[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Cel mai logic si clar raspuns, multumim Bogdane.
Am avut si eu aceeasi problema cu masculii de guppy. Citeste mai multe aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14312.page

Ideea e ca au si ei un fel de ierarhie. Intr-un spatiu restrans cum sunt acvariile se intampla si astfel de lucruri. De obicei se intampla cand aduci masculi noi in acvariu, dar eu am vazut si alte situatii. Din puii cu care m-am ales de-a lungul timpului, am tinut un mascul care acum e mare si frumos. Ei bine, tinerelul se ia acum la bataie cu un mascul mult mai batran decat el si din cate am vazut eu castiga, fiindca e mai robust. Am patit si cazuri in care am luat 2 masculi de aceeasi varsta, din acelasi magazin si deodata si sa n-am probleme cu ei decat mult mai tarziu, cand le-a venit lor cheful de bataie.

Daca ti-e frica ca l-ar putea ucide, atunci iti e intemeiata frica si ai face bine sa ii separi. Cateodata se calmeaza ei dupa cateva zile, insa am patit si sa imi dispara cu totul un mascul si un altul sa fie ciopartit pur si simplu de am crezut ca il pierd. I-au rupt efectiv coada si abea mai putea inota. L-am salvat si e bine si sanatos si in ziua de azi.

Solutia e simpla, ii separi.
Scoate plantele artificiale din bazin. Nu prea isi au locul acolo si pot rani si pestii.

Citeste regulamentul forumului, respecta-l, apoi citeste si link-urile utile : http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori si http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

O sa iti mai largeasca orizontul in ale acvaristicii si o sa te ajute sa iti corectezi singur multe din greselile pe care le facem mai toti la inceput.

PS: Nu merge poza.
PS: Nu ai spus ce lumina ai la acvariu.

EDIT: Acum merge poza
Nu este prea ok nici sa stea asa. Ne poti spune ce cunostiinte de acvaristica ai? Ai ciclat acvariul? Detaliaza cam ce anume mai ai in acvariul respectiv, de la echipamente, plante, substrat+pietris daca e cazul. Orice detaliu ajuta. Eventual poti atasa si cateva poze, sa vedem si noi mai exact cum sta treaba.

PS: Trece-ti locatia la profil.
Probabil ca solutia respectiva e foarte eficienta daca a indicat prezenta clorului chiar si dupa o saptamana. Eu nu cred ca trebuie sa iti faci griji, chiar daca mai este clor, cantitatea ramasa nu poate fi fatala pestiilor. Eu las apa aproximativ 24-48 ore in functie de cum lucrez si de 7-8 luni de zile de cand am acvariul, tot asa procedez si nu am avut probleme cu pestii. Cunosc persoane care din cauza faptului ca au acvarii mari si foarte mari, nu prea au cum sa puna o cantitate mare de apa la declorificat si schimburile de apa le fac direct de la robinet cu un furtun. Nu recomand asa ceva, mai ales ales daca ai posibilitatea sa faci lucrurile corect, dar ti-am dat un exemplu.
Bine ai venit pe forum. Pai, poti apela la varianta cea mai simpla, il separi de ceilalti pesti, daca ai posibilitatea, sau il donezi/vinzi. Viviparii nu sunt pesti agresivi din fire, dar se intampla ca uneori sa existe astfel de conflicte. Celalalt molly e tot mascul? Din experienta mea tot cu vivipari, guppy in cazul meu, am observat ca atunci cand sunt mai multi masculi intr-un acvariu se intampla ca uneori sa isi dispute suprematia. Pe urma se linistesc. Daca tot nu se linistesc si continua atacurile, faci ce am zis mai sus.
Pai, daca ai lasat apa la declorificat si nu te deranjeaza sa astepti 24 de ore nu vad de ce ai mai folosi si solutia respectiva. Oricum, pompa de aer grabeste procesul. Legat de carbuni, nu ma pronunt.
Ce tare si are 2. Problema este ca, din cate am citit eu acolo, in stagiile mai avansate de larva, adica cand creste mai mare ataca si pestii. Pe melci am vazut ca ii "executa" zilnic, sper doar sa se multumeasca cu atat. Din ce am vazut eu, Lutu are si pui de vivipari in acvariul respectiv.
Nus putini, desi par. Probabil erau printre plante cand iai pozat. Si eu am 14 neoni si mi se par putini. Doar cand le dau de mancare si se aduna pe sus imi dau seama ca de fapt sunt destul de multi.

PS: Stiu ce face din om microbu asta, dar schimbatul apei la 4 dimineata...dauneaza grav parchetului
Frumos se prezinta acvariul si intradevar te cred ca ai trecut prin perioade de criza acvatica numai si nu financiara, sper. Plantele se prezinda bine la fel si pestii. Parca-parca ar mai merge cativa neoni. Mi se pare cam gol la capitolul fauna. Acuma depinde si de tine, daca pestilor le place si tie la fel, nu ar fi motive sa mai iei. In rest ce sa zic, sa te bucuri cat mai mult timp de el.
Din poza, cica ar fi din regiunea aia, Bosque del Apache. Mai multe n-am aflat....

PS: Am un atlas zoologic complet, de la a la z cu insecte, animale, orice creatura cunoscuta. O sa ma uit acolo poate il gasesc
Bine ai venit, frumoase pasiuni ai. Sper sa faci si din acvaristica o pasiune!
Eee acuma Daca sti pe cineva cu care pot lua legatura sa imi procure si mie ceva asemanator cand o sa am nevoie, cam peste vreo luna, te rog lasa-mi un PM cu un nr de tel/ID ca sa nu poluam topicul prea mult. Nu-mi trebuie foarte multe, doar sa fie asemanatoare cu astea.

Mersi si multa bafta cu actualele/viitoarele proiecte.

Norocos va fi cel/cea ce le cumpara. In locul tau nu le-as fi dat veci. Le lasam acolo sa se adune praful pe ele pana....candva!
Am inteles. Imi poti spune atunci ce fel de roci sunt? Eu stau in zona de deal/munte poate fac o excursie intr-un weekend.

In orice caz, daca ar exista asa ceva prin magazine ar fi exorbitant de scumpe, pe cand mama natura ni le ofera pe gratis.
Superb. Pacat de cel cu rocile, chiar mi-a placut. Am salvat 3 poze cu el in ipostaze diferite, de la proaspat plantat, pana la jungla in toata regula, sau stepa ma rog ca erau plante mici de inaltime.

Nu vinzi cumva rocile alea?
Nebunie curata! Meciul nu poate continua asa, sunt prea multe mingi in teren... unde mai pui ca pestii nu au echipamentul corespunzator. E blat, se vede clar!
Inseamna ca nu m-a inselat memoria cand am zis ca am vazut si eu asa ceva in rauletul ala. Pacat ca nu o putem identifica sa vedem exact ce apucaturi are. Poate ea ti-a decimat populatia de melci comunitari, care oricum erau cam multi deci nu-i problema. Doar sa nu i se faca pofta de carne de peste...
Multumesc Cosmin, sper sa iasa ceva frumos.

Legat de fauna, m-am gandit sa tin neoni cu ramirezi. Am citit zilele trecute multe topicuri de la sectiunea Characidae si am vazut ca nu ar fi probleme mari legate de compatibilitatea acestor 2 specii. Ma adresez acum celor care au mai tinut aceste specii impreuna, chiar se inteleg? Nu as vrea o compatibilitate de genu, neoni franjurati sau dati disparuti din cand in cand. Mentionez ca am mai tinut neoni cu ramirezi, dar o perioada scurta de timp. Cat despre neoni, cum ar fi mai ok, o singura specie, gen 30 de bucati neon clasic, sau se poate si in combinatie cu alte specii de neon, cum ar fi neonul negru. Eu vreau sa le ofer conditii apropiate cat mai mult de mediul lor natural. Nu as vrea sa ii zapacesc de cap amestecandu-i. Imi place sa le vad comportamentul lor, fara a fi bruiati de alti pesti. Si nu ma deranjeaza deloc daca nu o sa am o diversitate mare de specii. Prefer mai putine, dar ca la mama lor natura acasa.

Sunt deschis si la alte sugestii/combinatii. Neoni+ ce aveti voi de zis.
Nu vreau specii care sa depaseasca 6-7 cm sau specii cunoscute ca fiind agresive.

Multumesc!
Sincer nu ti-as recomanda sa faci asa ceva din foarte multe motive. Pestii care vrei sa ii bagi acolo nu au nici o treaba cu cei pe care ii ai deja acolo. Eu zic sa citesti regulamentul forumului mai intai, sa treci pe la sectiunea despre noi, sa iti treci locatia la profil si sa citesti informatiile pe care acest forum ti le ofera. O sa ajungi singur la concluzia ca ceea ce vrei sa faci nu e bine deloc.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: