[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Multumesc Mi se pare un exemplar destul de mare in dimensiuni fata de ce am mai vazut pana acum. Si faptul ca domnul de la arcapet are grija de vietatile lui iarasi se vede. Nu pare sa fie slab sau bolnav. M-am uitat iarasi astazi la cei de la zoomania...mi se rupea sufletul. Cativa erau pe moarte, toti slabi si decolorati...Si intr-un acvariu niste platy plini de gris, dar in ultimul hal...posibil si cu finrot. Vai de capul lor...

Pestanii lui Dan nu i-am vazut, desi mi-as dori sa ii vad crescatoria...dar nu m-am incumetat pana acum sa-i cer lucrul asta

LE: Oare 25 de grade ii ajung lui Grigore? Am citit ca nici prea mare nu e recomandat caci ii grabeste batranetea.
E foarte reusit acvariul
Dar bettanul se nu atenteaza la creveti? (ce fel de creveti?)
vereb wrote:sunt de acord si cu parerea lui Dan, m-am gindit si la asta dar vroiam sa imi confimi.
daca nu a mai aparut niciun deces in rindul RCS totul este OK.

Pai asta e, ca apare zilnic cate unul...vad ce se intampla dupa ce scot amano.
In rest altceva nu vad sa fie. Parametrii apei sunt ok, nh4 si no2 = 0 (in varianta ca ar muri crevetii si astia i-ar manca deja morti)...Ciudat totusi ca vad rcs care se suie si ciupesc amano...or fi nebuni...cine stie
Si Dan a zis ca e cam ciudata treaba.

vereb wrote:
sa inteleg ca, in viitorul apropiat vom vedea poze cu puii de tiger?

Asa ar trebui
Sper sa n-ajunga in filtru. Am acoperit sorbul, a mai ramas o linie foarte fina de 1 mm neacoperita, dar in principiu n-ar avea puii ce sa caute acolo si tocmai la linia respectiva.
Dupa ce ii observ prin acvariu va anunt si cand imi permite aparatul vin si cu poze.
Sau pitbull

Cred ca am sa scot amano cel putin pentru o vreme sa vedem care-i treaba.

Da, pare albastrui, de la neon cred, care culmea...e roz

Ca o veste buna. Femela de tiger shrimp e "nascut", caci nu mai are ouale. Sper sa ajunga puisorii mari (nu i-am vazut, dar minusculi cum trebuie sa fie si printre toate plantele nici n-am cum)
Am venit si cu poze.
Din nou va rog sa ignorati sticla din fata cu urme de alb...nu s-au dus. Mama lor.

Grigore (cred ca asta ramane pana la urma ) inca e sperios si mai trebuie sa se obisnuiasca. Si-a ales deja un loc preferat, in spatele "buturugii". Ghinionul lui ca acolo am sa pun incalzitorul
I-am pus si o oglinda si s-a enervat la propria reflexie, insa nu am putut face si poze ca e o oglinda cu tot cu farduri si acopera proape tot peretele si nu mai pot face poze

Asa ca vi-l prezint "neinfoiat":

https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu09Februarie2012#5707231060148043138
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu09Februarie2012#5707231064071964834
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu09Februarie2012#5707231076255459090
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu09Februarie2012#5707231084548848242
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu09Februarie2012#5707231097791902530
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu09Februarie2012#5707231102622420930
https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/Borcanu09Februarie2012#5707231117455962130

Asta e Grigore Don'soara e incantata, si vorbeste cu el Cred ca singurul peste de care e incantanta...ba nu, ii mai palc cory albi, zice ca sunt spermatozoizi In rest, imi uraste crevetii.

Am sa caut o oglinda mica, sa pot face poze pe langa ea si sa vi-l prezint nervos.
Uite la asta nu m-am gandit
E o posibilitate...desi sunt destul de mici exemplarele. Pacat ca nu m-am uitat la ala de care statea cu burta in sus daca are sacul ala pe "ceafa" si e femela...Dar de ce s-a decolarat asa brusc si a ramas paralizat o vreme?

Poate ma agit cam tare (n-ar fi prima oara), dar mi-e frica sa nu devina un obicei mancatul crevetilor.

Si totusi vad ca paradoxal, rcsii se suie pe amano si cred ca-i ciupesc sa ceva ca o iau astia la fuga...
Intr-un acvariu cu pesti intr-adevar nu prea e nevoie sa le pui mancare, caci gasesc ei. Dar intr-un acvariu doar cu creveti si cand numarul lor creste...e nevoie.
Dar edit-ul l-ai citit?
Din pacate, inca mai gasesc cate un crevete rupt in doua pe care il halesc ori amano, ori tigerii ori impreuna, azi si rcs-ii haleau la un confrate.

Cred ca e al 3lea sau al 4-lea eveniment pe care il observ eu. De Duminica am inceput sa ii hranesc zilnic...Habar n-am ce mama lor au.
Ma gandesc sa scot amano...or fi ei de vina?

LE: Am ramas socat. RCS-ii se omoara intre ei Acum la masa am vazut 2 care se bateau. Adica erau unul peste altul (unul cu burta in sus si celalalt peste el). Se zbateau din picioare rapid, cel de sus cred ca l-a ciupit de burta si a sarit intr-o parte. Moment la care cel de jos, a ramas cocosat pe o parte fara sa se miste...dar vad ca totusi n-a murit. Acum a inceput iarasi sa se miste, insa s-a decolorat de tot. e transparent

LE2: Din ce mi-a zis tipul de la care am luat crevetii si amano cica sunt destul de periculosi si mai au obiceiul sa pradeze...M-a sfatui sa ii scot din acvariu.

Sa-ti fie sanatosi!
Ce-as putea sa zic...nu fac nimic deosebit
L-am pus intr-o oala cu apa lui si adaug din cand in cand cate un pahar cu apa din acvariu. Toata operatia dureaza 1-2 ore, in functie si de cum am timp. Dupa care tusti in apa

Normal se baga punga in acvariu, se agaleaza temperatura, insa in acvariu asta nu era incalzitor deci e la temperatura camerei asa ca pot sa il tin in oala, ca tot aia e. Am sa pun si incalzitorul, dar dupa ce ma trezesc (acum bag o repriza de somn). Desi are termostat, vreau sa fiu langa acvariu sa nu risc in caz de ceva nu merge cum trebuie.
Astazi am fost la cumparaturi.

Am luat bettan-ul. Un exemplar mi se pare mie mare fata de ce am vazut. Rosu complet. E destul de comun, dar v-am povestit ca asta e porunca de sus
Dar arata bine, imi place.
Ma gandesc la un nume...cred ca Gheorghe va fi...sau poate Grigore....nu stiu de ce, asa mi-a venit

Am gasit si hikari si sera bettagran. Am luat din amandoua, ca sa nu se plictiseasca. Am si un crevete uscat ce l-am gasit acum ceva timp pe covor. L-am pastrat anume pt el, de bun venit

Am mai luat si o lampa cu leduri ca asta care o aveam. Totalizez 2.4 W, cred ca va fi de-ajuns. De asemenea am luat si un incalzitor, tot modelul de mai sus.

Bettanul e la aclimatizare acum, poze diseara.
Da. Exista Easy Life Potassium - Kallium.
Zgaltaie-l si apleaca-l pe toate partile. Posibil sa mai fi ramas aer in canistra.
Verifica imbinarile sa nu trag aer pe undeva.
A mai picat el, dar acum a durat mult timp. Dar vazusem ca au fost oameni ce au postat si pe data de 7, adica ieri si ma gandeam ca am avut eu probleme...desi cum am zis am testat din doua locatii diferite cu provideri diferiti.
Numa' mie mi s-a intamplat sa nu pot accesa forumul de ieri seara pana astazi dupa-amiaza?

RDS, Iasi, nu se incarca pagina de nicio culoare. Am mai incercat printr-un pc tinut undeva prin Bucuresti si nici de acolo n-am reusit...
Frumos acvariul
Eu personal la canistra care o am pt acvariul mare am renuntat la perlon. As pune doar ceva pentru o filtrare mai grosiera si in rest mediu biologic.
Dar nu stiu cat spatiu are filtrul asta boyu, caci nu il am, cel putin deocamdata.

Nu mai tin minte ce acvariu ai. Dar daca e mai maricel si poti pune un filtru intern, mai degraba foloseste-l pe ala pt filtrare mecanica, iar canistra fara materiale ce se colmateaza ca sa nu o desfaci des si implicit "stresezi".
Adica eu pe principiul asta merg.
Vezi sa nu ai aer in canistra. Zgaltaie-l, apleaca-l si verifica imbinarile.

Ca mediu de filtrare biologic am citit ca ar fi bune si sunt apreciate siporax, eheim substra pro.
Lampi cu led cam putine de vanzare.
Era varianta cu led de putere, vorbisem cu porcu'. Dar renuntasem caci ma ajungea undeva pe la 120 RON (fara radiator) si trebuia sa ii fac un suport ceva. Acum daca mai iau o lampa din asta, ajung la 100...Eh am sperat si eu ca scap mai ieftin

Cu a doua ajung la 2.4 wati, ar trebui sa fie ok. Si o pun deasupra riciei sa bata direct spre ea.
I-am aclimatizat o ora si ceva cred (nici pestii nu ii aclimatizez mai putin de o ora)...CO2-ul il tin constant si nu vad sa umble pe sus sau sa fuga aiurea prin acvariu.

GH-ul nu il stiu, n-am test. kH-ul e 10.

Am sa mai urmaresc. Ma gandesc ca totusi a fost doar un exemplar ghinionist. Pana la urma, mai moare cate unul...
Vad ca rezista si puii aia mititei tare, deci e bine.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: