[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Arhitectul
Forum Index » Profile for Arhitectul » Messages posted by Arhitectul
Eu am spalat tot nisipul de mai multe ori si tot iesea praf alb din el. Recomand sa speli chiar daca nu e tocmai placut.

Altfel o sa stai cu apa tulbure o saptamana dupa fiecare schimb de apa.

Asteptam POZE cu bolovanii
Crede-ma ca poza aia era facuta cu dimare 40 sau 50% Altfel nu puteam sa fac poza. Si sa luminezi o piatra de 2 cm grosime nu e chiar o gluma ... Eu am incercat cu lanterna de la blitul telefonului si nici nu se vedea decat foarte slab. E totusi piatra nu e sticla.

Dar cred ca e prea mult pentru acvariu. Cine stie poate peste cativa ani va deveni o solutie uzuala.
Ma incanta foarte tare ca aceasta chestie realiza foarte bine mixul de culoare intre diferitele culori de led ... Dar cred ca asta face foarte bine in egala masura apa din acvariu. Si era dimabila toata nebunia. Dar asta e oricum o treaba care o face aproape orice LED.

O sa gasesc eu un optim la un moment dat

Buna din nou

Pai nu scriem pe aici ca sa carcotim ?

Cu Ledurile ma documentez ... Nu vreau sa ma bag la bricolaj de electrice pentru ca am prieteni care se pricep mult mai bine decat mine. Din nefericire sunt pretentios Asa ca vai de prietenii mei
Vad eu la ce solutie ajung. Are unul niste solutii mai OZN de care nu am auzit si nu am citit pe nicaieri dar preturile sunt pe masura Niste panouri dintr-un fel de plexiglass cu frbra optica intergata in compozitul ala si luminat in cant cu leduri de mare putere lumineaza ca farul
Execut o baie de ONIX intr-o casa de mari fitze si piatra va fi luminata din spate cu asa ceva. Nebunia aia are colantat pe spate un fel de vopsea argntata (gen oglinda care directioneaza toata lumina spre o parte). Nu inteleg foarte bine cum functioneaza toata dracia dar rezultatul este spectaculos.

Va atasez bolovanul de piatra cu lumina din spate - leduri de mare putere si acest panou. Diferenta e foarte mare la cum se vede. Pozele sunt nerelevante (facute cu telefonul in santier)

O sa vad ce reduceri imi face omul pentru ca pe factura doamnei cu piatra nu aratau bine sumele

Standul de PAL e facut - o sa va atasez o schita. El sta bine mersi de 3 ani dar cu greutate mult mai mica pe el.
Buna seara !

Revin cu detalii Acvariul va avea dimensiunile de 240x55 h=60 cm. Am gasit cu cine sa fac lipiturile un venerabil acvarist de pe forum.
Cu sticla ma ajuta un colaborator si va fi livrata pana in craciun.

Am mai populat acvariul cu niste africani mici - in asteptarea acvariului cel mare.

Proiectul va fi demarat in luna Ianuarie dupa sarbatori.

Nu am mai gasit canistra de la Eheim pe Zooplus si am luat momentan un Fluval FX6. Era la oferta (azi a venit) Daca gasesc si Eheim o sa o iau - daca nu o sa ma orientez spre altceva ... Una mare ar fi JBL 1901 ??? Dar am mai citic ca-si mai pierde din debit in timp.

Nu stiu daca sa iau un filtru intern de la Juwel - cel mai mare de la ei doar pentru filtrare mecanica si pentru eliminarea biofilmului ... In asta ar incapea foarte bine si un incalzitor de 300W. Daca nu o sa iau un surface skimer de la JBL si o sa-l leg la canistra mea cea veche pentru filtrare mecanica si eliminarea biofilmului.

Cu standul sunt un pic in dubiu daca sa-l mai intaresc cu metal sau nu ... Cand vad la acvariile de firma ca stau pe 4 foi de PAL cu 450 litri de apa ... Ma linistesc. Dar cand ma gandesc ca al meu va avea 850 - 900 Kg cu Sticla + apa + pietre Ma cam apuca groaza. Oricum trebuie sa zugravesc si sa mai fac ceva bricolaj pe aici ... cred ca niste picioare metalice in plus cu niste diagonale tot mai bag pe acolo ...

Seara buna !

P.S. Si cu iluminatul fac cercetari - am gasit ceva de luminat fantani arteziene 100% rezistent la apa ... Dar cu lumina cam calda. Dar nu ma las
Acum cat timp a fost suma asta ?
Il am inca

Cresc niste puisori pentru acvariul de-l planific acum.
Pana acum din ce am discutat toata lumea a recomandat sticla de 12 mm. Unii mi-ar recomandat 15 fara fund dublu si oferta aia e cea mai mica ... In schimb imi e frica sa nu se vada prea verde prin sticla de 15 ...
Si cu unii cei mai scumpi am facut simulare si cu o fata de Ultraclar. Ceilalti nu aveau disponibil la grosimea asta.

Am citit un articol al lui Koala despre lipirea acvariilor si am mai vazut pe Youtube articole dar nu asa de bine explicate.

Poate am eu fata mai de fraier si au decis ca merit cel mai expensive acvariu din Bucuresti

Inca analizez problema

O sa se faca si acvariul asta o data si o data. M-am uitat si de bolovani Am gasit ceva Special Trebuie sa fac bazinul ca dupa aia cu decorul ma descurc. Mai am un hop mare sa mut acvariul existent si standul si sa zugravesc E conditie de la Sefa casei - vorba unuia mai batran si mai intelept ca mine

koala wrote: Pune o bucata mare de polistiren in bazin... cobori piatra si o asezi pe pozitie... apoi, pur si simplu decupezi polistirenul in jurul ei. Polistiren expandat (ala tare, NU ala cu "bobite").

Polistirenul ala dur fara "bobite" este polistiren extrudat de inalta densitate - si il gasesti si la 2 cm grosime la magazinele de profil. Nu expandat ca ala e cu bobite Eu am folosit un burete "acvaristic" de pus sub acvariu cand am introdus pietrele. Dupa care am mutat bolovanii scotand usor buretele.

Poze de la inceput Ce vremuri
Frumos !
Buna !

Cred ca acolo cel mai bine pui niste picioare filetate cu piulite sudate de cadru. Parchetul masiv are o oarecare elasticitate si cred ca pe masura ce se lasa poti sa mai rotesti un pic din filet.
Am studiat un pic problema si am vazut genul asta si mi se pare o solutie foarte buna.

Cred ca tensiunile in sticla pot aparea daca unul din picioare nu reazema suficient de bine pe pardoseala ... Si cred ca pot creea tensiuni nedorite.

Orice material de constructie inclusiv betonul are o elasticitate a lui - lemnul si metalul au inclusiv "curgere lenta" e un fenomen prin care o bara sau o scandura daca este mult timp apasata de o greutate se incovoaie de la mijloc.

Nu imi vine o idee mai buna de atat - decat sa ai niste pene inestetice cu care sa calezi standul pe pardoseala. imi este greu sa cred ca ce e acolo este in boloboc perfect.

Poti testa asta mult mai bine decat cu boloboc cu o bila grea - gen bila de biliard sau o bila mai mare de rulment. Asa verific eu in santiere panta la terase sau in bai. Si iti poti da seama de erorile din pardoseala.

Numai bine !
Deocamdata fac bugete ... Si nu prea iese socoteala

O sa ma gandesc destul la pesti in timp ce se usuca siliconul

Numai bine !
Buna seara !

O sa incep cu cele 3 specii descrise mai sus. O sa vad dupa asta ce o sa mai fie ... Avand in vedere ca o sa fac niste grote din pietre parca mi-ar placea si 10 demasoni care sa se agite prin partea de jos a bazinului. Vreau sa am culoare domninanta albastrul. O sa pun si lumina de asa maniera incat sa iasa albastrul in evidenta. Vreau sa selectez cate 4-5 din fiecare familie si restul sa-i donez. Femelele argintii au si ele farmecul lor in toata povestea asta.

Cu filtrarea o sa merg pe Eheim 2260 + Fluval FX6. Cred ca va fi o combinatie buna pentru ca am nevoie si de filtrare mecanica.

Ce ma sperie foarte tare este pretul acvariului care din 3 surse a depasit bine 3000 lei Fara capac ... Fara iluminat ... Nu mai vorbesc de filtre care mai costa 3000 plus bolovani si alte d-astea ... Cred ca una peste alta optimist vorbind ajung la 10.000

E un proiect indraznet dar si bugetul e pe masura ... In plus mai e o chestiune la care eu nu m-am gandit. Acvariul de 220 m nu mai reusesc sa-l scot de acolo intreg la cum e configurata camera.

Inca fac calcule ca sa analizez bine in ce ma bag.

Numai bine !
Multumesc !

O sa iau legatura cu Dan. Sa fac un buget cu care sa plec la drum.

Cu pietrele din fibra / polistiren imbracat in rasini colorate am au ceva pe creier ... Vreau sa pun autocolant negru pe spate si sa construiesc eu decorul cu bolovani naturali. E un pitic pe creier daca vrei asa. E singurul lucru la care ma pricep cu adevarat - sa construiesc cu bolovani Asta fac zi de zi ...

In alta ordine de idei e foarte talentat omul cu decorurile - dar nu e pentru mine ...

Seara bun? !

E pe sufletul meu Multumesc de recomandare !

Cu cine lipesc eu un acvariu de dimensiuni mari ? Asta e intrebarea ...

Pietre naturale foarte frumoase am gasit si stiu exact cum vreau sa arate bolovanii - filtrarea e ca si asigurata cu doua canistre verzi. Trebuie sa vad cum reusesc sa cuplez un surface skimmer la un filtru pe care il am ca sa rezolv si problema luciului de apa. Am gasit ceva la JBL care pare ca merge.

Si sursa de pesti frumosi am gasit. Deocamdata o sa iau pe langa White Lips inca 10 pui de 4 cm de Protomelas Taiwan reef, si 10 pui de Aulonocara Jacobfreibergi otter point O sa vad in primavara daca ma lipesc si de o familie de Aulonocara jacobfreibergi Eureka deja crescuta spre 6-7 cm. Am o promisiune in acest sens.

O sa vad pe parcurs cat de frumosi se fac si la ce mai renunt si ce mai adaug daca va fi cazul.

Ar mai fi o ultima intrebare ... Cu cine fac un capac impecabil cu iluminat led. Vreau ceva dimabil pentru ca am observat ca ciclidele palesc un pic la lumina foarte puternica. Se vad cu adevarat spectaculos la o lumina ceva mai slab? decat am eu acum cu 2 tuburi de neon.

Numai bine !
Interesanta canistra Nu stiu cat zgomot face pompa aia. E deranjant ?
Buna seara maestre Koala !

Cu filtrarea nu am hotarat dar cred ca tot pe canistre voi merge ... standul meu este compartimentat si nu am spatiu mare sub acvariu. Sincer imi este foarte frica de o inundatie ca sa merg pe sump. In plus mai este zgomotul care din ce am inteles este mult mai mare la sump.

Filtrul Jbl 1501 nu mi-a facut probleme in 3 ani si vreau sa mai iau doua 1901 sau fluval ...

Nu vreau sa am un bazin aglomerat ci mai degraba unul linistit. M-am gandit inclusiv la ideea de a pune 2 oscari precum ai matale dar am vazut un film cu un oscar nervos care scotea apa din bazin cand se enerva ... asa ca mi-a cam trecut.

Vreau Liniste si nu prea multa munca. Si rezultatul sa fie unul spectaculos. Sunt dependent de frumos

Intre timp familia s-a marit si cu un caine Boxer mare si balos care trebuie plimbat pe afara de cateva ori pe zi si timpul devine cea mai pretioasa resursa.

Astept idei

Frontosa cu White lips se impaca ?? stiu ca nu sunt din acelasi judet
Buna seara !

Bine v-am regasit dupa ceva absenta – acvariul meu a avut momente de crestere, apogeu si declin ... Ca in orice este viu lasat de Dumezeu pe pamant. http://acvariu.ro/forum/posts/list/0/24117.page

In aceasta toamna am donat ultimii pesti supravietuitori ai acvariului meu – multi dintre ei ajunsi la maturitate s-au batut pana la moarte ... cred ca au fost un pic cam multi, si neavand mai multe bazine in care sa-i permut am ales sa mai donez progresiv din ei si dupa vacanta de vara in care 3 au disparut am cautat un prilej sa-i dau pe toti. Am facut curatenie, am spalat bolovanii si am reumplut acvariul in asteptarea unei inspiratii ... (Am gasit si oase de peste pe sub bolovani ...)

Am de gand sa imi duc iarna asta la indeplinire visul de a face un acvariu de 2.20 metri si acum dilema este cu ce sa-l populez. Voi ramane tot la ciclide africane dar vreau sa schimb ceva. In acvariul vechi am cumparat 10 pui de Placidochromis phenochilus mdoka “white lips”. As dori sa fac un acvariu de peacock and haps cum apar ele pe Youtube adica Aulonocara si Haplochromis.
Nu prea stiu mare lucru despre acesti pesti ... Am inteles doar ca nu se bat pana la moarte ca Mbunele.

Ce recomandari aveti ?
Vreau liniste si Pace in acvariu fara suprapopulare... fara pesti scandalagii. Am facut greseli din care am invatat si stiu foarte clar ca nu ma mai amuza luptele de suprematie intre masculii din aceeasi specie si dansul lor pentru imperechere. Se lasa cu victime cel putin intr-un acvariu mic in care nu am putut sa renunt la nici un mascul pentru ca erau prea frumosi.
Am cautat pe net o gramada de pareri dar nu stiu cat de avizate sunt ... Acvariul de tip ”all male african cichlid tank” arata foarte bine si spun baietii ca nu au motiv sa se ia la cearta fara femele dar nu stiu ce dezavantaje are. Si parca e prea gay ideea. Nu stiu ce sa zic. De aratat arata impecabil cu toti pestii colorati maxim dar e ceva ce ma retine.

Cer ajutor de la crescatori de ciclide care au asa ceva in bazin. Si daca e benefica asocierea cu Mbune pasnice sau nu. M-am gandit ca si un acvariu cu 10 pesti albastri cu buze albe poate arata superb la o adica ... Dar nu stiu daca sa ma limitez doar la o specie si nu stiu daca odata ajunsi la maturitate se vor rupe masculii in bataie ca ceilalti. Nu stiu cum am avtut eu bafta ca din orice specia am luat pesti marea majoritate erau masculi si atunci nu prea iti vine sa-i donezi tocmai pe aia ... Astept raspunsul vostru.

Seara buna !

Bine ai revenit !

Ma bucur ca esti viu ! Si nu vorbesc la Misto

Forum Index » Profile for Arhitectul » Messages posted by Arhitectul
Go to: