Sal'tare,
In primul rand niste date despre acvariu :
- dimensiuni: L:110 l:25 H:29 (cm)
are aprox 65 litri, nu va luati iar de proportii, ca asa m-i l-am construit, pentru pesti de card. ca pana la urma nu am pesti de card, n-am gasit ce am vrut, si n-am mai avut rabldare
- sticla e de 5 mm si cred ca are un pic de opacitate (adica nu cred ca e "clear glass"), e geam termopan.
- are capac facut tot de mine, cu doua neoane de 18 W puse cap la cap (se intretaie ele un pic, da is cap la cap), un Aqua Glo si un Osram Flora.
- nu il tin langa geam, e chiar in partea opusa geamului, deci lumina naturala numai din reflexii, difractii, nika direct.
- Substrat pietris amestecat cu cuart.
- pesti am trei nocturni (doi Apteronotus albifrons, si un pangio kuhli), trei hoplo, un somn de sticla si o pereche ancistrusi. Adica ziua acvariul meu pare gol, ca ma intreaba lumea de ce il tin. Degeaba le spun ca si asa sunt multi.
Bun. Sa revin la plante, ca asta ma doare. Cat am stat in Timisoara, plantele o duceau bine (pe atunci aveam doua neoane Philips TLD50 cred, standard in comert, lumina alba. Plantele o duceau bine, da aveau si lumina naturala, mai batea soarele si pe acvariu. De cand m-am mutat in Campia Turzii, nu imi rezista nici o planta. Am schimbat neoanele cu ce am scris ca am acu, am priza programabila la lumina, si am incercat cu lumina multa - nika, cu lumina putina - mai rau. Am incercat sa schimb apa mai rar, de m-am umplut de alge negre, am schimbat apa mai des, tot nika.
Apa e dura, calcaroasa. In galeata in care tin apa la invechit, s-a depus calcar pe pereti. Daca aveti un pic de timp si daca am fost destul de coerent sa intelegeti ceva din ce am scris, luminatima si pe mine unde e buba. La plante nu ma pricep. Din cate am vazut pe net, am incercat cu Cabomba, Vallisneria si echinodorus. Prima saptamana plantele o duc bine, pe urma pierd din culoare si incet incet se duc...