sunt muult mai greu de intretinut si mult mai costisitoare. Magazin in Bucuresti - Reef. Dar mai sunt si altele.
Bowl adica bol? In niciun caz. Ia un acvariu clasic, dreptunghiular, sau patrat sau de colt sau cum iti place si ai loc, dar nu bol.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: