[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: remus67
Forum Index » Profile for remus67 » Messages posted by remus67
Se poate inchide. Rezolvat cu comanda "de afara", in tara n-am gasit. Multumesc pentru gazduire!
(pt. admin) Am un anunt de vanzare la apa dulce (scalari de vanzare). Se poate inchide (eu nu reusesc sa postez in el...).
Aveti pm.
Domnilor, va rog un sfat: am o piatra pe care am niste polipi de zoas si cateva discosoma. Ciupercile au inceput sa se dezvolte frumos si "puiesc". Zoasii nu au fost foarte fericiti de cand i-am adus (12 zile) dar am pus-o pe seama transportului/relocarii. Si ceilalti din bazin sunt in diferite stadii de deschidere. Ma rog, intrebarea este ce fac cu zoasii de pe piatra in discutie, deoarece au inceput sa fie acoperiti de ciuperci. Cum ii pot muta pe alta piatra?
Atasez si o poza.
Pai asta e motivul pentru care spuneam despre "o invazie": mi-e frica ca le cam dau multa haleala
Inca nu sunt obisnuit cum si cat trebuie sa le dau zilnic. Stiu, din instinct, cata mancare sa dau, la o masa, in bazinul cu vreo 30 de bemba, nu am nici o problema cat sa le dau la ailalti 30 de scalari din alt bazin dar, se pare, am o maaaare problema cat 'reaku sa dau la 2 clowni, un tang cat ei de mare si un crevete Pardon, si-un bristle, sa fiu on-topic!
Dane, abia acum 10 minute l-am vazut prima oara! Pare good guy nu fire! De aia si radeam intreband daca sa-l scot sau nu.
Il las dar sunt avizat. O sa ma uit mai des dupa el/ei. Nu am chef de vreo invazie
Sa-l scot, sa-l las!?
Sfintele holtzsuruburi Domnilor! Casa e pe structura de lemn...
Chestia cu clownii e cam asa (trebuie sa detaliez putin): in bazinul care se vede in poza s-a intamplat suicidul. Adica, cam cred ca a fost "ajutat" sa...
Am avut in bazin una pereche ocellaris galben/alb (dovedita, cu depuneri la activ la fostul proprietar), un blue tang micut si...o pereche foarte tanara/micuta de clowni negru/alb.Diferenta de marime intre ei, comportament sociabil, fara bataie, cumparati de la vanzator (altul decat precedentul) ca pereche (totusi, inca fara depuneri data fiind varsta). Din start planul a fost sa-i separ numai ca inca nu aveam al doilea bazin ciclat. Dealtfel planul mai prevedea si jump guard dar...prevedea doar, intr-un viitor incert. Perechea galbena a pus stapanire pe o bubble anemona in centrul bazinului si pe astia doi negri ii tineau numai intr-un colt, pe langa pompa de valuri. Accidentul s-a intamplat cu aproximativ 2-3 zile inainte de planuita mutare a lor in celalalt bazin!
Acum am mutat femela neagra singura, plus o anemona (pe care o ignora cu desavarsire, iar cei galbeni au ramas stapani in bazinul lor.
Am luat in considerare si varianta altei culori dar...asa cum am facut dealungul vietii cu ABSOLUT toate speciile care mi-au trecut prin acvarii , am degand sa-mi incerc norocul/mana si pe clowni. In consecinta, ma gandeam sa nu amestec borsul!Am vorbit cu cineva si, in aproximativ 2 saptamani imi aduce de afara un mascul negru, micut...Vedem ce-o iesi...
Mersi baieti!
Ala din state, il gasisem deja. Transport, vama, timp...bleah!
Mersi Dane, o sa-ncerc cu rhino. A propos, de ce nu exista un nr. de tel. pe site (sau nu-l vad eu)? Doar formular de contact sau mail!?
remus67 wrote:Plasa si accesorii mi-am comandat deja din Ro. Nu stiu daca am voie sa dau link. Ajung astazi. Am comandat de aici dat fiind faptul ca am nevoie si de accesorii (coltare suplimentare pentru overflow), am comandat si un accesoriu rotund pentru hranire, plus rapiditatea primirii coletului. Plasa aia din China ajungea poimarti...
Cat despre sexul pestelui... a mea este sigur femela. Am specificat mascul tocmai sa nu fiu ofertat cu o femela dovedita. Nu ca ar fi curs ofertele de orice fel pana acum

Venit, vazut, pus
Incerc apa cu degetul
Are cineva de vanzare asa ceva? Red Sea reefer 170 overflow box cover!?
Scuze colegule pentru poluare, dar ai nimerit pe forum de babe.

Pai am cam "nimerit" bine, tinand cont de varsta mea
Plus ca sunt pe-aici de ceva vreme (pe forum, in general, nu in sectiunea marine)...
Plasa si accesorii mi-am comandat deja din Ro. Nu stiu daca am voie sa dau link. Ajung astazi. Am comandat de aici dat fiind faptul ca am nevoie si de accesorii (coltare suplimentare pentru overflow), am comandat si un accesoriu rotund pentru hranire, plus rapiditatea primirii coletului. Plasa aia din China ajungea poimarti...
Cat despre sexul pestelui... a mea este sigur femela. Am specificat mascul tocmai sa nu fiu ofertat cu o femela dovedita. Nu ca ar fi curs ofertele de orice fel pana acum
asa cum spune titlul, caut mascul clown negru. al meu a sarit din bazin
Anemona am zis si eu, dar mi s-a spus ca ar fi o ciuperca...
Anemone am mai multe Am si bubble si heteractis Si chestia e ca nu prea seamana nici una cu asta.
Scuze pentru titlu! N-as cere ajutor daca n-as primi raspunsuri (in privat) contradictorii.
Deci, fiind total incepator in marin: ce este ce se vede in imagine?
Multumesc!
Aia cred ca este. E o poza in primul post.
Am inteles. Bag in saculeti!
Te mai deranjz cu o intrebare: penultimul compartiment, cel ingust si cu spatiu de scurgere dedesubt, ce scop are? Eu, in dorinta de a proteja pompa de un eventual scapat de undeva, si in dorinta de a mari suprafata de filtrare, am bagat un burete taiat pe dimensiune. Si ala se poate colmata dar, m-am gandit eu, nu are unde sa se duca apa (in cazul in care se colmateaza buretele decat tot in compartimentul pompei, doar ca se duce pe sus nu pe jos. Nu are cum sa se intoarca in compartimentul skimmerului, corect!?
dan.pavelescu wrote:Eu am avut sump DIY, pe #sarakie, nu Redsea

In primul compartiment, ciorap pus pe teava direct si saculeti cu material filtrant bio in toate compartimentele.

Dane, si al meu e luat second asa ca...
Spune-mi, te rog, punctual, ar avea ceva daca umplu acel compartiment cu bio? Exista riscul sa se colmateze, sa infunde tevile, sau ceva? Nu cred, dar mai bine intreb, nu!?
S-a rezolvat, multumesc pentru gazduire!
Se poate inchide.
dan.pavelescu wrote:Pentru filtrare mecanica eu foloseam doar un ciorap din pasla, in rest bio cat cuprinde

Bio bagat unde? In acel compartiment de care intreb?

Forum Index » Profile for remus67 » Messages posted by remus67
Go to: