[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Mergi pe floura si 865. E o combinatie ce la multi a mers, inclusiv la mine!
Pai se pune apa din acvariu restu, insa cum kh difera si rezultatul testului difera. Cu alte cuvinte este influentat de Kh. Pe net testerele vizuale de Co2 se vand si cu solutie Kh4. Reteta ar fi asa: Solutia kh4 (cat e necesara testerului) + 2-3 picaturi de reactiv. Adica in loc sa pui apa din acvariu in tester pui aceasta solutie.
Incepi cu Brighty K si Step 1. Asa zice ADA.
Pai e foarte simplu, albastru inseamna nu ai suficient Co2, verde ok, si galben prea mult. Insa daca acvariul e dens plantat merge o culoare verde spre galben. Acum e foarte important ca in tester sa ai o solutie kh4 altfel testeru nu e prea exact. Cat te a dus testeru adus, ca vreau si eu asa ceva.
De ce nu ti iei unu mai mare in loc de 2? Nu iese si mai ieftin?
Atunci nu e ciano, ciano se desprinde foarte usor. Am avut in acvariu, si cand o aspiram cu furtunul, pana si apa avea un miros intepator, si imediat la apa oxigenata ceda. Ea se intinde si destul de repede, si se aseamna ca si structura cu ciano de la marine, difera doar culoarea.
Filtru este insuficient. E900 e mult prea mic pentru un acvariu de 420 l cu africani. Papa mult, incarcatura biologica mare, deci va trebui sa te orientezi pentru un filtru mult mai mare.
http://www.aquasabi.de/CO2/Verteiler/CO2-2-fach-Verteiler::307.html
Are un miros puternic? Daca da, atunci e cianobacterie. Scapi de ea, daca iei intr o siringa apa oxigenata si dai "pufuri" pe ea. Eu as schimba cam 1/3 din apa saptamanal, sau 1/2 dar in doua transe, nu toata odata, zic eu ca e mai bine.
Imi place. Mi ar placea printre buturugile alea ceva microsorium "narrow" si bolbitis legat pe buturugi, iar in spatele buturugilor ceva plante stem. In rest imi place.
Se poate, insa iti trebuie ceva de genu http://www.aquasabi.de/CO2/Verteiler/CO2-2-fach-Verteiler::307.html. Este un distribuitor cu reglaj pentru fiecare "coloana".
narcis.b wrote: Si nu uita :pentru a preantampina un eventual ban(ban= moneda din Egiptul Antic) monteaza un trufas buchet de Rotala Macrandra,zeii te vor privii cu alti ochi ,ai sa vezi

Atunci sa vezi apa moale si Co2 din plin
Cred ca cineva o sa fie banat si aici e mana Motivul deturnare de la acvariu plantat
Este super....imi place
Betta nu se tin impreuna, nici macar mascul si femela. Doar atunci cand ii inmultesti ii pui impreuna, pana depun. Dupa se inlatura femela (se pune in alt bazin) iar masculul isi vede mai departe de cuib. Fa ce ti s a spus mai devreme, e tratamentul corect, respecta indicatiile medicamentelor si nu o sa ai problema. Betta e un peste destul de rezistent.
Bolbitis dupa aditia de Brighty K

image

Dolly wrote:Iti dai seama ca vor fi de belea?

Eu ce vreau
Ceva update. Am achizitionat moss ball de la ADA , stiu ca e si fitza, dar eu cred ca pietricele pe langa aspect, au si o porozitate mare si sunt usor abrazive ceea ce face ca moss ul sa se ataseze bine de acestea. Plus ca nu sunt calcaroase, si porozitatea mare poate face ca bacterii benefice sa locuiasca in ele.
Si acum poze
image
image

image
image
image
image
Ce marca e acvariul? Si ce lumina ai?
Foarte frumos. Niste poze cu aparatura? Si ce e in spatele spectacolului...as fi foarte interesat!

Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to: