Buna seara !
Revin cu detalii Acvariul va avea dimensiunile de 240x55 h=60 cm. Am gasit cu cine sa fac lipiturile

un venerabil acvarist de pe forum.
Cu sticla ma ajuta un colaborator si va fi livrata pana in craciun.
Am mai populat acvariul cu niste africani mici - in asteptarea acvariului cel mare.
Proiectul va fi demarat in luna Ianuarie dupa sarbatori.
Nu am mai gasit canistra de la Eheim pe Zooplus si am luat momentan un Fluval FX6. Era la oferta

(azi a venit) Daca gasesc si Eheim o sa o iau - daca nu o sa ma orientez spre altceva ... Una mare ar fi JBL 1901 ??? Dar am mai citic ca-si mai pierde din debit in timp.
Nu stiu daca sa iau un filtru intern de la Juwel - cel mai mare de la ei doar pentru filtrare mecanica si pentru eliminarea biofilmului ... In asta ar incapea foarte bine si un incalzitor de 300W. Daca nu o sa iau un surface skimer de la JBL si o sa-l leg la canistra mea cea veche pentru filtrare mecanica si eliminarea biofilmului.
Cu standul sunt un pic in dubiu daca sa-l mai intaresc cu metal sau nu ... Cand vad la acvariile de firma ca stau pe 4 foi de PAL cu 450 litri de apa ... Ma linistesc. Dar cand ma gandesc ca al meu va avea 850 - 900 Kg cu Sticla + apa + pietre

Ma cam apuca groaza. Oricum trebuie sa zugravesc si sa mai fac ceva bricolaj pe aici ... cred ca niste picioare metalice in plus cu niste diagonale tot mai bag pe acolo ...
Seara buna !
P.S. Si cu iluminatul fac cercetari - am gasit ceva de luminat fantani arteziene 100% rezistent la apa ... Dar cu lumina cam calda. Dar nu ma las