Message |
|
O alta varianta ar fi ca acvariul tau nici macar nu a inceput sa se cicleze.
|
 |
|
@liv Trebuie sa tii seama ca este vorba de o aplicatie GRATIS pe telefon. Este mai ieftina decat un PAR metru si mult mai precisa decat metoda ochiului liber. Pe mine ma ajuta enorm la ce o folosesc . De exemplu ptr acvarii ma ajuta sa imi fac o parere despre un aniumit tip de lampa(una noua, la care producatorul nu ofera prea multe date) comparand-o cu ceea ce am. In cazul asta calibrarea nu este atat de importanta. Dava vrei sa-ti calibrezi telefonul, metoda comparatiei cu un aparat de masura performant este metoda preferata de mine.
Pana sa utilizez aceasta aplicatie aveam alte doua alternative: sa cheltui un pretty penny pe un aparat profesional pe care sa-l utilizez din an in paste sau sa ma pun pe o lista de asteptare ca sa utilizez un aparat profesional timp de o saptamana.
Aplicatia este destul de precisa ptr. iphone si nu prea ptr. Android.
Comparatia cu pH este putin cam exagerata, precizia masuratorilor nu este atat de importanta. In tracat fie spus. 2-4 luni intervalul intre calibrari este foarte mare , mai ales in cazul in care cu ajutorul pH metrului controlezi cantitatea de CO2 pe care o introduci in acvariu. In cazul asta as merge cu intervalul clasic de calibrare din industrie adica o saptamana.
@flash este o alicatie pe telefon, nu stiu ce link ai vrea sa pun.
@melbo man, tare mult iti place sa iti complici viata. Lasa diatomii sa-si urmeze ciclul vietii, nu-ti complica existenta cu calcule matematice complicate si ne necesare, nu incerca sa intervii prea mult si inutil in viata faunei din acvariu, incearca sa te obisnuiesti cu lucrurile mai putin placute din hobby(anumite mirosuri neplacute). Inteleg ca esti un perfectionist, dar nu intotdeauna vei putea gasi o formula matematica care sa-ti rezolve necunoscutele din acest hobby.
|
 |
|
Eu folosesc aplicatia pe telefon Photone, am recomandat-o in alt topic.
|
 |
|
Ai cumva depuneri de calcar pe ax/gaura din rotor? Daca da poate ca mai intai ar trebui sa incerci sa-l dizolvi cu otet, urmat de curatat(pe interior ai putea in cazuri extreme sa folosesti ustensile ptr curatat becurile de sudura ) si apoi lubrificare. As incerca sa-l intreb si pe G ce metode se folosesc ptr inlaturarea calcarului la tipul tau de pompa.
|
 |
|
Poate gasesti pe undeva ulei siliconic. Ai grija sa nu aibe aditivi si sa fie recomandat ptr. industria alimentara.
|
 |
|
Felicitari pentru prezentare! Mult succes in continuare!
|
 |
|
Unele orase au piatra lichida la robinet. Sa fiu in locul lui dr.Nano m-as orienta spre ciclide africane(si mi-as alege un alt username  ).
|
 |
|
Nu sunt 100% sigur pentru ca nu am incercat asa ceva, dar ma indoiesc ca la aceste valori(presupun ca sunt grade germane , nu mg/l) crevetii vor supravietui prea mult, probabil ca vor avea probleme la naparlire. De altfel si selectia de plante ar fi destul de saracacioasa ptr astfel de parametrii ai apei.
Parerea mea este sa mergi pe o carare pe care ai circulat deja, mai ales daca inainte le-a mers crevetilor bine. Sau ai putea sa folosesti un amestec de 35-40% apa de la robinet cu apa RO( sau apa plata daca nu are prea multe minerale prin ea). Orice ai face , dupa ce ai introdus crevetii nu schimba brusc rutina.
|
 |
|
O alegere buna, mai ales in cazul in care o sa ai pesti si plante care iubesc apa "soft". Am vrut sa fiu sigur ca nu te-ai orientat spre substrat gen ADA Amazonia II care in faza initiala iti va da un "spike" de amoniu.
LE Imi place foarte mult ADA Amazonia, dar in cazul tau(acvariu deja setat) ai putea intampinaceva probleme.
|
 |
|
Arata bine setup-ul dar din proprie experienta iti spun ca nu vor trebui multe aspirari pana cand substratul negru va iesi la suprafata. Probabil ca nu va conta prea tare daca vei reusi sa realizezi o carpeta deasa.
|
 |
|
In primul rand as vrea sa lamurim ce intelegi tu prin sol fertil sau substrat fertilizant. Cred ca cel mai bine este sa ne spui concret la ce produse te gandesti. Cel mai bine ar fi si daca ai avea componenta chimica a acelor produse. Trebuie sa te asiguri ca substantele fertile nu se vor dizolva rapid in apa.
Nu vad de ce ai da gaura in ghiveci. Poate daca ai vrea sa asiguri pin cine stie ce metoda o circulatie a apei prin substratul din ghiveci.
|
 |
|
De obicei pestii fara solzi sunt sensibili la anumite medicamente. Asta include si sarea nedizolvata.
|
 |
|
EverSad wrote:Nu mai am decat sumpul de 29L brut care este facut ca "upper sump" (si ala' este uscat)
Toate bazinele au canistre.
Acum, nu ar fi greu sa fac un sump... Doar ca ideea cu butelia dedicata pentru "anoxia" mi se pare mai buna.
Daca merge si sumpul cu nisip: ma bag. (este mai practic pentru mine sa desenez un sump)
Sunt sigur ca poti crea in sump o zona in care curentul de apa sa circule in jurul/deasupra ei.
Partea cea mai nasoala este ca se masoara greu eficienta unei astfel de zone anoxice, iti trebuie timp si rabdare.
|
 |
|
adiio wrote:mdea, intrebam cum putem face montajul in siguranta dar...
@flo77 uite o idee: stecher, 30cm cablu si o priza aplicata (cu doza)
Montajul il poti face foarte bine in carcasa/doza prizei, asa nu mai trebuie sa tai nici un stecher deci nu ai treaba cu garantia.
O idee interesanta. Le ofer altora placerea sa-si spuna parerea.
|
 |
|
Avand substratul putin mai cald decat coloana de apa se creaza un curent de apa care aduce substantele nutritive din coloana de apa catre radacinile plantelor. Cam asta era principiul. Incalzitorul de substrat era "la moda " acum mai bine de 10 ani. Bineinteles au fost o multime de pareri pro si contra. Probabil ca au fost destui cei " contra" deoarece de ceva vreme nu am mai auzit ca s-ar folosi.
|
 |
|
Samy wrote:
flo77 wrote:@samy Cat timp ai mentinut in stare decenta carpeta cu HC sau MC?
Dupa ce nutrientii din substratulactiv au inceput sa se epuizeze ai suplimentat cu root tabs sau ai folosit doar fertilizanti in coloana de apa?
Salut, skapeul trecut daca nu ma insel 1 an .
Si mai ducem bine dar am facut greseala de a nu tunde si aspira . In topic am si precizat dupa ce am ridicat covorul de mc am gasit multa mizerie am pus si poze .
Acum la acesta nu voi mai repeta greseala .
Fertilizare doar in coloana apa , nu am avut problema de a nu se dezvolta .
La acest skape am gandit acea pompa de apa sub subtrat exact pentru a avea mereu Fertilizare si in substrat. Apa are o circulatie rotunda ,Fertilizare din coloana de apa ajunge si in subtrat in acest fel. Asa cand solul nu mai ofera ce trebuie va oferi fertilizarea din coloana de apa prin sol .
Sper ca ma intelegi
Ai mentionat ca vei folosi o pompa mica de 400l/h. Pe aceea vrei sa o folosesti sa circuli apa in substrat? Nu am vazut mai multe detalii, poti sa ma indrumi ?
Incalzitor de substrat aoi folosit vreodata ? Ce parere ai? Eu am folosit odata, nu mai stiu ce brand , dar s-a prajit destul de repede.
|
 |
|
Fadds wrote:500W mi se pare un pic extrem. Pana la urma de cat curent avem nevoie ca sa tinem niste pesti in viata, cat consuma un pat de terapie intensiva?
LE: Ma bate gandul sa renunt la Sunsun704. Economie de 45W. Motoarele astea chinezesti nu sunt dintre cele mai eficiente.
Eu am vreo 2kW, majoritatea in incalzitoare.
|
 |
|
@fadds Fa si tu un sacrificiu . Mai putine beri, tigari ....in fine, gasesti tu deunde saeconomisesti.
Eu imi fac probleme daca o sa ma tina instalatia electrica...
|
 |
|
@samy Cat timp ai mentinut in stare decenta carpeta cu HC sau MC?
Dupa ce nutrientii din substratulactiv au inceput sa se epuizeze ai suplimentat cu root tabs sau ai folosit doar fertilizanti in coloana de apa?
|
 |
|
Samy wrote:
Bayek wrote:Dar sa ramana pozele, ar fi pacat sa se piarda. Cum transporti un acvariu intreg?
Da sper si eu sa ramana .
Foarte simplu nu era greu.
Scoti 80 la suta apa lai incarcat in masina . Bagi viteza montezi tot si aia e
Avea doar 50 l deci joaca de copi.
Esti meserias. Sau norocos ca nu ti-a crapat fundul bazinului. Eu sunt patit cu unul de 40 l.
|
 |
|