Message |
|
 Na la asta nu m-am gandit niciodata...
|
 |
|
Iskebible wrote:Mda! Asta e o chestie interesanta! Si prin ce difera ledurile, adica in cazul de fata ai leduri albastre la 3V si 20mA toate. Care e smecheria? Sau nu am inteles eu si sunt si leduri albastre diferite ce voltaj si amperaj?
Probabil ca se referea daca ai si leduri de 3V (alb, albastru...) si de 1.8 (rosu, galben sau verde).
De inseriat se pot inseria ledurile (cu conditia ca sa ai o tensiune de alimentare suficienta ( in cazul ledurilor albastre un minim de : 3V x [nr. de leduri] + 1.5V ) ca sa poti limita curentul. Daca ai prea multe leduri, inseriate si nu mai limitezi curentul se va arde cel mai slab dintre leduri pana la urma (adica ledurile nu sunt toate chiar de aceeasi parametrii, chiar daca sunt din acelasi lot, au o variatie de tensiune de prag, curent, etc. De aceea poti sa ai un led care se reziste bine si la 28mA, si altul sa se arda deja la 22mA. Producatorii iti garanteaza ca la 20mA nu se arde.)
Ledurile nu se leaga in paralel niciodata, numai daca fiecare led are in serie o rezistenta de limitare. Adica sa nu legati in paralel mai multe leduri si la tot grupul sa puneti o singura rezistenta, pentru ca se vor arde.
|
 |
|
A si am uitat sa-ti spun, daca iti iei jandarmi, trebuie neaparat capac la acvariu. Astia sunt vioi nu gluma  , si te trezesti cu ei pe covor :o
|
 |
|
Barabula wrote:
...cu exceptia momentelor in care se prind pietricelele)
Pe mine ma mira ca iti ridica pietricelele la debitul mic pe care il poate avea un astfel de tub  . Oricum stai bine cu rabdarea... parerea mea 
|
 |
|
MARELE ALB wrote:Suprafata arata foarte bine dupa ce e prajita de flacara luminarii. Se topeste si arata natural.
Nu se innegreste de la flacara lumanarii  Daca se innegreste e greu de curatat
... arata bestial 
|
 |
|
Iulian99 wrote:... sa fie activi (vioi). Am o atractie pentru bala, pangasius, labeo bicolor... daca s-ar putea ceva asemanator?
Cred ca ti-ar placea niste Jandarmi. Numele complicat :
Danio aequipinnatus - Giant Danio
Marime: ~ 8-10 cm
Fam: Cyprinidae
Comportament: peste de banc, neagresiv
Temp. optima: 23-25 grade celsius
Inoata in grup si au niste reflexii albastre foarte frumoase (asemanator cu pangasius). In rest, nu sunt foarte pretentiosi. Mai alearga pestii prin acvariu, daca o sa ai si alte specii mai mici, da in general sunt pasnici.
un link spre o poza, ca e cam mare si nu vreau sa ma injure cei cu viteza mica de net :
http://www.akwafoto.pl/fotoreport/zoo_warszawa/danio_aequipinnatus.jpg
Mai poti sa adaugi v'o 2-3 hoplo, pentru ca jandarmii nu prea mananca de pe fundul acvariului, iar hoplo o sa curete zona aia bine de tot
Eventual si o pereche de ancistrus sa mai curete algele, sau inscriete in cursa pentru Otto, vezi postul de la Catfish Sindicatul luptei impotriva algelor! , si nu o sa mai ai probleme nici cu algele.
In rest, mai vezi si tu... da nu supraaglomera acvariul, ca nu e frumos sa ai o ciorba in acvariu. Decoreaza-l frumos (mai vezi idei pe forum) si nu tine foarte multe specii. Parerea mea 
|
 |
|
Dark4ce wrote:bai fratzilor,parca ziceti ca sunteti la ecuator  ...chiar daca ai 30 grade in casa,apa n-o sa aibe aceeasi temp,
Ei uite ca acvariul meu e ferit de soare, si totusi apa din acvariu e mereu cu 2-3 grade mai calda decat temperatura camerei. In Timisoara innebuneau saracii pesti. Aici e mai bine...
lukaboy wrote:
Am vazut de la cele mai accesibile( cateva zeci de euro) .....
nu ai un link spre o jucarie dintrasta  nu am gasit nika 
|
 |
|
Pai depinde de multi factori. Sunt multe feluri de pesti care o duc bine intr-un acvariu de 150 litri.
Da si tu niste detalii: sa fie colorati, sa fie de card, cam cate specii de pesti vrei sa ai, vrei sa ai si plante in acvariu, cam cum e apa pe la voi (dura, moale, etc.) Nimeni nu are de unde sa stie cam ce iti place tie.  (mai ales daca zici ca nu ai gasit nimic pana acu... dar ce cautai defapt  
|
 |
|
minitehnicus wrote:LEDuri albastre se pot gasi si la www.comet.srl.ro
L-53MBC 40-150 mcd
L-7113PBC 300-1000 mcd
Interesanta oferta pe site. Dar totusi nu inteleg cum e treaba cu 300-1000mcd... adica cum ti-e norocu ?? iti trimit la banii aia un led intre 300 si 1000mcd?? :-)
razvan wrote:interesanta oferta zexstar ... am vazut niste "chestii" la 4000 - 5000 mcd.... care mi-au stirnit interesul ... dar nu din pdv acvaristic !!!!
cunoscatorii intr-ale ledurilor, pot sa faca niste "recomandari" privind oferta ?
Pai preturile sunt super bune. Acu depinde daca primesti chiar led-uri de 4000mcd. Nu zic ca e imposibil sa fie la preturile alea, pentru ca daca le importi direct din Taiwan, poti obtine preturi super bune (noi importam cand avem nevoie de foarte multe leduri de intensitate mare, asa ca pentru un magazin mare nu e imposibil sa importe direct din Taiwan). De primit le primesti, pentru ca a comandat CristiCiju si le-a primit. Vezi poate iti spune el ce parere are despre ele.
|
 |
|
Asta e nasol sa cumperi de pe site-uri si din magazine nespecializate. Nu poti fi sigur ca ledurile dau 4000 MCD.
Si la baterii ar trebui sa folosesti rezistente de limitare a curentului. Altfel patesc ca si primu  . Daca iti faci rost de un traf de alta tensiune si nu te descurci, da un PM si iti calculez valoarea rezistentei. Un led de 4000 MCD ar trebui sa iti lumineze bine un perete de la o distanta de 5m. Probabil ca nu au un unghi mai mare de 30grade la intensitatea asta. Daca te uiti in el, ar trebui sa te deranjeze tare la ochi. (nu e recomandat sa tii un fascicul de led de mare intesitate indreptat spre ochi mult timp).
|
 |
|
Vezi discutia de la topicul Help Co2 : metoda drojdie si zahar, vezi discutiile pe vechiul forum, http://oldforum.acvariu.ro/ . Idei sunt multe, pareri de asemenea multe.
De asemenea aici:
http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html#6
|
 |
|
La pangasius poti sa rentunti de pe acuma. 150L sunt prea putini pentru pestii astia. Cresc foarte mari, si cand se sperie prind viteze mari si se lovesc de sticla. Eu zic sa te documentezi temeinic inainte sa te apuci. Citeste despre fiecare specie si te hotarasti dupa. In plus, cum inainteaza in varsta devin tot mai vegetarieni, asa ca plante nu o sa mai ai in acvariu dupa aceea 
|
 |
|
Merge CO2-ul. Am facut reteta cu gelatina, numa ca am avut niste gelatina mai veche prin casa (ceva granule romanesti) si a iesti gelatina un pic mai moale. Totusi ramane separata de apa cu drojdie. Am pus aproape un sfert de cub de drojdie Pakmaya dizolvata in apa calduta. Da scoate acu la bule...  de trebuie sa le domolesc. Sunt curios cat va tine (in timp)
Intrebare intrebatoare: cam cate bule pe minut sa las pentru un acvariu de 65L plantat mediu?
|
 |
|
Revin cu intrebarea care cred ca s-a pierdut pe pagina de dinainte... Glucoza a folosit cineva in loc de sau in combinatie cu zahar 
|
 |
|
Glucoza a incercat cineva in loc de (sau in amestec cu) zahar ?? Da rezultate mai bune sau nu ?
|
 |
|
Si plexiglass-ul e o solutie, dar mai greu de prelucrat si imbinat.
Plexiglas gasesti la Spiroplastic
BUCURESTI
Tel.: 021 241 09 49, 240 28 32,
Fax: 021 241 54 29
e-mail: office-b@spiroplastic.ro
Astia au in general si bucati mai mici
La Geplast gasesti un adeziv foarte bun, Koratac ii zice ~5Euro un tub mare 200g.
Preturi pentru plexiglass (placi acrilice extrudate):
Transparent : grosime 1.5mm 8.21 Euro/mp
grosime 1.8mm 9.85 Euro/mp
grosime 2mm 10.95 Euro/mp
grosime 3mm 16.42 Euro/mp
grosime 4mm 21.89 Euro/mp
grosime 5mm 27.37 Euro/mp
grosime 6mm 32.84 Euro/mp
grosime 8mm 43.79 Euro/mp
grosime 10mm 54.74 Euro/mp
grosime 15mm 82.11 Euro/mp
grosime 20mm 109.48 Euro/mp
Alb mat: grosime 1.5mm 8.57 Euro/mp
grosime 1.8mm 10.28 Euro/mp
grosime 2mm 11.42 Euro/mp
grosime 3mm 17.14 Euro/mp
grosime 4mm 22.85 Euro/mp
grosime 5mm 28.56 Euro/mp
Colorat grosime 3mm 17.85 Euro/mp
grosime 4mm 23.80 Euro/mp
preturile nu contin TVA
debitarea placilor este gratuita.
nu ma injurati ca am scris atatea preturi, ca mi-am rupt degetele  ... poate este cineva interesat
|
 |
|
Poti folosi Komatex. Suprafata mata, densitate mica, bun izolator termic si fonic, rezistenta mare la agentii naturali si corozivi; Flamabilitate redusa;
Este un material folosit in industria publicitara, un fel de plastic (spuma) foarte usor de prelucrat. Il poti taia cu un cutter fara prea mari probleme. De asemenea se poate lipi cu un glue-gun, foarte bine, cu conditia sa smirgluiesti intai partile care vor fi in contact cu adezivul. Daca il incalzesti poti sa il curbezi foarte usor si poti sa obtii un capac super si ca design. Imaginatia e limita :-P .
Nu e cel mai ieftin material, dar este foarte prelucrabil, si rezistent la umezeala.
Geplast in Bucuresti :
Bucuresti
Aleea Capidava 24-38,
tel.: 021.240.66.99, 240.98.96, 241.58.74, 241.58.75
fax: 021.241.08.91
www.geplast.ro
Problema e ca nu prea au mereu bucati mici.
Daca ai vre-o cunostinta care lucreaza in publicitate (firme luminoase, etc.) poate faci rost asa.
Ceva preturi :
Alb
Grosime 1mm -- 3.6 Euro/mp
Grosime 2mm -- 6.1 Euro/mp
Grosime 3mm -- 8.2 Euro/mp
Grosime 4mm -- 10.8 Euro/mp
Grosime 5mm -- 12.9 Euro/mp
Grosime 6mm -- 14.5 Euro/mp
Grosime 8mm -- 17.8 Euro/mp
Grosime 10mm -- 21.6 Euro/mp
Grosime 13mm -- 27.0 Euro/mp
Colorat
Grosime 3mm -- 9.5 Euro/mp
Grosime 6mm -- 19.3 Euro/mp
preturile nu contin TVA
culori: gri 191; rosu 491; verde 591; galben 791, 750; albastru 850, 891; negru 991;
noua gama pastel: apricot 446; aqua 856; lavender 886; lemon 756; mint 556; flamingo 456
|
 |
|
Dalles wrote:
Nu incerc sa conving pe nimeni, dar trebuie sa specific asta: la reteta cu gelatina ...
A pai dupa ce am citit posturile, e clar ca o sa incep cu gelatina. Dar daca cineva poate sa imi spuna daca e bine realizat difuzorul. Imi pare rau ca nu am un aparat foto la indemana sa vedeti cum arata, dar cred ca l-am descris destul de amanuntit...
|
 |
|
Dupa cum le spune numele flori de "mina" locul lor e in ... mina  . Daca sunt cristale ascutite cum sunt majoritatea de altfel se pot rani pestii in ele. E ca si cum ai sta tu pe tepi  . Pe urma in functie de tipul florilor, te mai trezesti si cu apa destabilizata de cine stie ce substane dizolvate in apa.
Parerea mea e ca nu merg in acvariu 
|
 |
|
Mi-am construit in sfarsit un difuzor de CO2. M-am inspirat un pic din forumul vechi unde am citit de un tub cu pliuri pus orizontal (adica peretele e cam asa /\/\/\/\/\/\/\/\/\/ ). Eu am luat un tub felxibil pentru tras cablurile de curent prin perete, de diametru 15mm si l-am facut spirala stransa spira pe spira, lipite spirele intre ele cu picatura. Din 70cm de tub mi-a iesit o spirala de 10cm inaltime si 5 sm diametru si rigida bine de tot. Nu foarte mare zic eu, nu o sa dea foarte urat in acvariu. Tubul in partea de sus l-am indoit in sus (am lipit pliurile una de alta ca sa stea asa), si deasupra o sa pozitionez un jet de apa de la filtru orientat in jos. Pe partea de jos a spiralei vreau sa bag CO2-ul. Astfel voi avea curent de apa impotriva urcarii bulelor.
Acu intrebarile mele sunt :
1 . Am exagerat cu lungimea tublui  Va fi prea mult CO2 in contact cu apa, mai ales ca va ramane intre pliurile alea destul gaz
2 . Se va "invechi" gazul prin tub avand in vedere lungimea de 70cm la 1-2 blue pe secunda
3 . Sa il arunc  :-)
|
 |
|