| Message |
|
|
Cu siguranta ai citit mult, cu totii citim, unii reclame pe ziar, altii dimensiunile fetei de la pagina 5, cu siguranta pestii pot sta ca sardelele asta daca sunt sardele si sunt intr o conserva cu ulei vegetal, e o combinatie destul de reusita, apa nu o putem schimba orice am face tot H si O are, H cam dublu ce i drept. Ai reusit in 2 luni sa o schimbi?? Apa grea cumva?? Noi nu luam la misto
|
 |
|
|
lazarginel wrote:Ba baieti, da ma pune-ti greu la treaba
Neoanele cu 8000-8500 de K
Sunt Arcadia pro plant
Sylvania plant grow
osram fluora asta are pe la 7500 daca mai tin bine minte
or mai fi si altele
Eu pe astea le-am folosit
Daca se observa, lumina la aceste neoane este undeva rozie
Deci sa pus accentul pe culoare rosie a spectrului
Deci Arcadia pro plant si Sylvania au tot tenta roz?? Atunci cum de ADA Na Lamp au coluarea usor spre albastru si dau verdele ala crud plantelor? Nu e data de gradele K?? Ca nu mai inteleg....  (NA Lamp are 8000 K)
|
 |
|
|
A fost pt tine, ca tot vorbeam de aerul din chitila vis a vis de Berceni, stii tu  Imi pare rau ca nu am un aparat bun ca sa fac poze adevarate  Blyxa am avut acolo unde zici, insa nu stiu de ce s a cam dus, ami am daor cateva frunzulite firave. Ii cam face umbra acolo restu plantelor.
|
 |
|
|
Acvariul dupa o tunsoare, din pacate lipsa aparaturi foto de calitate isi spune cuvantul
http://www.youtube.com/watch?v=eEXl5Sh9Nn0
|
 |
|
|
Iar neoane cu 8000 k??  Pe unde gasim?
|
 |
|
|
|
Mersi. Ar fi super. Oricum sunt interesat de a afla cat mai multe de metoda lui Amano. El foloseste Co2 doar ca fertilizare, ph il scade prin substrat, palm net din filtru. Co2 el are doar cat e lumina aprinsa. Si eu folosesc Co2 non stop, fara ph controler doar cu test vizual.
|
 |
|
|
|
Bagi Co2 non stop? Inclusiv noaptea? Exceptand testu vizual de Co2, ai folosit test de ph si sa masori fara co2? Adica sa vezi daca solul scade ph? Sunt curios...
|
 |
|
|
Scuze ca dau navala in topic , insa ca tot veni vorba de tuburi, eu merg pe combinatia 2x 18 Floura si 1 x 18 Osram 965, si 1 x 18 Osram 865. Plantele sunt multumit de cum evolueaza, mai ales cele rosii arata bine sub Floura, chiar si neonii mei, insa plantele verzi nu prea dau bine sub Floura (nu au acel verde crud). Eu unu sunt un pic deranjat de tenta usor rozalie pe care o da Floura Intrebare: unde pot gasi tuburi cu o temperatura in jur de 8000 K? Exceptand ADA
|
 |
|
|
|
Am o intrebare. Ai Ph controler? Iti scade ph doar din substrat, fara Co2?
|
 |
|
|
|
Din pacate multi vand putin cunosc. Nu sunt de acord cu "am sa i arat eu lui" insa ai si dreptate. Nu poti sa vinzi ceva fara sa stii ce vinzi. Mai bine ar fi sa zica eu stiu doar sa incasez nu stiu nimic despre ce vand. Asta e Romania.
|
 |
|
|
Si eu am acelasi acvariu ca al tau. Urmareste topicul meu http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7609.page o sa vezi si poza cu 4 neoane, e foarte usor sa bricolezi.
|
 |
|
|
|
Sunt teste. Exista sigur la reef.ro insa nu stiu cat costa, desi am o banuiala ca nu ar fi foarte ieftin. Ar fi bine daca ai folosi separat K, pentru ca la inceput nu ai nevoie si de N si P mai ales ca substratu ADA e bogat in asa cv, si mai ales ca plantele inca nu s au adaptat, lumina, sistem radicular, etc. E doar opinia mea, s ar putea sa gresesc
|
 |
|
|
|
Nu ai spus nimic de Brighty K de la ADA. Eu cred ca este extrem de important acest brighty k, motivul pentru care se si foloseste zilnic. K joaca un rol esential in sinteza proteinelor, dezvlotarea sistemului radicular, in sistemul imunitar al plantei si al FOTOSINTEZEI. De asemenea potasiul ajuta la deschiderea si inchiderea stomatelor( daca am tradus bine) adica al porilor (adica schimbul de gaze-> vezi pearling, absortia de nutrienti din coloana de apa, absortia de Co2). De asemenea s a constatat ca absortia se face in principal din coloana de apa, iar in mod secundar din substrat (fie vorba intre noi substratu are mai mult N si P in general). Eu cred ca asta e motivul pentru care ADA, Elos si alte firme recomanda aditia zilnica de K. Felipe Oliveira il recomanda si in tratamentul importriva algelor.
|
 |
|
|
|
Nu e musai un spray bar , e suficient un retur gen lily pipe de la ADA, (sau orice retur, desi conteaza si forma cand vine vorba de crearea curentilor )si nici nu e nevoie de nu stiu ce power head uri e suficient doar o circulatie buna a apei, vedeti filmuletele din galeria ADA ca sa va faceti o idee. Se vede destul de clar "flow-ul" filtrelor si curentii creati.
|
 |
|
|
Deosebit de interesanta cu o multime de informatii necesare, si cred ca un mare ajutor pentru cei incepatori
http://dl.fisier.ro/files/5igce5cfehd5rfj/Encyclopedia_of_Aquarium_Plants.pdf.html
|
 |
|
|
|
Cu multa placere, ma bucur ca v am putut fi de folos!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
La multi ani!
La magazine nu gasesti PPS Pro, gasesti doar solutii gen Easy life N, P, K, mai gasesti solutii gen ADA Special Ligts sau Special Shade care pe langa microelemente au si N,P, si Brighty K care contine K, sau gasesti prafurile pentru prepararea solutiei PPs- Pro la magazinele cu reactivi chimici. Mai are si Seachem solutii gen Easy life dar nu gasesti prin magazinele noastre.
|
 |
|
|
Perlonul se colmateaza foarte foarte repede, eu unu nici nu folosesc asa ceva. Incearca pe cat posibil sa folosesti o configuratie de genu http://aquajournal.net/na/basics/basics_04.html, adica sa folosesti o configuratie in genu.
|
 |
|
|
S ar putea sa fie vorba de "false" SAE, diferentele sunt foarte foarte mici , din cate stiu eu false SAE nu au mustatile acelea mici. La mine SAE nici nu papa plante dar nici la alge nu i am vazut, poate ca nu au de unde
|
 |
|
|