[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pare sa se fi inbolnavit ....Grisul...  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Cateva intrebari: De cand am redecorat acvariul cei 2 scalari negri imi stau numai in jetul cu apa care il introduce filtrul exterior !
Un Xipho sa scarpinat ieri de nisip cu burta aproximatv 1-2 minute ! de atunci nu lam mai vazut sa faca chestia aia !
Posibil sa aiba boala "Grisul " ? daca da se paote transmite boala de la unu la altu ?
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

So...sa o luam cu inceputul. Sper ca de data asta am nimerit-o cu rubrica cit de cit.

1. Xipho - daca zici ca "s-a scarpinat" e foarte posibil sa aiba gris. Mai ales ca mi se pare in poza ca are si o pata alba pe corp. Sau e de la aparatul foto, nu-mi dau seama. Grisul se poate transmite si celorlalti pesti. Daca nu pare acoperit cu o pulbere aurie, stralucitoare, e gris cu siguranta si trebuie tratat cit mai repede. Carantina scrie pe el. Si observa si ceilalti pesti sa nu cumva ca boala sa se fi extins. Tratamentul ti-l dau imediat.
2. Scoate ruinele antice din bazin ca nu e Elada scufundata in acvariul tau.
3. Inlocuieste substratul cu unul de calitate in care sa poata si plantele sa creasca cum trebuie si care sa iti puna si culorile pestilor in evidenta.
4. Pietrele le-ai testat pe toate sa vezi daca nu sunt calcaroase?
5. Ce e chestia aceea galbena din fata unei ruine? Orice ar fi, scoate-o ca se vede urit - nu are nici o legatura cu acvariul.
5. Fundalul - pune un colant negru sau albastru inchis.
7. Termometrul - muta-l pe o laterala a acvariului.
8. Se mai vad 2 ventuze negre sau ceva de genul... Ce e cu ele?
9. Nu as putea sa spun exact de ce stau scalarii in preajma filtrului, dar nu e normal. Se prea poate sa fie extrem de stresati din cauza agitatiei din bazin - vad ca ai si tetrazona care numai calmi nu sunt.

Si acum tratamentul pt gris. Pui xipho in alt bazin, maresti treptat temperatura pina ajunge la 29-30 grade. Nu o maresti brusc, ca il bagi in soc termic. Un grad-doua pe ora. Se adauga sare grunjoasa neiodata sau sare de muraturi - o lingurita la 10 litri de apa. Schimb de apa din doua in doua zile cate 10-15% din volum. Igiena stricta. Daca boala e in stadiu avansat - Sera Costapur cf prospectului.

Daca observi si la ceilalti pesti aceleasi simptome - faci acelasi tratament si in acvariul mare. Dar vezi ca Sera Costapur se prea poate sa iti decicleze acvariul. Poti sa incerci cu marirea temperaturii si sare, dar sarea iti va termina plantele.

Mai ramine sa te hotarasti cu ce pesti ramii si mai discutam. De asemenea, daca mai ai nelamuriri mai mi-a scapat ceva..scuze de pe acum, ca nu e cu intentie, dar ma intrebi. Ca de stat pe forum stau destul...Noroc ca lucrez pe calculator si mai trag cu ochiul si pe aici.
T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Pb este urmatoare si cred ca ar raspunde la multe din ce mi-ai zis tu sus ...
Nu am conditi pt carantina ... acela este singurul acvariu ...singuru incalzitor ...si tot asa ...
iar pe Xipho .... nu pare a fi un puct alb, mai degraba o pata mai spre alb sub gat, pare a fi el asa ... acum nuj ce sa zic ... nici nu sa mai scarpinat ...

This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2010 20:34:32

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Atunci chiar ai o mare problema. Cind ai un acvariu, mai iti trebui neaparat inca unul, mai mic. In acela poti face tratamente sau sa tii pestii nou achizitonati o perioada de timp sub observatie. Pentru ca un peste nou cumparat nu poti stii cu ce vine dupa el. Si poate avea boli care iti termina toti pestii pe care ii ai deja. De asemenea iti mai trebuie un filtru, un incalzitor si un termometru.

Acum chiar ca nu stiu ce sa iti spun sa faci...daca esti sigur ca are gris, poti mari treptat temperatura in acvariul mare, asa cum ti-am explicat, fara sa ma pui nimic altceva. Teoretic boala ar trebui sa dispara in citeva zile si toti pestii sa fie iar bine.

Temperatura o tii ridicata 5 zile. Chistii de gris nu rezista la o temperatura de peste 27 de grade, si daca nu-si gasesc alta gazda mor. Si dupa cele cinci zile faci un schimb de apa de 30%, dupa care reduci temperatura inapoi la 25 grade treptat. Asta pentru mai multa siguranta.

T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

nuj ce sa zic voi astepta pana maine sa vad ce se mai intampla ..
aa pt ca am uitat sa precizez
Sambata mi-am refacut acvariu si pana in ziua de azi mi-a murit 4 pesti : 1 peste Fantoma Neagra(stiu ce pot face si cat cresc ), 2 Xipho, si un terazona

This message was edited 2 times. Last update was at 28/09/2010 21:45:51

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

T-Spike24 wrote: nuj ce sa zic voi astepta pana maine sa vad ce se mai intampla ..

Pina miine se pot intimpla multe. Si tine cont ca ai si pesti mai sensibili in bazin - scalarii, neonii...
T-Spike24 wrote:Sambata mi-am refacut acvariu si pana in ziua de azi mi-a murit 4 pesti : 1 peste Fantoma Neagra(stiu ce pot face si cat cresc ), 2 Xipho, si un terazona

Sa nu spui ca ai schimbat toata apa! Sau cita apa ai schimbat? Cum aratau pestii morti? Te-ai uitat cu atentie la ei?
T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Am salvat cata am putut ...tinand cond ca am 200 L ....unde sa pun atata apa ...aproximativ si maxim 50% din apa am pastrat ...

si am uitat ceva fff inportant acu mi-am dat seama ... am shimbat filtru exterior cu unul nou ... cel vechi aveam pb curgea , ar putea fi pb ca cel nou este curat ?

This message was edited 2 times. Last update was at 28/09/2010 22:13:04

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

E clar - ai deciclat acvariul. Trebuie sa faci un drum pina in Bucuresti sa iti cumperi niste bacterii sau solutii pt apa cit mai repede.

LE Citeste postul acesta - situatia e asemanatoare cu a ta - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/12771.page

This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2010 22:18:19

T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Biotopol-Jbl ajuta la ceva sau doar la duritatea apei ....scrie acolo nuj ce subtante care le da pestilor vitamina D protejarea aripioarelo si alte chesti ... sau tre sa iau cu totul altceva ...
Acesta il folosesc cand shimb apa .. sa continui cu el sau imi iau si Aqua-San ?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2010 22:31:06

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Nu stiu. Eu nu am folosit produse din gama JBL, asa ca nu ma pronunt.
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Biotopol ajuta la declorinare si la "eliminarea" metalelor grele (pe care de fapt le leaga in alti compusi si tot in apa raman, alaturi de clor). Parerea mea e ca "zemurile" de acest gen trebuiesc evitate. In aceeasi categorie intra si aditivii pt limpezirea apei, sau alte minuni care scad/cresc PH, KH si asa mai departe.

Daca ai fi dat mai multa importanta acvariului, ai fi gasit si pe forum ca atunci cand inlocuiesti un filtru, trebuie sa storci in el mizeria din filtrul vechi. Singura solutie pentru tine este sa reiei ciclarea. Ar fi fost bine sa gasesti unde sa "cazezi" pestii pana ciclezi din nou acvariul.

.
[Email] [Yahoo!]
T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Doar intreb in filtru care lam dat jos nu am aruncat si apa ... este tot in filtru ...a trecut 4 zile de cand am apa inca in filtrul vechi ...se poate sa introduc accea apa in cel nou ?
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

T-Spike24 wrote:Doar intreb in filtru care lam dat jos nu am aruncat si apa ... este tot in filtru ...a trecut 4 zile de cand am apa inca in filtrul vechi ...se poate sa introduc accea apa in cel nou ?

Daca filtrul nu a functionat, apa aceea nu-ti foloseste la nimic. Djphazer s-a referit oricum la altceva - la mizeria adunata in filtrul vechi, care contine si bacterii. Iar bacteriile acelea mor in lipsa oxigenului, a apei schimbate in totalitate sau in proportie prea mare.
Tu zici ca au trecut deja 4 zile. Bacteriile mor in cca. jumatate de ora fara oxigen.

Citeste neaparat Ciclul azotului si Ghidul incepatorului. Le gasesti pe site.
T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Voi sta in seara asta sa citesc ..o ultima intrebare si mam lamurit cu tot ..
Pt a nu mai face acea ciclare le pot cumpara soluti pt bacterii ..pana isi revine la normal acvariul?
Si despre pesti inca de aseara pana acum nu sa mai intamplat nimik ...majoritatea mestilor cu exceptia celor 2 scalari care ii vad putin mai viioi fata de aseara, toti pesti sunt foartea activi !
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Gama ProBio - Start-up.
T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Ms mult ! Cat timp sa introduc acest Gama ProBio si unde las gasi ?
nu gasesc nimik pe google...

This message was edited 1 time. Last update was at 29/09/2010 19:33:01

[Email] [Yahoo!]
T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Tocmai am fost la Reff-Aquarium si nu aveau start-up si mi-au recomandat EasyStart 250ml care se adauga 40 ml la 50L de apa din 7 in 7 zile !
Voi tine la curent cu acest produs si cat de bun e !
Am 7 ore de cand am aplicat acest produs si deja se vad efectele in mica parte
Ce am ramas uimit cand am ajuns la ReffAquarium este faptul ca am lucrat inaintea deshideri magazinului cateva aeree conditionate nijte sisteme de ventilatie etc etc !
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

T-Spike24 wrote:Tocmai am fost la Reff-Aquarium si nu aveau start-up si mi-au recomandat EasyStart 250ml care se adauga 40 ml la 50L de apa din 7 in 7 zile !
Voi tine la curent cu acest produs si cat de bun e !

E super bun! Daca il combini si cu Aqua San - tot de la ei, efectele se vor vedea si mai rapid.

PS Nu cumva e vorba de magazinul Reef si nu Reff?
T-Spike24
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai gresesc ... scz....
Ca de inceput apa este super limpede si azi cumpar un alt acvariu de vro 60L cu totate acesorile Termomentru, filtru intern si incalzitor la pret de 100 lei de la acceias persoana care am achizitionat si pe cel prezent !
il voi folosi pt pesti noi cumparati si cei care sper sa nu se inbolnaveasca
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

T-Spike24 wrote:
... azi cumpar un alt acvariu de vro 60L cu totate acesorile Termomentru, filtru intern si incalzitor la pret de 100 lei de la acceias persoana care am achizitionat si pe cel prezent !

Asa DA! Bravo! Asta e acvaristica pe care o toooot incercam noi sa o promovam aici.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: