Domnilor, am o nedumerire si am nevoie de sfatul/parerea voastra. Se da un sump de la Red Sea 170 (imaginea atasata). Am cumparat setul complet de la cineva. Fostul proprietar avea in primul compartiment (cel in care intra tevile din acvariu/overflow, marcat cu "x") cam 5cm inaltime matrix. Tevile stateau deasupra matrixului, in apa. Din acest compartiment, apa se scurge intr-un sac de filtrare si de aici, mai departe, in camera skimmerului si reactorului.
Intrebarile mele sunt:
- nu era mai normal ca primul stadiu de filtrare sa fie cea mecanica?
- respectand aceeasi configuratie ca predecesorul proprietar, nu pot sa adaug mai mult material filtrant in primul compartiment? Are ceva daca tevile ar fi "ingropate" in matrix sau alt tip de material (atata timp cat nu depasesc margine de sus a compartimentului binenteles)?
- pot, eventual, sa adaug un burete deasupra/peste matrix, care sa colecteze ce este mai grosier, in asa fel incat sa-l pot indeparta si curata cand este cazul?
Vand 3 scalari blue diamond (o pereche plus un mascul) si 27 bucati scalari negri, majoritatea voalati, aproape la maturitate (au inceput sa se imperecheze). Pestii sunt productie proprie.
As prefera sa-i vand pe toti odata ca sa pot elibera bazinul (am nevoie de el pentru alt proiect).
Pretul este negociabil pentru tot grupul.