Salutare, am un ancistrus care manifesta un comportament ciudat. Desi e de 2 ori mai mic decat pestele pleco pe care il am in acvariu, il ataca pe acesta ori de cate ori are ocazia. I-a cam franjurat inotatoarele. Aveam 2 ancistrusi mai demult, asta agresiv si inca unu mai mic, pe care l-am dat pentru ca ii facea astalalt zile amare. Schimbarea de comportament sau mai bine zis, schimbarea victemei a survenit dupa ce l-am dat pe cel mic. Inainte nu avea treaba deloc cu pleco, il ignora complet, insa chiar de a 2 zi dupa ce l-am dat pe celalalt am observat ca pleco are coada si unele inotatoare franjurate. Nu mi-am dat seama la inceput ce anume s-a intamplat si ma temeam de vreo boala, dar pe urma l-am tot urmarit si am vazut ca se iau la bataie.
Chiar in timp ce am scris acest mesaj, a avut loc o noua cearta intre cei doi. Au stat lipiti de sticla acvariului foarte aproape unu de celalalt si isi incordau corpurile si de indoiau frenetic. Desi nu pare sa piarda lupta, doar pleco iese sifonat de fiecare data, ancistrusul nu are nimic. Nu-mi pot explica comportamentul lor, si cum anume reuseste un peste care e jumate cat celalalt sa il "ciufuleasca" asa de urat.
Pareri?
This message was edited 1 time. Last update was at 29/05/2011 20:42:44
|