| Message |
|
|
krang wrote:Mai concret:ce este de facut?La ce trebuie sa renunt avand in vedere ca nu stiu ce apa am,nu stiu pentru care este potrivita si nici un peste nu da semne de boala sau neadaptare.
Eu as pastra cory, Ancistrusu', neonu' si poate cardinalii ....... atit. Cind gasesti neoni, mai poti baga citiva.
|
 |
|
|
Mitica wrote:Ramirezi la 75.000 ....... Origine: Asia
:paperbag:
|
 |
|
|
daba wrote:inmultirea characidelor intr-un acvariu comun. cam greu cred ca ar scapa vreo icra dupa cate am citit si am vazut.
Intr-adevar  , cam greu. Eu am pus 5 neoni negri intr-un acvariu de 35-40 litri cu lumina 40 W plantat greu de tot - inclusiv covor de Glossostigma. Mama zmeului stie cum au scapat puii, da' au supravietuit 3. Cel mai mult ma mira cum de nu i-a "ars" lumina :o . Probabil au picat pe sub buturuga.
In alt acvariu de vreo 60-70 litri cu lumina 60 W au aparut pui de neon roz si negru. Putini, da' au aparut.
Chestiile astea ma provoaca sa incerc reproducerea neonilor intr-un bazin de vreo 40 litri plantat bine cu Vesicularia si iluminat difuz cu un bec economic de 9 W. Vesicularia suporta.
|
 |
|
|
Allen_g30 wrote:factorul de reflexie la Juvel: +2.3; factor de reflexie la unul din piata: +1.7; factorul de reflexie la colantul alb de care zicea Acata: +2.1
Prefer colantul  . E aproape ca Juwelu'  . Si nu e aproape 200.000 lei  . Al reaq noi, bugetarii  .......
|
 |
|
|
dadu wrote:neonii nu par afectati exceptand timiditatea de la hrana
Ma duce gindu' la un pH scazut. Masoara-l.
|
 |
|
|
Sandu wrote:
MARELE ALB wrote:Ce vrei sa spui :ironic: ?
Ptiui`Sfinte Ignate cu voi cum o dau nu cade bine 
Sa stii ca acuma e democratie: avem pretentia la anestezie  ....... inainte de a ne injunghia :paperbag: , altfel intram in greva  si-o sa mincati miei si zburatoare :pigeons: in loc de cirnati si alte porcarii  .......
|
 |
|
|
Reformuleaza inteligibil  :o .
|
 |
|
|
sorel777 wrote:
MARELE ALB wrote:Tu ai vazut vreodata pesti cu ochiu' scos de cite un betta? Ai vazut vreodata un betta "dormind" in stilu' lor pe cite o frunza de Ceratopteris si smulgind efectiv ochiu' vreunui guppy care trecea si el p-acolo?
Poate ai tu niste samurai de moda veche. Eu am un mascul de betta de 1 am, care doarme exact cum spui tu 20 de ore din 24, si caruia i se plimba pe la bot 5 pui de black molly pe care ii ignora complet.
Nu-i mai am demult  , ce tinar eram p-atunci :baby: ....... Nu-i obligatoriu sa se comporte toti indivizii identic ca nu-s roboti.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:In primu' rind cerintele de pH ale pestilor tai sint diferite. Neonii si Ancistrusii vor apa acida, chestie insuportabila pentru vivipari.
|
 |
|
|
|
Cine stie ce varietate de platy obtinuta dupa ani de munca de selectie o fi.
S-a mai vorbit cindva de pretul pestilor. S-a "hotarit" ca un pret corect, care sa-i apere de tortura, ar fi in jur de 100.000 lei.
|
 |
|
|
In poza asta pare a fi un Fundulopanchax gardneri  .
|
 |
|
|
Sandu wrote:...desi e mai degraba sezonul porcilor  recunosc 
Ce vrei sa spui :ironic: ?
P.S. 1 Marsilea mi se pare cea mai nepretentioasa planta-covor ....... accepta lumina putina si merge fara CO2 ....... bineinteles c-o sa arate mai bine in conditii "stiintifice"  .
P.S. 2 Planta din poza lu' bilti e Marsilea si provine din acvariul lu' hans. Asadar e Marsilea hansus    .
P.S. 3 Ingroapa cutia aia in substrat, si dupa ce iese planta, si se intinde suficient prin acvariu, poti scoate cutia.
|
 |
|
|
|
In primu' rind cerintele de pH ale pestilor tai sint diferite. Neonii si Ancistrusii vor apa acida, chestie insuportabila pentru vivipari. Asta lasind la o parte kistch-ul unei astfel de combinatii.
Uita de informatiile din PetShopuri. Sint date din interes.
Pentru ca ti-ai dat seama ca-s prea multi, rezolva problema.
|
 |
|
|
GYALAI TIBERIU wrote:Se stie ca sarea de bucatarie nui buna, g.100 sare contine mg.3 de iodio, pentru pesti poate fi fatala in cantitati mari. 
Daca spuneai ca sarea iodata nu-i buna intelegeam. Am intrebat pentru ca io folosesc in bucatarie sare din aia neiodata. Poate si altii.
|
 |
|
|
|
Scrie posturi mai inteligibile te rog. La felu' in care scrii, nu dai dovada de :respect: .
|
 |
|
|
PET wrote:Nu vad unde batzi si ce rost are postul tau aici ?
Administratorii si moderatorii au voie sa posteze unde vor, cind vor. Nu e treaba userilor sa-i ia la rost  . Doar mosu are acest drept.
In legatura cu utilitatea topicului asta: chiar n-ai inteles nimic din postu' lu' betta?
|
 |
|
|
GYALAI TIBERIU wrote:sarea ii fatala pentru pesti daca folosesti sare de bucatarie
Explica un pic ....... nu inteleg ceva.
|
 |
|
|
razvan wrote:daca-i raspunde cineva la intrebarea asta, sa moara bibi de nu-i dau ban
razvan wrote:pentru faptul ca l-a "ajutat" pe userul sorinel cel mititel si merele de tabla zincata, moderatorul razvan primeste :ycard: si interdictia de postare o saptamana
Cinstea, corectitudinea, verticalitatea, coloana ta vertebrala dreapta, profilu' tau moral si mai presus de toate icredibila™ cooltura™    de care ai dat dovada ma induioseaza pina la lacrimi :aaa: ....... La urmatoarele alegeri, faraonu' iti porunceste sa candidezi la functia de presedinte al Romaniei  !
pppaaa chestia asta: " ori il las asa ca de 3 saptamani de cand l-am pus nu a aparut nici o problema pesti nu au nimika..." sa mor daca nu meriti un ban  . Cum mama zmeului poti debita o asa ineptie dupa 666 posturi pppaaa forum  ....... ? Ai un noroc diabolic ca ai chiar 666 posturi si nu vreau sa ramii cu atitea ca-ti pica ceru-n cap. Iar asta, al 666-lea, chiar ca l-ai facut diavolesc  .
:alright: 
|
 |
|
|
Lofty wrote:- dispun de 15 milioane
- doresc acvariu de 180l-200l + suport (masuta). Ce firma recomandati (Jewel, Cayman, etc...)?
E imposibil sa nu apara un meserias care sa ti-l faca  . Astfel o sa aiba exact ce dimensiuni vrei  .
Lofty wrote:Nu conteaza doar ca acvariul sa fie frumusel, ma intereseaza si ca restul accesoriilor (filtru, iluminare, pompa) sa nu fie de proasta calitate.
Ia-ti un filtru canistra Tetra. Mi se par cele mai bune din ce gasesti la noi. Pompa de aer nu e nevoie. Iluminare (minim 100 W, mai putin la inceput ) : niste tuburi TLD 830 + Osram Fluora + Phillips Aquarelle - astea-mi plac mie  , da' mai sint si altele.
Lofty wrote:- in el vor sta (la anul) 25 neoni, 2 scalari si 2 sau 3 sanitari (recomandati albinosi sau inchisi la culoare?).
 Aia 2 sau 3 "sanitari" ar fi bine sa fie Ancistrusi. Treba sa gasesti prin magazine ceva pesti sanatosi.
Lofty wrote:- ce plante recomandati si in ce cantitate?
Plante cit de multe   ....... la inceput ceva nepretentios: Anubias, Echinodorus, Limnophila sessiliflora, Microsorium, Rotala rotundifolia .......
Lofty wrote:sper sa nu va suparati daca revin cu intrebari...
Nu ne suparam pentru ca esti civilizat  .
|
 |
|
|
bilti wrote:o planta care o credeam pierduta (Heteranthera) si-a revenit.
O planta cu adevarat de mare valoare  . Dupa parerea mea e destul de pretentioasa. Fara CO2 nu prea vrea. Daca-i merge bine face niste tufe foarte aspectoase. E o mare consumatoare de nutrienti (si) din masa apei  => ajuta impotriva algelor.
|
 |
|
|