[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Sa-ti traiasca si sa iti aduca numai bucurii
Fain
ddsek wrote:la intake-ul de aer trebuie sa ai un "silancer" ai asa ceva? de obicei fara mizeria aia face mult zgomot skimmerul.

Radu Marian wrote:Te referi la acel robinet prin care reglezi cantitatea de aer care intra in skimmer ?

Nu. Silecer este un tub de acryl de obicei, cu un diametru mic (in jur de 50 mm) si o lungime mica
(in jur de 50-100 mm) prin care este tras aerul din exterior, in el este infipt furtunul prin care se trage aer,
practic silencer-ul este la capatul furtunului. Intermediar poti avea si un robinet ca sa reglezi cat aer
sa traga. Daca robinetul nu este legat la acest silencer atunci vei avea zgomot si ar trebui sa improvizezi
unul, dintr-ul tub de medicamente gol (din plastic) spre exemplu. Dar toate skimmerele comerciale ar
trebui sa aiba silencer, cele care nu au nici nu ar merita cumparate in opinia mea...
Peacemaker-ul nu este tubul din acryl, ci cusca in care au stat pestii pentru acomodare cu ceilalti pesti din bazin...
Cei de la Policolor produc asa ceva, da si tu o cautare si vezi ce si cum. Oricum iti trebuie o cantitate mica,
de genul 50-100 grame rasina 50-100 grame intaritor.
Daca vrei sa fii 100% sigur folosesti pentru prinderea bolturilor o rasina epoxidica alimentara. Folosirea de
bolturi cred ca este o idee buna pentru a face constructia.
De la pietre a crescut duritatea, dar nu trebuie sa te ingrijorezi, nu o sa creasca mai mult de atat. Nu mai folosi
substante pentru micsorarea pH-ului, daca vrei o duritate mai mica si un pH mai mic ideal este sa folosesti apa
de osmoza in amestec cu apa de la robinet intr-o proportie care sa iti dea parametri de care ai nevoie, tinand cont
bineinteles si de faptul ca pietrele ridica usor duritatea.
Cei care vand pietrele, Aquadeco, mentioneaza pe siteul lor ca aceste pietre ridica usor duritatea.
Esti o adevarata sursa de inspiratie
Cum a fost la Sarulesti? Ceva capturi notabile?
Buna ideea lui Catalin si simpla, tub termocontractibil
Sebastian Costin wrote:'' Niste hoti de proprietate intelectuala . Care esti''

... care este ...
dan.pavelescu wrote:Imi pare rau ca am dezamagit, dar nu creste suficient de repede cat sa dau la toata lumea in timp util

Ai luat-o pe aratura nenea Pave...
Nu ai dezamagit pe nimeni, te-ai prostit la cap?
Daca e vorba de UV inclus in filtru, acela poti sa il folosesti nonstop, oricum din cate stiu are o putere
prea mica becul ca sa fie ceea ce trebuie.

Am sa incerc sa fac o aplicatie, bazat pe informatiile din articol, care sa iti calculeze necasarul de filtrare (volum, debite)
functie de cantitatea de hrana administrata si de dimensiunile acvariului.
Si eu ma gandeam ca o pata de culoare rosie ar da bine...
... si mai complicat era asa:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page

Si eu fac rost din alta parte luni, asa ca ma poti sterge de pe lista

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: