Message |
|
Dane, asa cum spuneam sunt la prima tentativa de a creste/cultiva plancton/rotiferi. Chestia e ca nu mi se pare deloc mult 25ml cultura plancton, asa la "ochiometru"! Oricum, voi posta pe topicul aferent, cand va fi cazul...
|
 |
|
OK, am masurat. Baga (toate 3 furtunele) 25ml intr-un minut.
Chestia este ca ma gandesc s-o folosesc la sistemul de cultura rotiferi, sa alimentez cu plancton, daca nu sunt acasa. Mai ramane (cand o veni planctonul si rotiferii, sa stabilesc/aproximez cam ce volum ar trebui sa transfer din cultura de plancton in cea de rotiferi si cat de des...
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Seamana cu pompele pe care le folosim la masinile profesionale de spalat vase.
Nu se programeaza, iei o priza electronica cu timer, pui un furtun (vad ca poti pune 3 odata, ceea ce e misto) apoi fa proba cati ml iti dozeaza intr-un minut.
Am inteles, mersi pentru sfat!
|
 |
|
Domnilor, ma poate ajuta cineva sa identific pompa din poze? Am gasit-o prin cutiile cu accesorii de acvaristica si-mi amintesc ca am cumparat-o cu ani in urma de pe olx (cred) in ideea ca-mi va folosi la ceva. Nu reusesc sa gasesc nimic pe net despre ea, sa-mi dau seama cum functioneaza, cum se programeaza, etc.
Cum se vede din poze, are un singur cap cu 3 furtune. Nici nu am bagat-o in priza sa vad ce face/daca face ceva, pana nu reusesc sa gasesc niste info despre ea.
|
 |
|
Lemon wrote:Pai si nu e pacat de frumusete de background sa pui tropheusi in el?
Hai, am inteles ca nu mai vrei scalari, ca sunt pretentiosi si vor apa super buna, dar puneai un card de 12-15 discusi si scapai de griji, astia nu cer decat mancare.
Sorry, can't do that!
Am incercat sa negociez cu seful cardului de bemba si i-am explicat ca "discusi, chestii, culori: rosu, galben, albastru, samd" si tipul a zis "Niet, numa' wild baiatu'! Daca aduci, noi ne sacrificam si ne mutam in ala de 25 litri care il mai ai in pod! Nici nu miscam, stam aliniati ca-n armata. Mancam si c...m!" I-am spus ca, momentan, n-am zbor spre Brazilia. Sa se obisnuiasca cu decoru' ca, altfel, ii fac de apa sarata!
|
 |
|
Samy wrote:
remus67 wrote:
EverSad wrote:Sump de 400L?
Stii ca mi-a trecut prin cap!?
Dai impresia ca a si ramas
Am idei putine da' fixe
|
 |
|
EverSad wrote:Sump de 400L?
Stii ca mi-a trecut prin cap!?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Mai ai voie sa dormi in casa, sau tot pe presul de la intrare ca mine?
Bai, cred ca fac parte dintre norocosi: nevesti-mii ii plac pestii (de acvariu vorbesc  ). Dar, pentru orice eventualitate, am inceput sa fac o camera la mansarda. Nu se stie niciodata
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Pentru tubifex sau dafnii?
Nici n-ai idee ce aproape esti
Ca ma tot gandesc: geamul fata cam zgariat, geamul spate negaurit, bazinul are si sus si jos ramele alea de plastic, in dulap n-am loc de sump...asa ca...NICI N-AI IDEE CE APROAPE ESTI!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Bre, cum vine asta?
A trebuit sa ma restrang - bazin de 800 litri. Eu cand mi-am facut bazinul de 600 litri credeam ca asta e maximum, ca mai mult nu suporta structura blocului, cel mult mai puneam alaturi un bazin de carantina de 20-30 litri. De la cati litri s-a facut restrangerea asta?
Adicatelea, restrangere de la mai mult bazine la mai putine  Ca sa fac loc unui marin mai mare decat am acum!
Tropheusii astia erau in 400. In asta de 800 am avut scalari plus restul de amazon. Vandut scalarii, facut una bucata ciorba in asta de 800, eliberat ala de 400 pentru...aaaaa, ghici ce!?
|
 |
|
Stiu ca background-ul e de Amazon, stiu ca nu prea au ce cauta Anubias pe-acolo dar...asta este  Din cauza noului hobby cu marin-ul, a trebuit sa ma restrang. Asa au ajuns acolo si niste ancistrus, si un singur cory, ramas cine stie cum, razlet asa...
Ma rog, asta este, altul "de dulce" tata nu mai face
|
 |
|
Treaba inainteaza!
Am descoperit ca singura incapere din casa unde am, constant, 20 grade Celsius este camera centralei (nu ca m-ar fi lasat nevasta sa pun carabetii in sufragerie  ).
Mai ramane sa descopar la ce intensitate sa reglez lumina si ce temp. de culoare (are setari de la rosu pana la albastru)...
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Sa te pregatesti de cod EORI..
Chiar si in cazul expedierii unui pachetel de la pf la pf!?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu ma pricep sa iti raspund la intrebari, dar ma declar impresionat de lucrare
Mersi Dane! Sper sa fii mai impresionat cand vezi lucrarea finalizata
Am uitat sa mentionez:
- am comandat din UK urmatoarele: cultura starter plancton, concentrata, suficienta pentru 5 litri cultura,
- hrana formula F/2 pentru ea
- pliculet chisti rotiferi (7-7500 oua)
- sita speciala colectare rotiferi (parca 43 microni, ceva in genul)
Pentru eventualii interesati, vedeti ca firmele de profil nu expediaza genul acesta de produse in UE. Eu am pe cineva acolo care le-a comandat si mi le trimite el.
|
 |
|
Gege wrote:Nu am bagat deloc CO2. Aer, aerul face tot!
Am vazut pe net, pe-afara, acvaristi care au folosit si aditie de CO2. In special in fermele specializate. Asta este si motivul pentru care intreb de co2...
Am sa incerc in prima faza fara...
Vedem dupa daca este nevoie sau nu.
|
 |
|
Am in constructie o "baterie" de reactoare diy pentru plancton. Voi atasa poze si doresc opinii/sfaturi ale colegilor legate de functionalitate sau/si eventuale modificari/imbunatatiri ale sistemului.
Pana atunci am sa explic putin ce am dorit si cum am ajuns la configuratia aceasta.
In urma prospectarii pietei si documentarii de pe net, am observat ca exista 2 abordari principale: sistemele factory-made (Grotech, Aqua Medic, samd) versus solutiile DIY, de cele mai multe ori bazandu-se pe arhicunoscutele sticle/bidoane de plastic pe care le avem in casa cu totii. Desi exista avantaje evidente folosirii acestora (nu cred ca trebuie sa le enumar), am cautat sa improvizez ceva care, totusi, sa arate putin mai "profi" dar, in acelasi timp sa pastrez pretul cat mai redus.
Am achizitionat toate componentele din Ro, cele mai scumpe in mod normal, fiind achizitionate de pe site-uri de profil, la preturi mai mici...
Ce anume intra in componenta unei baterii (la final vor fi 3 identice):
- 1 buc. dubla dispenser de cereale la care au fost eliminate rotile dozatoare de cereale din partea de jos, volum total in cele 2 containere 7 litri. Aici vor fi crescute culturile de plancton.
- 2 buc. dopuri silicon pentru laborator, gata gaurite cu orificiu central de 17mm
- 2 coturi 1/2 fe la stut 16mm
- 2 robineti 1/2 fi la stut 12mm. Vor fi folosite la recoltarea periodica a surplusului de plancton
- 2 reductii plastic la 4mm
- 2 t-euri 4mm
- 1 valva antiretur
- furtun de aer 4/6mm. Pe aici va fi alimentat sistemul cu aer din pompa (reglat la cateva bule de aer, pentru miscarea continua a culturii). Toate tuburile vor veni conectate la un distribuitor de aer cu robineti, pentru mai usoara ajustare a debitului.
Intreg sistemul va fi iluminat cu lampi speciale pentru cresterea plantelor (voi atasa poze mai tarziu).
Principala mea intrebare este legata de admisia de C02. Este ea necesara (am butelie, ceas, regulator, numarator de bule, ph-controller)? Daca da, cum fac sa introduc CO2 in toate cele 6 compartimente? Pot folosi aceeasi conducta si pentru aer si pentru CO2? Fac un sistem de admisie separat? Am nevoie de difuzor/difuzoare?
|
 |
|
Am inteles, mea culpa. Credeam ca regula se aplica si la marine...
|
 |
|
Interventia mea are sens! Am postat un anunt la vanzari "apa dulce". O data, o singura data. Si, dupa cateva zile, cand am vrut sa anunt ca se poate inchide (pestiucii s-au vandut) nu am putut macar sa specific asta. Scopul, din cate inteleg, este sa se evite "up"-urile de genul celui facut de tine.
Sper ca adminii sa judece reportul tau tinand cont de cele spuse mai sus...
Citez: S-a luat aceasta decizie deoarece regula "Fara Up!" nu era respectata de catre utilizatori.
|
 |
|
Tie nu-ti blocheaza nimeni anuntul, asa ca un contra "up" tot timpul!? Vad ca de la inceputul lui februarie tot il repeti!
Pai, ori nu e nimeni interesat, ori nu e nimeni interesat la preturile astea...nu-i asa!?
|
 |
|
Am descoperit ca magnetul de pe rotorul pompei Aqua Medic Ocean Runner PH 2500 a crapat. Are cineva, din greseala, vreo pompa care nu mai functioneaza si poate vinde rotorul? Sau stie cineva daca pot inlocui doar magnetul? Sau, poate, un alt rotor care se potriveste la pompa mai sus mentionata?
|
 |
|