| Message |
|
|
|
Cat timp am fost eu la Reef glosso, in acvariul cu pricina era ridicat si aproape pe moarte. Dupa ce s a trecut pe ADA, glosso s a cumintit, oricum se cere o tunsoare pentru ca e foarte dens covoru si risca sa se degradeze. Ca lichizi George foloseste Step 3, Brighty Special Shade (bogat in K, dar are si N si P) si ceva pastile de Fe de la Dupla.O alta ciudatenie este pogostemonul care zici ca e planta stem si ceva fire de Hz care au ramas mici, la baza substratului de zici ca e blyxa cu frunze mai late.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Pot sa pun de 13 dar tot nu mi place. Vreau tuburi, asa am mult mai uniforma lumina. Cu becurile am doar 2" puncte" de lumina.
|
 |
|
|
Sunt tot felul de solutii. Turba, sub orice forma, o pui in filtru si cam gata
|
 |
|
|
Nu i rau atunci  Eu ma refeream la filtrele ADA, MH ADA, ce costa un pic. Doar Co2 Tower este cam 450 de euro.
|
 |
|
|
|
Nu stiu daca sunt la fel insa se poate daca as deplasa si locul original cu putin. Si atunciu as avea 50 de watii la 25 de litrii apa, deci mult prea mult. Si tot ar fi concentrata pe 2 locuri. Avantaju tuburilor ca lumina va veni pe toata lungimea acvariului.
|
 |
|
|
|
Reef trimite curier!
|
 |
|
|
ADA 100% nu e niciunu, nu exista lumina, filtrarea, bazinul , etc  Oricum imprumut la banca trebuie pentru toate astea, din pacate
|
 |
|
|
Pardon, in dreapta  Si sa pun in fata blyxei ceva nisip alb? Sau mai deschis, sa i fac ca o plaja?
|
 |
|
|
|
In stanga ar merge sa pun ca are lumina acolo insa in coltul din dreapta(partea intunecata) nu prea are. Acvariul are un bec economic ce sta in mijloc spre stanga. Nu stiu daca s a inteles ce vreau eu sa zic. Ar merge daca i as modifica un pic lumina sa i pun ceva PL-uri insa nu am folosit. Au nevoie de droser, cum se monteaza, etc. Ar merge daca as incerca cu ceva moss ball acoperit de moss, in partea din stanga, sa l aranjez cumva in jurul buturugii. Ce spuneti?
|
 |
|
|
Plante- Anubias nana, anubias bonsai, blyxa japonica, ludwigia arcuata, didiplis, si preferata Bolbitis, asa draga imi e planta asta. Ma cuprinde din ce in ce mai mult febra Amano
Lumina 26 wati bec economic de 6500K, aici vreau sa fac modificari cu ceva Pl uri insa nu stiu cum se monteaza, daca ma poate ajuta cineva.
In rest acvariul Hailea 30 parca, fertilizare momentan doar Brighty K. Co2 bomba non stop printr un difuzor ceramic.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Acum fie ca in orice acvariu sa abunde verdeata si roseata. Mai ales, macandra
|
 |
|
|
Si pietre si buturugi sa fie bine pentru toata lumea  Buturugi mari si la baza lor si printre ele ceva pietre. Ce zici??
|
 |
|
|
|
Gasesti la Reef Pogostemon. www.reef.ro
|
 |
|
|
Subscriu! Sau poate preferi stilul olandez, eu unu votez cu 2 maini pt ceva lemne
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Pai folosesti fertilizare si acum, insa o folosesti conform evolutiei acvariului. Incepi cu Step 1 si Brighty K, dupa treci la step 2 si tot asa. Step 1 tine de la inceput pana in luna a 3-a a setupului.
|
 |
|
|
|
Brighty K se pune de la startare pana la sfarsit. Schema ar fi Brihgty K si Step 1, dupa Brighty K si Step 2 si ultima Brighty K, Step 3 si Special Brighty (lights sau shade). Shade sau Ligts se poate adauga si mai devreme dar dupa ce faci teste sa vezi cum stai cu N si P pentru ca astea contin in special N. P dar si K.
Uite ce zice ADA
Step 1 - Iron si Trace elements
Step 2- Iron(mai mult fata de Step1) si Trace
Step 3- K, Iron(la fel k step 2) si Trace
K- bogat in K si are si rolul de a neutraliza clorul din apa.
Lights- Bogat in N si P, are si K si Fe si Trace
Shade- N, si P, bogat in K, are si Fe si Trace.
|
 |
|
|
|
Din pacate Brighty K nu prea mai gasesti, s a dat ca painea calda, si cum reef e singurul importator ADA, poti suna acolo sa vezi ce si cum. Ca inlocuitor ai putea sa folosesti Easy K de la Easy life, pentru a asigura K din prima clipa. E foarte important K! Fara K suficient plantele vor pleca mai greu, nu vor folosi prea mult din fertilizare si vei da in alge. Si asa e destul de greu la inceput.
|
 |
|
|