| Message |
|
|
Aaaa mersi pentru doza de realitate  Problema cu lampa de care zici tu este ca e masiva si o sami prajeasca mobila, spatiul ramas nefiind foarte mare. Legat de capac stiam povestea, dar trebuia sami mai confirme careva odata, ca sa renunt de tot la idee.
|
 |
|
|
Stie cineva de unde pot cumpara planta asta? Imi place foarte mult, dar nu am gasit-o pe nici un site cunoscut de mine. Ma poate cineva?

|
 |
|
|
M-am tot gandit cum sa fac cu iluminatul. Cred ca as iesi mai ieftin daca as face un capac in loc de lampa de care ziceam mai sus?
Bugetul meu pentru iluminat este momentan de 400 lei. Lampa costa aproape tot atat. Cele 2 neoane vor mai costa inca cateva zeci de lei. E destul de scump, dar sunt dispus sa merg pe varianta asta daca nu gasesc altceva mai rentabil. Problema e ca nu stiu cu cine sa vorbesc sa imi confectioneze un astfel de capac si cam ce costuri implica. Dimensiunile acvariului le-am scris in primul post.
Aveti ceva sfaturi pentru mine?
|
 |
|
|
|
Bine ai venit, poti pune si cateva poze daca ai posibilitatea.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit, poti invata multe lucruri de pe acest forum, doar vointa si rabdare sa ai. Bafta cu algele.
|
 |
|
|
Pestele galben are dinti, pestele galben are dinti!!  Scuze nu m-am putut abtine. Foarte faine pozele. Acvariul e mai mult decat superb, e natura la ea acasa acolo la tine. Ce sa mai zic, jos palaria ca sa il citez pe mihai.
|
 |
|
|
Bine ai venit Marius, mult noroc cu proiectele, asteptam si ceva poze, evident.
|
 |
|
|
Posibil, dar tot numi pot explica cum un peste asa mic poate sa il sifoneze asa rau pe unu de 2 ori cat el. Toata chestia ma duce cu gandul la vorba aia: "Buturuga mica rastoarna carul mare".
In final cred ca o sa renunt la ancistrus, nu de alta dar nu vreau sa isi aleaga alte victime.
EDIT: Imediat dupa ce am scris acest mesaj, au inceput iar sa se bata de data asta mai violent ca alte dati asa ca i-am separat.
|
 |
|
|
|
Salutare, am un ancistrus care manifesta un comportament ciudat. Desi e de 2 ori mai mic decat pestele pleco pe care il am in acvariu, il ataca pe acesta ori de cate ori are ocazia. I-a cam franjurat inotatoarele. Aveam 2 ancistrusi mai demult, asta agresiv si inca unu mai mic, pe care l-am dat pentru ca ii facea astalalt zile amare. Schimbarea de comportament sau mai bine zis, schimbarea victemei a survenit dupa ce l-am dat pe cel mic. Inainte nu avea treaba deloc cu pleco, il ignora complet, insa chiar de a 2 zi dupa ce l-am dat pe celalalt am observat ca pleco are coada si unele inotatoare franjurate. Nu mi-am dat seama la inceput ce anume s-a intamplat si ma temeam de vreo boala, dar pe urma l-am tot urmarit si am vazut ca se iau la bataie.
Chiar in timp ce am scris acest mesaj, a avut loc o noua cearta intre cei doi. Au stat lipiti de sticla acvariului foarte aproape unu de celalalt si isi incordau corpurile si de indoiau frenetic. Desi nu pare sa piarda lupta, doar pleco iese sifonat de fiecare data, ancistrusul nu are nimic. Nu-mi pot explica comportamentul lor, si cum anume reuseste un peste care e jumate cat celalalt sa il "ciufuleasca" asa de urat.
Pareri?
|
 |
|
|
Bravo, e bine ca sunt harnici parintii. Poate te alegi cu ceva puisori.
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum!
|
 |
|
|
|
Arata foarte frumos, bravo. Abea astept sa vad si locatarii.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru raspuns. Nu cred ca este sagattaria subulata. Eu am sagittaria si nu arata asa. O sa ma mai interesez si daca aflu iti spun.
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine acvariul, chiar am gustat cu placere fiecare poza. Imi place foarte mult si planta care predomina in partea dreapta a acvariului, imi poti spune cum se numeste?
|
 |
|
|
Femelele de vivipari pot stoca sperma de la masculi chiar daca nu vei mai avea masculi in acvariu luni de zile, tot o sa faca pui.
Sper ca nu mam exprimat "urat", doar realist.
|
 |
|
|
La primul acvariu daca iti mai amintesti, ti-am adus plante de la mine si am bagat si solutia pentru coloniile de bacterii. Si ai bagat guppy si corydorasi, nu neoni cum vrei sa bagi acum. Atunci te-ai speriat cand ai vazut cum si s-a albit apa de la solutie. A doua zi era limpede.
|
 |
|
|
|
Fiecare face cum vrea, dar prefer sa merg pe varianta sigura. Mai bine sa previn problemele de cat sa caut pe urma modalitati de a le rezolva.
|
 |
|
|
|
O saptamana nu e suficient ca sa ciclezi un acvariu asa cum trebuie. Daca baga pestii dupa o saptamana de ciclare, la ce valori o sa aiba in acvariu, ii poate si omora. Depinde si de pesti evident, dar mai bine stai cuminte 2-3 saptamani si apoi poti incepe sa bagi pestii.
|
 |
|
|
Eu nu am scalari acasa si nu prea le cunosc comportamentul. Din cate stiu eu, dupa depunere perechea nu se scoate din acvariu, dimpotriva. O sa aiba ei grija de icre si daca e cazul de pui. Daca ai in schimb alti pesti in acvariu, la ei sa te gandesti cel mai mult. Scalarii o sa isi apere vehement teritoriul, dar cand sunt "pradati" de mai multi pesti odata se poate sa ramai fara icre.
Poti citi mai multe aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/412.page#4333
Mai sunt si alte topicuri asemanatoare, da un search gen "depunere scalari" si o sa ai ce citi. Sunt pesti destul de des intalniti.
Mult noroc in continuare.
|
 |
|
|
Felicitari, poate o sa fi si bunic.
|
 |
|
|