[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: skija
Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Incearca cu F-stop mai mic de 8 , cum ar fi 3.5 sau 2.8 sa vezi ce diferenta este )
S-ar putea sa fie o toxicitate a micronutrientilor , de fapt unul dintre ei , adica un metal , NO3 5 ppm este foarte putin , eu bag cate 15 ppm de 3 ori pe saptamana , co2.....am ajuns sa bag 3.5 bps in acvariu de 60 (cu tropica co2 3 in 1 diffuser)

Ai putea incerca sa faci schimburi de apa de 50 -70 % de 3 ori pe saptamana , adica tot la 2 zile , nu mai doza micro deloc o saptamana si vezi ce se intampla cu plantele care s-au inegrit . Oricum uita-te la frunzele noi , cele negre vor ramane tot asa , poti sa le tunzi .

Macro sa dozezi in continuare .

Mi se pare mie sau ai lumina roz/mov ?
Salut , o sa revin cu ceva poze mai bune in curand , mi-a luat cam 5 luni pana am descoperit cauza frunzelor transparente (cel putin asa cred acum , 90 % ) , am observat schimbari majore dupa 3 zile.

O sa revin cu detalii cand o sa fiu convins 100 % care a fost cauza , mai astept 1-2 saptamani ca sa fiu sigur

Rezolva prima data problema cu GSA , nu fa modificari multe deodata in acvariu ptr ca nu o sa stii care este cauza si rezultatul schimbarilor facute . Rezolva cu GSA intai , crescand doza de PO4 , petele de GSA nu o sa-ti dispara de pe stauro . Eventual poti sa le tunzi si sa vezi cum cresc noi lastari dupa marirea dozei de PO4 , adica daca dispar sau nu petele de pe frunze .Mai ai si pe alte plante GSA ? sau doar pe stauro ?

Si eu am tropica 3 in 1 difuzor dar eu bag 3 bps la acvariu de 60 . Dar asta depinde de la acvariu la acvariu , lumina , plante ....etc, daca vrei sa bagi mai mult CO2 fao incet , baga 2 bps dupa care cresti in 6-7 zile la 2.5 bps si iarasi dupa o saptamana la 3 bps.....si tot asa , ai numa grija sa nu gazezi pestii .

0.5 ppm Fe este cam mult , o sa vezi o sa-ti zica si Lucian aceiasi treaba poate

Easy carbo este toxic in cantitati mari dar calculand ptr acvariul tau ar fi destul 8 ml , oricum este subiesctiv 8-10 ml , nu cred ca este nici o diferenta .
Am vazut pozele pe telefon ))

GSA eu am ajuns sa dozez pana la 3 ppm PO4 ca sa scap de GSA , acum am redus din lumina si dozez doar 1.5 ppm PO4 (bine , acvariul meu are 6 luni ) si depinde foarte mult ce plante ai , anubias , hygrophilla pinnatifida , microsorum consuma mult po4 .

Mai ridica un pic doza de GSA dar tot cate un pic . Fa asa , curata sticla si dozeaza 1 ppm po4 , daca tot mai apare GSA in 1-2 zile atunci mareste doza la 1.5 ppm ......si tot asa pana dispare , cureti sticla , bagi po4 ....cureti sticla , bagi mai mult po4 .....si tot asa . Sper ca intelegi ce vreau sa zic

Te intreb in legatura cu staurogynele , ai GSA pe frunze dar frunzele par un pic transparente si se topesc/putrezesc dupa un timp si cad ?

Ce folosesti ptr dozarea micro ? si cat dozezi ?

Sar putea sa ai o problema pe care o am si eu. Am cautat 6 luni pana am gasit care ar fi problema (abia ieri am gasit) desi nu este 100 % sigur , dar am gasit niste poze la cineva care avea aceiasi problema ca si mine .

Sper ca mai bagi CO2 ca altfel tot ce am scris eu nu prea mai are sens
Eu nu vad pozele
Filtru extern Eheim experience 150 , daca vrei ceva de calitate
Welcome !
Otto in dropchecker )) , era lampa stinsa deja si nu am vrut sa o aprind sa se sperie

Calitate nu prea buna dar avand in vedere ca era intuneric este ok ))

Deloc speriati , sau decolorati , au unde sa se ascunda , le trebuie un pic de loc unde sa se ascunda cateodata
Salut , exista posibilitatea ca de la prea mult flow , adica curenti foarte mari in acvariu sa nu se dizolve CO2 corect in apa ?

Nu vorbesc de cazul in care suprafata apei este "valurita" foarte mult la suprafata ci de faptul ca , curentul este prea mare in acvariu

Merci
Multumim ptr info , eu am rotor de rezerva cu ax si robinet de rezerva la filtru ) 2071

Ca sa nu se blocheze robinetul eu il folosesc in fiecare zi cand le dau sa manance la pesti , adica opresc robinetul din maneta cam 1 minut pana manca pestii si dupa aia dau drumul iarasi la robinet ca sa nu se imprastie mancarea in acvariu de la curentul din apa

Intradevar daca nu il folosesti mult timp se poate bloca
Spor la ciclare si bafta cu algele !
Salut , un coleg isi vinde acvariul 110x45x50 sticla de 8 cu intarituri cu stand cu tot si pesti (ciclide aprox 25 bucati) , filtru intern , incalzitor si capac cu neon

Pret 250 RON , info la telefon 0746 790 173

Se vinde doar in Oradea sau in zona apropiata de Oradea . Cine doreste sa il cumpere se va ocupa de transport .

Nu lasati mesaje pe privat , acvariul nu este al meu

Merci
Clar ca ii place mult mai mult in aer decat sub apa , asta concluzionez eu numai dupa cum arata planta

Foarte fain
Porcu wrote:
adryanno wrote:ce se poate intampla?

Cresc sansele sa ia aer, sa se umple (cu aer) spatiu' de la rotor si sa nu mai functioneze.

Corect ,

Eu as pune filtrul in partea stanga a mobilei , pe jos pe parchet , acolo ar functiona corect , nu trebuie sa-l bagi neaparat sub acvariu , daca vrei sa nu scoti acel raft din dreapta
La filtre o sa ti se tot infunde furtunurile din 2 motive :

- filtrele tale sunt prea mici ptr acvariul tau de 180 litri si bacteriile se depun pe unde apuca , adica in cazul tau pe furtunuri , am avut si e acvariu de 126 litri cu 2 Eheim 150 si spalam furtunurile tot la 3 saptanami ca altfel se infundau si scadea debitul drastic , indiferent de ce culoare au furtunurile

- filtrele au furtunuri de 12/16 mm care se colmateaza mult mai repede ca si cele de 16/22

Daca vrei sa nu mai ai probleme de genul trebuie sa le vinzi si sa-ti iei altele mai mari .
Multumim ptr poze , foarte detaliat , in poza 17 , chestia aceia ce este ? valva unisens ?
Merci ptr info

Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Go to: