[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Comportament ciudat la Xipho-Ajutor  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
pestisoruldeaur
Junior member
[Avatar]

IP:

In ultima vreme(asta insemnand aprox. 2 saptamani) am observat un comportament ciudat la 2 din pestii mei - femela si mascul XIPHO.
1. Femela innoata intr-o parte, parca inclinata usor si mi se pare ca codita ei e franjurata usor la capat (e cumva un semnal de alarma?)
2. Masculul o urmareste non-stop pe femela in cauza. La inceput am crezut ca poate aceasta urmarire se datoreaza perioadei de maternitate in care se afla femela, dar acea perioada s-a incheiat si asa-zisa urmarire continua. Uneori masculul parca vrea sa o "piste" cu gura pe femela de corp. Oare ce are cu ea? Cred ca o streseaza foarte tare si nu stiu cum sa o ajut.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/11/2010 17:01:35

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Comportamentul masculului de xipho este normal, tinind cont ca masculii sunt in permanenta gata de imperechere. Raportul mascul - femela in cazul viviparilor - cum ai tu in bazin - ar trebui sa fie de 1 mascul -2 sau chiar 3 femele. Daca raportul este 1 mascul - o femela, atunci masculul va fugari femela in permanenta, stresind-o si uneori chiar ranind-o - caz mai rar, dar se poate intimpla.

Ca sa ajuti femela sa isi revina o poti introduce intr-un bazin de carantina, in care sa gaseasca exact aceleasi conditii ca in acvariul mare - aceleasi calitati ale apei - temperatura, pH, aerare, filtrare etc pt a evita orice soc si ii poti turna 1-2 picaturi albastru de metil in apa, daca aceasta prezinta rani usoare pe corp.
pestisoruldeaur
Junior member
[Avatar]

IP:

Iti multumesc pt sfaturi. Eu am 3 femele si 1 mascul, doar ca masculul o prefera pe una.Iar daca trebuie sa o separ pe femela aici e o problema , ca eu, pe langa acvariul mare, mai am doar un bazin mic dar nu-i pot oferi aceleasi conditii ca nu mai am 1 pompa, 1 filtru, 1 incalzitor...
Referitor la innotatul inclinat si coada franjurata sa nu imi fac probleme? Femela nu se vede ranita.
Atasez o fotografie cu pestii in cauza.
[Thumb - DSC_0374 (600 x 399).jpg]

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

pestisoruldeaur wrote:Referitor la innotatul inclinat si coada franjurata sa nu imi fac probleme?

Ba da. Tocmai din acest motiv am zis ca e bine sa o separi si sa o tii sub observatie. Coada franjurata poate fi consecinta "ciupiturilor" primite dar si semnul altor boli, care se pot transmite si celorlalti pesti.

Un bazin de carantina este intotdeauna necesar si trebuie sa fie dotat cu incalzitor, pompa de aer/filtru, termometru. Si orice peste care prezinta o problema cit de mica trebuie separat si tratat in acest bazin deoarece majoritatea medicamentelor aplicate in acvariul mare pot avea drept urmare deciclarea acestuia.

Nu ai mentionat nimic despre modul cum intretii bazinul - schimburi de apa, in ce cantitate, la cit timp, daca bazinul a fost sau nu ciclat.

Rugaminte - trece locatia in My Profile.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Si inca ceva, ca sunt nedumerit putin. mai pune te rog o poza a femelei fugarite. Din profil, desigur.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pestisoruldeaur
Junior member
[Avatar]

IP:

sper ca e ok
[Thumb - DSC_0384 (1072 x 712).jpg]

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

M-am lamurit. In poza anterioara, avusesem impresia ca femela ta e de fapt mascul. Dar m-am inselat

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: