[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pestisoruldeaur
Forum Index » Profile for pestisoruldeaur » Messages posted by pestisoruldeaur
Cam dificil suna..."daca o faci tu"... Nici macar nu stiu cum arata, dar apoi sa o fac eu? As putea incerca daca as gasi undeva pasii corecti. E undeva pe forum?
Dar cumparata la cat e?
Stie careva cam cat ar costa o bomba Co2? Aproximativ...
ok. O sa ma conformez sfaturilor voastre. Multumesc tuturor pt bunavointa! Si din cate am invatat pana acuma, va doresc APE LIMPEZI SI PESTI SANATOSI!
cheloo wrote:Daca nu ma insel ce ai tu acolo sunt echinodorusi.
Echinodorusii au "obiceiul" asta de a se topi partial cand sunt introdusi intr-un mediu foarte diferit de cel in care au fost tinuti/crescuti.

Lasa-i in pace .. eventual poti sa le rupi de la radacina frunzele alea care se topesc mai tare.
Si pe viitor cand plantezi echinodorusi rupe-le din frunzele mai vechi asa incat sa ii plantezi cu 3-4 frunze maxim.
Cauta pe youtube sfaturi de plantare de la Tropica. Ai sa vezi ca cei de la Tropica (mare crescator de plante) chiar si recomanda ruperea frunzelor mai batrane inainte de plantare.

Si asa cum zice si lazarginel gandeste-te pe viitor la ceva fertilizanti. De exemplu feropol24 + feropol (primul este zilnic iar al doilea se adauga saptamanal). Daca cumperi alea la bazinul tau iti vor ajunge pentru foarte mult timp.
Dar inainte de fertilizare incearca sa mai plantezi putin acvariul cu ceva plante mai easy pentru inceput. Gen Valisneria, Egeria, Elodeea, Anubias (in zonele mai umbrite).

Sa stii ca am rupt si eu frunzele mai vechi dar probabil nu destule. Acuma o sa incerc sa le desprind de la radacina pe cele afectate si o sa merg maine la magazin sa imi cumpar feropol(sper sa gasesc). O sa postez mai incolo sa va tin la curent cu evolutia lor. Tot maine o sa mai iau ceva plante din care m-ai sfatuit. Sper sa le gasesc ca atunci cand am cumparat eu aveau inca 2 feluri de plante pe langa ce am eu. Eu am cumparat un fel de plante mici (plantate in fata), un tip mare (in spate si pe lateral) si cea care arata ca iarba.
PlantaMin nu ajunge? Co2 lichid gasesc la magazin? Scuze pt intrebarile banale dar chiar nu stiu pe altcineva care sa ma poata ajuta. Acest forum e tot ajutorul meu.
DAca cea jumatate galbena, jumatate rosie este platy, inseamna ca am cumparat-o "graviduta" ca mi-a facut puisori din care am reusit sa salvez 5 ...Nu se poate sa se fi imperecheat cu masculul xipho, nu? Sper ca nu caci imi sunt tare dragi pestisorii
Si inca 2 fotografii...
Am nevoie de ajutor si acest forum e singura mera speranta...Pe langa multe alte probleme, acum incep sa imi moara si plantele.Ce sa fac? Am un bazin de 50 lt cu bec incorporat in capac. Substrat din pietris fin(din pacate nu stiu cum se numeste). Cand am cumparat plantele le-am scos din ghivecelul lor si le-am plantat in pietris...aici sa fie greseala oare? Mentionez ca am acest acvariu de apox. 1 saptamana. L-am tinut 2 zile fara pesti, dar plantele au fost puse din prima zi cu apa+AquaSafe + PlantaMin, pietris, incalzitor, pompa, filtru si lumina pe parcursul zilei. Nu stiu nici ce plante am dar atasez o fotografie pt a se vedea specia plantelor si starea lor. Vreau sa spun ca tot ce am facut, fiecare pas a fost dupa indicatiile celor de la magazin de unde am cumparat tot ce am pana in momentul de fata.
Am observat ca pestisorii mei zilele trecute ciupeau aceste plante...eu cred ca din cauza perioadei de maternitate la 2 femele xipho." Sa le fi deranjat asta si acum plantele "se razbuna"?
Iti multumesc pt sfaturi. Eu am 3 femele si 1 mascul, doar ca masculul o prefera pe una.Iar daca trebuie sa o separ pe femela aici e o problema , ca eu, pe langa acvariul mare, mai am doar un bazin mic dar nu-i pot oferi aceleasi conditii ca nu mai am 1 pompa, 1 filtru, 1 incalzitor...
Referitor la innotatul inclinat si coada franjurata sa nu imi fac probleme? Femela nu se vede ranita.
Atasez o fotografie cu pestii in cauza.
In ultima vreme(asta insemnand aprox. 2 saptamani) am observat un comportament ciudat la 2 din pestii mei - femela si mascul XIPHO.
1. Femela innoata intr-o parte, parca inclinata usor si mi se pare ca codita ei e franjurata usor la capat (e cumva un semnal de alarma?)
2. Masculul o urmareste non-stop pe femela in cauza. La inceput am crezut ca poate aceasta urmarire se datoreaza perioadei de maternitate in care se afla femela, dar acea perioada s-a incheiat si asa-zisa urmarire continua. Uneori masculul parca vrea sa o "piste" cu gura pe femela de corp. Oare ce are cu ea? Cred ca o streseaza foarte tare si nu stiu cum sa o ajut.
Pe langa acesti pesti, ce ma sfatuiti sa achizitionez?
Va multumesc pt informatii. Imi sunt tare dragi pestisorii mei acum....sper sa nu creasca totusi prea mari
Iti multumesc...asemenea iti doresc si tie!
LA ce dimensiune vor ajunge la maturitate?
kmol wrote:Alina, in pozele puse de tine nu sunt carasi. In alta ordine de idei, xipho sunt pesti vivipari, insa femelele au obiceiul de a-si manca puii, acesta este unul din motivele pentru care probabil ca nu i-ai vazut pe mare parte din ei.
In grupul viviparilor cele mai cunoscute specii sunt: guppy, xipho, molly, platy, endleri. Cam toate speciile au varietati mari de colorit. Gasesti poze cu ei dand o simpla cautare pe Google.
Din nefericire tu ai una din speciile de talie "mare". Femele de xipho se fac destul de mari si necesita un volum maricel de apa. Ai pe forum un articol referitor la Volumul acvariului si numarul pestilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Carasii nu se tin in 50 litri, au nevoi mult mai mari, cam 50 litri pentru fiecare.

Toti sunt de talie mare? Pestisorul ma gandesc ca nu , dar femelele? Deci pana la urma sunt toate xipho?
pestisoruldeaur wrote:Si asta e cea cu pestii care nu stiu ce specie sunt...

Toti sunt de talie mare?
Si asta e cea cu pestii care nu stiu ce specie sunt...
Ma numesc Alina. Din luna septembrie am primit un pestisor xipho de la nepotelul meu intr-un borcan , iar acum am 6 pestisori: un xipho, 2 sanitari mici si albi, si 3 xipho sau carasi???... NU STIU nici eu intru-n acvariu de 55 litri. Eu am cumparat carasi, dar prietenul meu care e un cunoscator al pestilor mai bun decat mine sustine ca sunt xipho. Acum sunt sigura si eu ca sunt xipho caci de ieri am puisori mici mici de tot de la o femela. ...Din pacate doar de la o femela mi-au ramas pestisorii, caci de la una nici nu i-am vazut . Acum si proaspata "mamica" de 5 pui . Atasez ceva fotografii si poate va dati cu parerea referitor la specia pestisorilor ...
...cred ca acum postez unde trebuie...
Cred ca am reusit sa atasez fotografii...

Forum Index » Profile for pestisoruldeaur » Messages posted by pestisoruldeaur
Go to: