| Message |
|
|
Se deterioreaza la congelat. O sa fie ca o pasta scirboasa  . In afara de asta nu cred ca elimini riscul imbolnavirii pestilor.
|
 |
|
|
Io vad la majoritatea acvariiilor de top de la concursuri in jur de 0,7-1 W/litru :paperbag: . Sint convins ca au reflectoare  . Nu-i vad facind risipa de lumina.
|
 |
|
|
robi wrote:Hmm dupa calculele mele o sa am 0.6w/l desi volumul net e vreo 225l.Eu zic ca cu co2 ajunge sa cresti si plante decente nu?
Ajunge pentru plante decente. Pentru plante foarte coolte  e nevoie de mai mult.
robi wrote:In locul unui aquarelle nu ar fi bine sa pun un neon care sa furnizeze lumina albastra?
Nu. Lasa Aquarellu' acolo   . Are el si albastru  .
|
 |
|
|
razvan wrote:atita timp cit nu ies bule de bioxid, pe "iesire" randamentul e maxim. eu am ceva de genul ala si merge de bubuie.
Si eu am  . Daca dau debit mare de gaz (necesar la acvarii mari) incepe sa scape bule. Problema se poate rezolva prin cresterea lungimii tubului. Destul de inestetic  .
|
 |
|
|
AOL wrote:Am vazut instalatia aia, ideea e cat de performanta este si ce tub e ala? In concluzie, nu stiu cum functioneaza.
Ala e un tub gofrat. Se foloseste la instalatiile electrice (prin el se baga firele). Da randament bun la acvarii mici.
Gazu' sta in incretiturile tubului iar curentu' de apa facut de pompa il dizolva.
|
 |
|
|
Dolly wrote:Userul Discus_men alias Daymond tocmai ne-a parasit.
Si-a mai tras o clona soris  . Il rugam respectuos sa nu ne mai puna vigilenta la incercare  . Conducerea comunisto-securista a forumului vegheaza la hotarele patriei.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
lucian.con wrote:Erau din aceiasi sursa ca si primii . Practic din acelasi acvariu si la doar 3-4 zile diferenta.
iar pestele muscat era inca viu cand am observat ( avea o bucata de coda lipsa )
In cazu' asta banuiesc scalarii :bla: .
|
 |
|
|
lucian.con wrote:am mai luat 4 neoni care in doua ore au decedat .
Care este oare explicatia, deoarece nu i-am introdus brusc in acvariu iar ceilalti neoni sunt OK.
Ca simptome am vazut ca erau parca nauciti, si cerd ca si putin mancati (muscati) .Am observat ca unul ava ochii mancati .
Probabil ca era ceva in neregula cu ei. Ceva in genu' rasborelor lu' Dalles pppaaa vremuri .......
Ochii mincati si muscaturile presupun ca au aparut dupa ce au murit, nu inainte .......
|
 |
|
|
viviparu'"]Ca tipuri foarte multa lume recomanda combinatia Philips TLD/830 cu Osram Fluora.[/quote:e4ed1c392f wrote:Si io  !
Avind in vedere inaltimea mare, poti pune acolo 5 neoane de 20 W. Asta in cazu' in care vrei sa cresti plante pretentioase. Trebuie si CO2.
Daca te multumesti cu plante mai putin pretentioase, 3 tuburi sint suficiente.
Cu putina indeminare poti construi un capac un pic mai mare decit acvariul si sa folosesti tuburi de 20 W si 60 cm. Daca nu vrei un astfel de capac, poti folosi becuri economice cu lumina calda - Phillips sau Osram. Alea de la Phillips am senzatia ca sint mai bune - tin mai mult.
830 costa in jur de 90.000-100.000 lei
Osram Fluora e vreo 150.000 lei
|
 |
|
|
Horatius wrote:Dintre un Fluval 204 si un AquaClear 50 (fostul 200) care este mai recomandabil? AquaClear este mai ieftin (850000), am eu impresia, decat un Fluval (care nu stiu exact cat e, dar peste 1 milion).
Daca nu ma tradeaza bartinu' si stingheru' meu neuron, Fluval 204 e un filtru canistra. Costa vreo 2.500.000 lei (sau pe acolo). AquaClear e filtru-cascada. Votez fara retineri cu Fluval 204  !
Daca, din greseala ai scris Fluval 204 si te gindeai la Fluval 2 plus - asta e un filtru intern de calitate, votez cu AquaClear pentru ca e in exterioru' acvariului si nu se vede.
|
 |
|
|
jumbo wrote:pot sa-l umplu pana la 60 cm daca ii pun intaritoare calumea?
Daca sticla e romaneasca, eu nu l-as umple mai mult de 55 cm. Restu' inaltimii il poti folosi drept capac.
|
 |
|
|
ADXX wrote:MA, din poza nu se vede prea clar... pata era ca o necrozare a tesutului, sau era un alt tesut (tumoral), crescut "in plus" (ca o pelicula...).
La pestele meu pata a fost doar o schimbare a culorii. Atit. Exact ca atunci cind pestele e bolnav si se innegreste tot. Doar ca era bine delimitata.
|
 |
|
|
manex wrote:cei pe care ii am acum sint de foarte mult timp impreuna si nu au fost probleme.
.......
nu stiu de ce , insa neonii la mine nu au rezistat mai mult de citeva luni.
:paperbag:
|
 |
|
|
INTROS wrote:Si ca sa continui ce spunea Dalles si daca vrem sa invatam si sa experimentam nu avem cu ce. Daca la pet shop-urile de la noi mai gasesti ceva pestisori, la plante e cam pauza, sau subtire de tot. Daca ai in cap o idee, nu prea ai cu ce sa o duci la capat.
Imi permit s te contrazic. D-aia exista forum, sa mai facem schimb de plante intre noi. Daca eu am reusit sa string in colectia mea de plante vreo 60 de specii intr-un amarit de oras ca Baia Mare unde oferta de plante e intr-adevar = zero, si sintem doar 2,5 persoane (io, unul si jumate de Kreator - ca nu gaseste sticla pentru un acvariu mare) obsedate de plante imi vine greu sa cred ca in Bucuresti nu se pot gasi plante. Sinteti multi - doar va vad la intilniri    .
Iar imi vine in minte ideea aia a lu' Sandu cu fondu' de plante .......  ....... poate-poate .......
INTROS wrote:Despre substraturile despre care tot citesc pe AGA, la noi nici vorba. Cel mult ceva de la Sera (floredepot)
Mai e pe shop si Terralit.
|
 |
|
|
Si la pestele meu din prima poza i-a disparut pata aia pentru vreo saptamina. A reaparut in acelasi loc, mortala  . Sper sa fii mai norocos si pata de pe pestele tau sa aiba alta cauza decit la ai mei.
|
 |
|
|
FLORI AN wrote:m-am insurat si inca mi se pare ca a fost o idee buna 
Io nu m-am insurat si de asemenea mi se pare o idee buna  !
P.S. Nu trebuia sa folosesti cuvintu' ala :inca: :stramba: . Uite ca dai ocazia circotasilor sa se manifeste in toata splendoarea lor  .......
|
 |
|
|
lucian.con wrote:pastrez doar scalarii si 12-14 neoni ( adica mai iua 4-6 ) si cei doi sanitari ( sper ca mananca mult caca )
Sanitarii nu halesc kk  . Le place aceeasi mincare ca la orice pesti. Doar ca o culeg de pe fundu' acvariului.
Mai bine fara scalari.
|
 |
|
|
razvan wrote:nu uit "shocul" pe care l-am avut, cind am vorbit prima data cu marele alb. de scris "scrie" literar, dar de vorovit, le zice ca pe la el ...
Normal ca scriu literar    , doar sint incredibil de :coolt:  .
|
 |
|
|
|
Daca vrei neaparat cu porozitate mare, se gasesc in magazinele de profil acvaristic bureti de diferite marimi pentru filtre.
|
 |
|
|