| Message |
|
|
Dalles wrote:Cati watti ziceai ca ai pe litru in bazinul ala cu Fluora?
12 x 40 W + 8 x 40 W = 800 W impartit la vreo 1000 litri apa ~ vreo 0,8 W/litru. Fara sticla de separatie intre tuburi si apa si cu reflector din colant oglindat.
|
 |
|
|
mausmann wrote:Este un dealer subtire nu numai datorita acvaristilor din Romania
.......
plantele nu s-ar mai strica prin magazine datorita lipsei conditiilor si a pregatirii personalului si sincer nu cred ca sunt multi indiferent cat de acvristi sau acvariofili ar fi care sa cumpere plante distruse la preturi mari doar ca profipet sa fie dealer puternic Tropica.
Cred ca ai dreptate. Si eu constat cu tristete ce plante distruse sint la ei in magazine  ....... asta cu siguranta nu e din vina acvaristilor romani. Eu pot afirma ca sint unul care am cumparat multe plante de la ei ....... da' sa dau citeva sute de mii pe un Echinodorus cu radacini putrezite si frunze macerate sau pe niste "stem-plants" din care ramine doar tulpina, sperind sa le revigorez chiar nu mai vreau.
Despre cunostintele personalului ce sa mai spun? Tot acvaristii sint de vina? Eu cred ca nu. Pentru bolurile si hexagoanele cu carasi pe care le promoveaza cine e de vina?
|
 |
|
|
hans wrote:Din cate tin eu minte nymphaea aia a ta e degenerata - mi-ai promis ca imi dai si mie un puiutz ( caut de o gramada de timp un nufar pitic ) :-P
Nu e aia degenerata :aaa: ....... e alta primita recent ....... era mare, cu petiol lung ....... cum am pus-o la mine, repede repede s-a apucat de bagat frunze mai mici si cu petiol scurt :o . Vreau si io sa-mi faca frunze mari :aaa: .......
P.S. Cred ca ti-o dau p-aia degenerata cu totu' ca pui nu face ....... poate in vitro  .......
|
 |
|
|
|
Nymphaea mea face frunze destul de mici si cu petiolu' al naibii de scurt. Si are deasupra 12 X TLD 830 si 8 X Osram Fluora. De fapt mai mult 830 - e chiar sub ele.
|
 |
|
|
sonyk wrote:am inteles ironia.......
Unde mama zmeului vezi tu ironie aici  ??? 
|
 |
|
|
sonyk wrote:vreau si eu gazon in apa.unde se gaseste acea planta?cum se numeste?
Majoritatea plantelor covor au nevoie de lumina brilianta - spre 1W/litru, de CO2 si de acvarii slab populate cu pesti. Crezi ca le indeplinesti cerintele?
Plante covor: Glossostigma elatinoides, Ranunculus limosella, Micranthemum micrantemoides, Micranthemum umbrosum, Lilaeopsis brasiliensis, Lilaeopsis novae zelandiae, Echinodorus tenellus, Marsilea - astea au trecut pe la noi.
Doar Marsilea cred ca " merge si asa"  .......
|
 |
|
|
sonyk wrote:muschi java nu ai?
Omu' ti-a raspuns inainte de a intreba tu. E coolt™  !
ebogdan wrote:Vesicularia dubyana
|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:Da la ce  foloseste ??!!
Ai zis-o la fix  !
Cresterea temperaturii se face destul de lent ca sa ai timp s-o observi si sa te gindesti™ ce sa faci   .
|
 |
|
|
sonyk wrote:Panta ar fi destul de mica cam 1mm dieferenta de nivel intre stanga si dreapta.
sonyk wrote:nu stiu daca e 1mm poate sunt7mm nu mai stiu nu m-am gandit sa masor atunci cand aveam acvariul........

|
 |
|
|
Dan_McTudor wrote:1. Carpaceala EXCLUSIVA nu poate da rezultatele care se obtin profesional
2. Banii POT da rezultate de exceptie in acvaristica DOAR cu conditia existentei PASIUNII (pentru pesti, plante.... sau pentru bani  )
3. Poate exista o cale de mijloc, prin care sa se ajunga la rezultate excelente FARA a avea mijloace financiare nelimitate
1. Cred ca ai dreptate 100%. Unele chestii se pot cirpi cu rezultate bune (sa zicem un acvariu (majoritatea avem acvarii home-made, nu-i asa?) sau un reactor pentru CO2) , altele niciodata (sa zicem un regulator de presiune).
2. Ai dreptate 110%  . Cunosc situatii concrete de acvarii in care s-au bagat bani si arata mult mai penal decit acvarii ieftine facute cu pasiune.
3. Exista  . Da' nu trebe sa lipseasca pasiunea. Mi se pare a fi elementu' cel mai important  .
P.S. Scuze de offtopic.
|
 |
|
|
profipet wrote:plantele dumneavoastra, nu erau pe stocul celor de Tropica.
Io nu mai pot       ....... cum mama zmeului nu-i la Tropica planta asta    ?
Faza semana teribil cu tubu' meu FloraGlo care nu exista in depozit   .......
P.S. 1 - Am facut comanda pentru garnitura de Fluval 204 a lui blizz. Abia astept sa vad ce noroc™ are omu'  .......
P.S. 2 - 6 X 
|
 |
|
|
Dalles wrote:Insa ala de 14W are 36cm.
Asa e: ala daylight ce se mai gaseste prin magazine e de 36 cm. Da' are o lumina penala de tot
   .......
|
 |
|
|
Cineva cu experienta poate "pacali" ciclarea. Si americanu' ala se pare ca o are. Sincer sa fiu am bagat odata vreo 15 discusi maturi intr-un acvariu de 300 litri "din prima". A fost o urgenta. Pentru c-am fost cu ochii pe ei, am evitat dezastru'.
Imi mai amintesc de un acvariu tot de 300 litri complet deciclat si "suprapopulat" de urgenta cu o groaza de cichlidae africane - si multe si mari  .
Se poate pacali ciclarea daca ai ceva experienta si iti dai seama exact cind e momentu' unui schimb de apa. E la fel de periculos ca mersu' pe sirma.
Bineinteles ca un incepator n-o sa observe primele semne date de pesti => intoxicatie => probabil nu se mai poate face nimic.
De aceea ciclarea e obligatorie. Cred c-am fost suficient de clar.
|
 |
|
|
dadu wrote:dar ultima data o schimbasem in urma cu o luna, de masurat PH nu am cu ce deocamdata
Pe pesti nu-i intereseaza ca in Constanta nu se gasesc teste de pH. Ei au pretentia unui pH cuprins intre limitele tolerate de specie. Daca noi putem intelege ca e imposibil de pus mina pe un test de pH, cu ei nu poti negocia.
Pentru ca ai schimbat apa in urma cu o luna, am dreptul sa presupun un pH acid. Desi in Constanta apa e dura, cred ca are un KH mic. Io asa imi amintesc de pe forumu' antic  . Poate ne ajuta un constantean posesor de teste.
dadu wrote:Mor guppy ca le dau numai tubi uscati ?
Nu stiu cit de consistenta e hrana aia ca n-am folosit-o, da' nu de aia mor asa dintr-o data. Totusi o hrana variata iti asigura niste pesti sanatosi care fac fata mai usor eventualelor agresiuni: boli sau conditii de mediu necorespunzatoare.
|
 |
|
|
scarabeul1984 wrote:Eu as avea nevoie de un tub de 14 W sau mai mare putin, cu o lungime de 35 cm care sa se incadreze in spectrul albastru.
PowerGlo de 15 W are 43 cm  .
|
 |
|
|
Sper ca va este clar unde e originea cutremurului    ?
Preaslavitu', incomensurabilu' faraon, atoatestapinitoru' l-a poruncit  , profund suparat pe unii din supusii sai care nu se conformeaza regulilor forumului  sau refuza sa-si faca acvarii lungi de 130 cm    . Nu-i nominalizez ca se stiu ei  . Faraonu' le porunceste public :anunt: , pentru ultima oara, sa se conformeze  .
|
 |
|
|
Se pare ca sint din nou probleme cu galeria  .
|
 |
|
|
manyaku wrote:ati observat ca majoritatea topicurilor noi se termina in acest mod?  ba cu un avertisment..ba cu un ban..etc.
Se termina asa cum incep: icoolt™. S-a instaurat dictatura pppaaa forum  ....... scapa cine poate    .
Legenda: poate = stie scrie cit de cit corect
|
 |
|
|
matrix wrote:Am pui de ....... julidochromis marlieri.
Tu i-ai scos? Daca da, esti icredibil™ de coolt™       ....... si daca nu, tot coolt™ esti  .
|
 |
|
|
sonyk wrote:acum sunt intr-un vas plat si lung cu coloana de apa de 3cm as putea sai bag intr-un borcan si sa le bag o piatra de aer!
Inborcaniipotitinedoarpinalegasestiocasaconfortabila  .
sonyk wrote:deci ce le fac?
Un acvariu. Le spui ca l-a adus mosu.
|
 |
|
|