| Message |
|
|
Ai cumva melci in acvariu? Daca raspunsul e afirmativ, se prea poate ca "gelatina" aceea sa fie de fapt oua de melci. Daca nu...mai asteapta si alte pareri. 
|
 |
|
|
In loc sa fi postat de doua ori acelasi lucru, mai bine te-ai fi prezentat la rubrica Despre noi - 2 vorbe - cine esti, de cind te ocupi de acvaristica, etc - sa stim si noi cu cine stam de vorba - si ti-ai fi trecut locatia in My Profile.
Cit despre raspuns - putintica rabdare, ti se va raspunde si tie in masura in care membrii forumului vor vedea postul tau. Ca nu e nimeni care sa stea non-stop pe aici sau cineva la dispozitia oricui in orice moment. 
|
 |
|
|
Frumos...foarte frumos!!!  O incintare si pentru cine il priveste si pentru cine il are! 
|
 |
|
|
T-Spike24 wrote:Tocmai am fost la Reff-Aquarium si nu aveau start-up si mi-au recomandat EasyStart 250ml care se adauga 40 ml la 50L de apa din 7 in 7 zile !
Voi tine la curent cu acest produs si cat de bun e !
E super bun!  Daca il combini si cu Aqua San - tot de la ei, efectele se vor vedea si mai rapid.
PS Nu cumva e vorba de magazinul Reef si nu Reff? 
|
 |
|
|
In timpul zilei, pleco nu este prea activ, se odihneste si ramine aproape imobil in coturile intunecate ale bazinului. Nu apare decit dupa stingerea luminii sau cind se da mincare.
Cit despre melcii de substrat, nu cred ca ii vei vedea prea des. Asa ca nu iti vor crea probleme. 
|
 |
|
|
Atunci renunta la guppy.  Cele 2 specii nu pot sta in acelasi acvariu. Alber ti-a spus clar in alt post al tau ca nu au ce cauta impreuna - carasii maninca tot ce le incape in gura. In plus, carasii sunt pesti de apa rece. Guppy - nu. Mai tine cont de faptul ca puii de vivipari trebuie hraniti de mai multe ori pe zi, iar igiena trebuie sa fie stricta, altfel risti sa-i pierzi.
Ti-am vazut acvariul. Nu e nici bine plantat, nici plante de suprafata nu ai. Puii nu vor avea unde sa se ascunda. Rezultatul cred ca il deduci si singur. Argumente ar mai fi o multime, dar sper ca ai inteles ideea. In continuare, ramine la alegerea ta ce vei face. 
|
 |
|
|
LUPmic wrote:
Cred ca avem prieteni comuni "Fishy, fishy, fishy!"  (tare faza din film)
Aceeasi expresie a fetei o au si cei ce vin pe la mine.
Si nu iei masuri?  Eu am inlemit cind l-am rugat frumos pe unul sa nu le mai bata in geam si mi-a raspuns "lasa, ca le face bine sa ii bagi in seama...asa-i cu animalele de casa"  Imi venea sa il zgiltii nitel. I-am zis doar ca e o mare diferenta intre pesti si un catel. Fara alte explicatii suplimentare, ca am realizat ca puteam sa ii tin o intreaga prelegere bine argumentata si tot in zadar. Noroc ca a inventat cineva cafeaua si asa s-a urnit de linga bazin.
@Relu - fac pariu ca in curind ai sa prinzi atita drag de ei incit ai sa bibilesti la acvariu in fiecare zi. Pina si o picaturica de apa daca se va scurge din greseala o vei sterge in mare viteza sa nu pateze geamul.  O sa imi dai dreptate intr-o buna zi, vei vedea! 
|
 |
|
|
alber wrote:
Ba din contra. Este o onoare pentru persoana care beneficiaza de acest privilegiu. La mine si privitul acvariului costa, daramite atingerea lui. Asa ca.... 
Eu chiar ma gindeam sa atirn o pacuta linga bazin pe care sa scrie "Atingeti numai cu privirea!!!"  Ca mai vin unii oaspeti care sunt atit de fascinati, incit nu se pot abtine sa nu ciocane in bazin cu incintare maxima ca cel dintr-un anumit film care exclama entuziast "Fishy, fishy, fishy!" pina cind se dusera toti pestii pe podea.
Oricum, de intretinerea, hranirea si tot ceea ce tine de acvariu ma ocup eu in exclusivitate, asa ca sa-l fereasca pe cel ce indrazneste sa atinga. 
|
 |
|
|
ReluOlaru wrote:"Dupa un timp", sper s-o conving pe nevasta-mea sa curete ea acvariul
Vaaaiii!!! Cine citeste ce ai scris aici o sa creada ca e cea mai ingrata operatiune dupa fata pamintului. 
|
 |
|
|
ReluOlaru wrote:Eu as vrea totusi ceva care sa nu-mi zgarie geamul daca nu voi fi atent. La varsta mea e mai dificil ....
Ce ti-am aratat eu nu zgirie, decit daca nu prinzi si nisip. Asa ceva am si eu. Doar ca eu am altfel de substrat, iar pericolul practic nu exista la mine. Dar daca o faci usor si cu atentie, nu ai cum sa produci astfel de "accidente". Chiar daca esti la inceput. Ai sa vezi ca dupa un timp, operatiunea acesta ti se va parea una banala.  Dar treaba buna poti sa faci si cu un burete de bucatarie - tot cu conditia sa nu prinzi si fire de nisip. Doar ca acesta nu e profi.
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Frumoase proiecte ai in plan! Dar inainte de a investi in bazine, mai intreaba si aici.  Acvariul plantat cu neoni va fi o incintare, dar cel mare in nici un caz nu prea cred ca poate fi umplut pana la refuz cu Cichlidae. Citeste, intreaba si invata.
Rugaminte - trece in My Profile locatia, ca poate nu toti isi vor aminti de unde esti. 
|
 |
|
|
Cred ca pentru curatarea geamurilor ti-ar trebui ceva de genul acesta. 
|
 |
|
|
Bine ai venit!
O mica observatie, daca imi permiti - nu ai respectat Ciclul azotului, care este deosebit de important pentru buna functionare a unui acvariu si pentru sanatatea pestilor. Esti nou in domeniul acvaristicii?
Te-ai grabit cu pestii. Acum, tot ce iti ramine de facut este sa faci zilnic schimburi mici si dese de apa - 10-15% din vol bazinului si sa lasi filtrul sa mearga la maxim non-stop. Iti spun aceste lucruri pentru ca nu am idee daca ai mai avut acvarii pina acum sau nu. Sper sa nu mi-o iei in nume de rau.  Nu mai pune albastru de metil sau violet de gentiana, pentru ca nu are nici un rost - nu ajuta cu nimic.
Apa de fintina nu se recomanda. Foloseste apa de la robinet, lasata cel putin timp de 24 ore in vase cu deschidere larga sa iasa clorul. Mincare sa le dai foarte putina, o data sau de doua ori pe zi, cit maninca in 2-3 min
Daca mai ai alte intrebari, nu ezita! 
|
 |
|
|
un mic acvarist wrote:gata mam saturat de siteul asta nu mai intru aici in viata mea
De ce te superi asa usor pe noi? Incercam doar sa te invatam si sa te ajutam, nimic mai mult. Nu te-a luat nimeni la misto, nu a facut nimeni caterinca pe seama ta. Daca te razgindesti cu privire la plecatul de pe forum, noi te vom sustine in continuare.  Si o sa vezi ca nu ai nimic de pierdut. 
|
 |
|
|
un mic acvarist wrote:Ha ha.Mai nu mai faceti caterinca ca asta e ceva serios cum sa se sinucida pestele?Abia stie cum sa manance,dar mi-te sa se sinucida.Si aici e ceva serios,chestia cu biotopu astea le stiu dar apa era mizerabila.
Nu ride nimeni ca nu-i de ris. Apa mizerabila - pai cum a ajuns asa? Si mai ales din cauza cui? Nu cumva a proprietarului de drept a bazinului?
|
 |
|
|
kreatoru wrote: doar 30-40 % din apa
30-40% e deja prea mult. 10-15% e perfect. Mai bine schimburi mici si dese, decit o cantitate mare odata.
kreatoru wrote: ..altfel strici biototpul si o sa iti moara pestii intr-o veselie
Biotop, zici? La ce are el acolo, numai biotop nu e.  Poate vrei sa zici ca risca deciclarea bazinului, un soc termic sau de pH - ceea ce e cu totul altceva. 
|
 |
|
|
Si pe linga Amano, mai sunt si Fabian Kusakawa, Filipe Oliveira, Luis Navarro, Cliff Hui, Llorenç Masdeu, Rubén Caro Maldonado, Juan Marcos Castagnino.  Nu mai stiu daca apar toti acestia in link-ul dat de bitanu, dar au niste bazne mai mult decit superbe. De concurs, ce-i drept, dar merita vazute.
Uite si un alt link - iarasi nu stiu daca te-ai uitat si pe aici, dar oricum iti va incinta privirea... once again  - http://aac.acuavida.com/home-en
|
 |
|
|
Ei, vazusi ca ai reusit?  Ai pus bombita in functiune?
PS Ai pomenit ceva de plachie de peste? hmmmm...papa bun de tot!
|
 |
|
|
Ionutz8800 wrote:Ms mult. Trebuie sa scot toata apa daca vreau sa pun substrat ?
Scoti tot ce ai in bazin. Iti pregatesti niste galeti in care sa o depozitezi, iar in una din ele bagi filtrul si il lasi in functiune. Altfel bacteriile din interior mor si iti deciclezi acvariul. Asezi ce ai de pus in bazin, il plantezi si teoretic nu ar trebui sa ai probleme. Totul e sa te misti repede, ca bacterii mai sunt si in apa si, daca nu au oxigen, in cca jumate de ora mor.
|
 |
|
|
Ok. Faza cu plantele din plastic mi-a scapat. Daca zici ca acvariul e ciclat, e bine.
Plante:
Alternanthera reineckii
Bacopa monnieri
Echinodorus cordiofolus
Echinodorus schluteri
Echinodorus tenellus
Heteranthera zosteraefolia
Hygrophila polysperma
Sagittaria pusilla
Vallisneria americana
Ceratopteris thalictroides
Java moss
Anubias
Riccia
Unele dintre ele ti le-am zis si mai inainte. Desi nu sunt pretentioase, nu stiu cum vor evolua in nisipul pe care il ai acum. Ramine de vazut si e decizia ta daca il vei schimba cu altceva sau nu. 
|
 |
|
|