[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Rog insistent pe busted sa inceteze imediat cu furtul de avatar. Dupa ce l-a luat p-al lu' Sorinel smilie , acuma l-a deposedat in mod brutal pe betta de avatar smilie .

In concluzie: un :ycard: la busted !
PET wrote:Sa pun sare in acvariu ?

Nu !
bilti wrote:ciclidele (de culori aprinse) care s-ar preta la asa ceva.

Doar ramirezi si apistogramme. Drept garnitura: ceva neoni.

Sau niste Julidochromis pitici - da' n-au culori aprinse .
scarabeul1984 wrote: imi facusem si eu sperante si acum le-ai spulberat inseamna ca tot cu apa distilata o sa scad GH-ul
Stai ca nu-i asa bubonica situatia ....... scazind KH cu x unitati scade si GH tot cu x unitati ....... se termina cu "scazutul" cind se termina carbonatii din apa adica KH=0.
Plantele contribuie doar la scaderea KH-ului - isi iau carbon, daca n-au suficient CO2 la dispozitie.
Duritatea permanenta nu scade cu ajutorul plantelor.
mg_cmt wrote:In orice caz, plin de alge.....

De ce neaparat?

Da' chiar asa ? De ce neaparat plin de alge?
Dolly wrote:Gasesti tu ceva mai vesel si mai optimist, daca vrei musai sa iti schimbi avatarul. Un clopotel, ceva... :sic: Ei, cum "suna"?... :bverded: :brosu:
Gasesc, da' n-ar mai fi de sezon :aaa: ....... Ai idee cum e sa-ti vezi rudele facute cirnat ??
Dalles wrote:Da' pune-ti si avatarul ala de sezon, cu Alf cu caciulita.

Ia uite, mi-am gasit si eu unul cu barcuta prinsa de iarna la pol.

Io ce-ar trebui sa-mi pun la avatar sa fie de sezon ?
Poate un cutit infipt in git ....... daca nu, macar un cirnat afumat sau o slanina :paperbag: .......
ebogdan wrote:cu cat e lumina mai puternica, cu atat sunt frunzele mai mici la Nymphaea.
Asa o fi, da' planta mea nu arata deloc a planta sanatoasa :aaa: ....... parca trage sa moara :aaa: .......
vyrussu wrote:iti dai seama sa ai un rechin acasa (ma rog cel putin ceva asemanator :-) ), ceva ce rar auzi la cineva.
Pestii astia n-au nici o legatura cu rechinii ....... da' nici una smilie ....... nici macar nu fac parte din aceeasi familie ....... n-au acelasi comportament ....... nu va mai mintiti singuri ca aveti rechini in acvariu ....... iar "posesia" unui astfel de peste nu impresioneaza pe nimeni ....... poate doar pe niste necunoscatori, amatori de senzational ieftin.
matrix wrote:Nu am avut pana acum masculi rai de auratus asta poate si pentru ca nu au fost niciodata cei mai mari in acvariu.
Sint rai doar cu cei din specia lui (de regula) - in special cu alt mascul .
Vlad_Cluj wrote:Am optat, avand in vedere dimensiunile "mici" la care ajung, pentru o pereche Labidochromis caeruleus, o pereche Melanochromis auratus, Pseudotropheus elongantus sau Maylandia callainos.
Eu nici nu m-as gindi la Melanochromis auratus. E cea mai agresiva specie din cite mi-au trecut prin mina. Cind il apuca damblaua pe mascul nu mai ramine nimic viu (din specia lui) prin acvariu' ala. Masculu' meu are 12-13 cm (numa' dimensiuni "mici" nu-s astea) si mai multe "crime" pe constiinta intr-un acvariu cu L=140 cm, l=60 cm si o roaba de boovani. Cind i se pune pata p-o femela devine un killer (la propriu) si nu se lasa pina nu-si atinge scopu'. E obligatoriu sa aiba la dispozitie minim 3-4-5 femele, sa-si disperseze agresivitatea. In nici un caz sa nu pui specia asta in 120 litri . De fapt un acvariu' de 120 litri nu-i pentru m'buna .
Ar merge niste Julidochromis sau Chalinochromis - ca tot au aparut pppaaa la noi.
ashavodaz wrote:am un sanitar (coridores, cred...), care este pui, are cam 2 centimetii in lungime (el se face mare, caci am vazut parintii si au cam vro 20 cm in lungime)

Ala nu-i Corydoras .
Scoate-l pe o sticla si lasa-l sa se zbata citeva secunde sa elimine aerul pe care se para ca l-a inghitit.
PLOAIE84 wrote: dimensiunile ar fi: 70x50x45. si mai am o rugaminte: daca poate cineva sa-mi spuna aproximativ cam cati litri va avea

:paperbag:

Zicea razvan ca nu sintem nici la nivelu' anului 1962. N-avea dreptate. Sintem, probabil, cu multe mii de ani in urma ....... inainte de vremea faraonilor ....... inainte de mayasi ....... astia cunosteau calculul volumului.
Chiar asa a coborit nivelu' forumului: sa calculam volumu' unui acvariu ?

P.S. 1 Nu mai vorbesc niciodata cu cine-i raspunde la intrebarea asta .

P.S. 2 Oi fi io cu nervi-n pioneze in ultima vreme sau lumea s-a rasturnat cu josu'-n sus ? ....... Ce se face la scoala in ultima vreme cred ca nici mama omida n-o sa-mi poata spune .

g.g wrote:Am ofertat plante, insa din 1800 de oameni cu tot cu clone au pre-comanat 5. Pai cum sa duca 5 oamenii un import?

Asta-i situatia smilie smilie smilie ....... Doar 5 (CINCI) ? Se pare ca atita putem .

Incepind din acest moment activitatea mea la sectiunea "Plante" inceteaza complet smilie . Cred c-o putem chiar desfiinta cu totu' ....... nu cred c-ar observa cineva .......

g.g wrote:Celor ce au pre-comandat le multumesc si voi gasi o cale sa ma revansez pentru intelegerea si rabdarea avuta, pentru ca dorinta lor de a achizitiona plante de calitate nu le-a putut fi onorata.

O sa ma conformez ideii lu' Sandu si-o sa te dau in judecata c-am ramas cu sechele psihice . O sa-mi platesti psihiatru' .
lazarginel wrote:Discutia a cam degenerat in altceva si e pacat
Ai dreptate. Unii au cerut sa li stearga postu' offtopic. Done.
bobtech wrote:nu ma refeream la accesibilitate, capacul se ridica cu totul daca vreau sa bag mana in acvariu
Pentru plante e bine . 830 + Floura e una din combinatiile mele preferate. Si pozitia mi se pare corecta.
Sandu wrote:
MA wrote:plante distruse sint la ei in magazine ....... asta cu siguranta nu e din vina acvaristilor romani. Eu pot afirma ca sint unul care am cumparat multe plante de la ei ....... da' sa dau citeva sute de mii pe un Echinodorus cu radacini putrezite si frunze macerate sau pe niste "stem-plants" din care ramine doar tulpina, sperind sa le revigorez chiar nu mai vreau.

Sa zicem ca ei au un contract care ii obliga ca daca vor sa faca o comanda trebuie sa comande x cutii,

Atunci rationamentul este asa: Ei le comanda pentru ca vor sa aduca marfa de calitate de la un producator de renume sa zicem TROPICA... noi nu le cumparam (din terte motive pe care nu mai vreau sa le reiau)... ele sunt prost stocate si se strica...atunci nu isi mai merita pretul care si asa era mare... pentru ca un transport, cu cat are mai multe plante, cu atat pretul unei singure bucati este mai mic.
Vrem nu vrem trebuie sa recunoastem ca si noi suntem o veriga care influentam in mod negativ bunul mers al lucrurilor.

Io inteleg si sint de acord ca trebuie sa comande x cutii. Asta e. Da' nu inteleg de ce "sunt prost stocate si se strica". Si nu recunosc in ruptu' capului ca am vreo parte din vina ca ei nu-s in stare sa-si tina plantele in viata. Daca le-au adus n-au decit sa le tina in viata 6 luni. De ce n-o fac? Probabil din incompetenta. Alta explicatie nu am. De ce nu angajeaza oameni care se stiu? Nici asta nu-mi explic.
Mi se pare o prostie sa strici c-o mina (ucizi plante de calitate) ce faci bun cu alta (importi plante de calitate).
sonyk wrote:
MARELE ALB wrote:
sonyk wrote:vreau si eu gazon in apa.unde se gaseste acea planta?cum se numeste?
Majoritatea plantelor covor au nevoie de lumina brilianta - spre 1W/litru, de CO2 si de acvarii slab populate cu pesti. Crezi ca le indeplinesti cerintele?

Asta mi-sa parut ca duce putin a ironie!poate indeplinesc cerintele poate am un acvriu e 1000 de litri si 2000W!
.......
Si acum indeplinesc cerintele nu?
Nu e vorba de marimea acvariului. Io tin Lilaeopsisu' intr-un acavriu de 10 litri si Ranunculus in unu' de 3 litri.

Baga becuri economice, CO2, fertilizant si pesti putini si o sa ai covor.
Mie mi se pare . Ai 12,5 cm suficient loc sa bagi mina.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: