| Message |
|
|
|
E foarte buna frunza, si eu bag mereu. Si cand ramane doar fibra, o scot afara. Poti sa mai iei lemn de cactus, coaja de alun si pietre pentru mineralizare (shirakura, maifan), daca mai ai loc in acvariu. De la seba shrimp, nu fac neaparat reclama, dar crevetilor chiar le plac.
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine, plante sanatoase si multe, mi se pare ca le oferi crevetilor ceea ce trebuie. Ai inlocuit si celebra frunza de migdal indian, bine ai facut.
|
 |
|
|
Craciun fericit!
Foloseste https://plici.ro/ pentru poze, apoi ia codul BBCode si fa paste aici.
|
 |
|
|
|
Ce culori la plante, ce gazon… arata superb acvariile. In poza 2 e bucephalandra variegata de care spuneai? De curiozitate. In ultima poza ce ai prins cu clemele?
|
 |
|
|
ugarit5 wrote:Pai in natura cine ia frunza din apa??
Natura e un circuit deschis. Pe paradigma ta, in natura cine face intretinerea la filtrul extern?
|
 |
|
|
Poate e momentul sa scoti valisneria.
E chiar ultima solutie pe site:
Pruning and replanting of healthy tops, discard old growth.
Iar eu completez: …and replace it with crypocoryne balansae
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine acvariul, daca scapi de alge si isi mai revin plantele e beton. Probabil de la lumina de neon din birou, aprinsa toata ziua, au aparut alge.
|
 |
|
|
|
Cum mai merge instalatia de CO2, a inceput sa se vada imbunatatire la plante?
|
 |
|
|
|
Ba da, doar sa respecti ce scrie pe ambalaj, sa nu pui mai mult.
|
 |
|
|
Dau de baut la toata lumea, de la Bucuresti la Cluj si pana la Cernavoda
|
 |
|
|
In sfarsit…
|
 |
|
|
|
1. Nu neaparat, pot sa fie fecale. Nu imi dau seama daca sunt paraziti.
2. Taninul e benefic pentru tot ce e in acvariu, lasa-l acolo ca dispare in timp. Dar de regula maroneste apa, nu o ingalbeneste. Pune o poza se ansamblu cu tot acvariul.
3. In nici un caz.
4. Poti sa incepi sa aspiri substratul, dar nu cred ca s-au imbolnavit pestii. Fa niste teste de apa si vezi daca iesi din parametrii optimi la vreun element chimic.
5. Ii lipsesc ceva nutrienti. Adaugi nutrienti lichizi in acvariu? Sau e de la ciclare. In nici un caz nu le mananca ceva. Trebuie sa treaca o luna cel putin, ca mediul acvatic sa se stabilizeze.
O poza de ansamblu ar fi buna.
|
 |
|
|
|
Cu placere. Eu m-am dus si ieri pana acolo, de plictiseala, dar nu aveau cine stie ce. Cel mai bine suni si ii intrebi cand aduc plante noi. Sau comanda speciala, pe asta n-am incercat-o pana acum.
|
 |
|
|
|
Absolut senzational. Bazine ca asta ma fac sa ma gandesc foarte serios la co2.
Ce gazon… as sta toata ziua cu mana in apa sa-l ating.
|
 |
|
|
|
M-am specializat si in legat (prefer ata de cusut, putrezeste in cateva luni, suficient cat sa se prinda radacinile de lemn sau piatra) si in lipit (dupa ce am albit un lemn prima data). Vita de vie imi place si mie, tocmai ca are forme si culori interesante. Si e plin la noi in tara de cioate. Atat ca lemnul luat din natura trebuie decojit, uscat si apoi fiert mai bine.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Unde mama zmeilor ai gasit Cryptocoryne Balansae??
La Animax Vulcan, am mai zis ca e magazinul meu preferat pentru plante. Daca mergi weekend de weekend poti sa prinzi chestii interesante.
|
 |
|
|
Am mai adaugat niste pogostemon, sper sa se prinda. Si 3 fire de crypto balansae, nu stiu de ce nu am aflat de specia asta mai devreme, ca tare bine arata. Si am mutat microsorum pe o piatra mai mare, ca incepusa sa-si intinda radacinile.
Marsilea s-a topit mai mult de jumatate, poate asta care a ramas se mai intinde un pic. Pana la primavara, cand mai iau o caserola de la nevertebrate sa completez. Sau poate are Alinutz un drum de Bucuresti si o aduce el
|
 |
|
|
|
Am luat pana la urma de la magazin, cea mai mica bucata de red moor pe care am gasit-o. Imi trebuie doar sa leg niste microsorum in bazinul de creveti, care acum sta cu radacinile mai mult suspendate.
Am in curte un pui de visin uscat, pe asta cred ca-l fac bucati pentru utilizari viitoare. Ma astept sa inroseasca apa bine, daca e la fel ca ciresul, din care se fac butoaie speciale de colorat palinca.
|
 |
|
|
|
Da, ai dreptate. Are si miezul ala moale, care cel mai probabil ar putrezi.
Mersi mult!
|
 |
|
|
|
Salutare,
Lemnul de plop e ok pentru acvariu? Am niste bucati cazute de la un plop din apropiere si ma gandesc sa tai o bucata scurta si sa prind niste microsorum de ea.
Exista undeva o lista cu esentele de lemn bune pentru acvariu sau cu cele nerecomandate?
Multumesc
|
 |
|
|