[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ErmoFerri
Forum Index » Profile for ErmoFerri » Messages posted by ErmoFerri
Schimb cu diverse in domeniul acvaristic, de apa dulce sau sarata:

1.
frontosa blue zair, 5-12 cm.
Aulonocara stuartgranti (Chiloelo) 1m + 3 f - cca 5cm
Aulonocara otopharynx 1m+ 3 f cca 7 cm
Aulonocara jacobfreibergi "Eureka" 1m+ 3 f cca 10 cm
Caeruleus - 2m + 3 f, cu gusa inca... cca 8-10 cm

2. Acvariu:
- acvariul din poze. 60x30x30 plus capac cu un neon. Stand negru din pal, inalt de 65 cm.
- Incalzitor 100w, filtru intern ehaim, substrat negru, cateva plante artificiale tinute pe motiv de racii gazduiti.
- doi raci maturi, vreo 20 pui, si vreo 6-7 creveti red sakura. cativa melci de substrat si pomaceea.
- hrana pentru raci si pt creveti.
- O pompa de aer cu piatra.
- Fertilizanti plante (naturale, nu alea de plastic )
- Alte cateva acareturi de prin el gen scorburi, pietroiaie etc.

Transport facil cu orice masina. Eventual pot asigura transportul. in Bucuresti.

image

image

image

Cand cautam eu pleco maturi unde erai? Acum nah, le-am pus tuturor duilcilor gand rau )
Hmmm. Nici un bucurestean cu teste bune?
Intrucat se pare ca trusa mea de teste imi cam joaca feste, caut pe cineva care sa imi poata face o testare completa la apa din acvariu. Pe bani, evident.

sunt din Bucuresti.

Este destul de urgent, adica ar cam fi treaba de weekend....

Multumesc!

Alexandru
Multumesc.

al meu e varianta full tomato.... spor la vanzare!

Ca sugestie, poate ar ajuta sa pui si un pret pt el...

Vand:
1.
frontosa blue zair, 5-12 cm. preturi intre 50-120 lei.
Aulonocara stuartgranti (Chiloelo) 1m + 3 f - cca 5cm
Aulonocara otopharynx 1m+ 3 f cca 7 cm
Aulonocara jacobfreibergi "Eureka" 1m+ 3 f cca 10 cm
Caeruleus - 2m + 3 f, cu gusa inca... cca 8-10 cm

2. Acvariu:
- acvariul din poze. 60x30x30 plus capac cu un neon. Stand negru din pal, inalt de 65 cm.
- Incalzitor 100w, filtru intern ehaim, substrat negru, cateva plante artificiale tinute pe motiv de racii gazduiti.
- doi raci maturi, vreo 20 pui, si vreo 6-7 creveti red sakura. cativa melci de substrat si pomaceea.
- hrana pentru raci si pt creveti.
- O pompa de aer cu piatra.
- Fertilizanti plante (naturale, nu alea de plastic )
- Alte cateva acareturi de prin el gen scorburi, pietroiaie etc.

Totul la 500 lei discutabil. Transport facil cu orice masina. Eventual pot asigura transportul. in Bucuresti.

image

image

image
Partial valabil. Au ramas cca 20 kg.
De care e ? Rosu complet sau cu alb?
aurecj wrote:
ErmoFerri wrote:
keep talking

Cat ar trebui adaugat pt a creste cu o unitate?

Am mai zis si in alte posturi pe tema asta, daca le cauti poti gasi "descrierea" mai detaliata, dar pe scurt situatia e cam asa: eu folosesc bicarbonat de sodiu Dr. Oetker (e ambalat in plicuri de 50 de grame si mi-e comod) pe care-l dizolv in apa de osmoza (cam un plic in 800 ml de apa).

"Teoretic", 1 gram de bicarbonat iti ridica kH-ul cu 0.333 dKh la 100 litri de apa. Asta inseamna, ca cele 50 de grame ar fi cam 16.65 dKh in 100 litri de apa...

Daca dizolvi cei 50 de grame intr-un litru de apa, inseamna ca 1 dKh in 100 litri de apa inseamna o aditie de 1000ml/16.65=60 ml din solutia rezultata.

Daca ai acvariu de 300 de litri si vrei sa ridici nivelul kH-ului cu 0.5 dKh sa zicem, atunci ai nevoie de 60ml/2=30 ml la fiecare 100 litri, deci 30*3=90ml din solutia de bicarbonat.

Sper ca ai inteles ceva...

de ce nu mi a placut mie matematica.. de asta )))

am 250l si vreau sa cresc cu 2 unitati

Akaiu wrote:Este o reteta pentru prepararea unui buffer KH si nimic mai mult. Nu are nimic a face cu volumul bazinului. Adaugi solutia respectiva in bazin in functie de parametrii si nevoile acestuia.

keep talking

Cat ar trebui adaugat pt a creste cu o unitate?
Cine ma poate ajuta va rog sa calibrez un ph metru?

Sunt in bucuresti, dau o bere/(o) cico/visinata din curtea proprie )
lucianvlad wrote:Folosesc de ceva vreme o solutie pt mentinerea KH-ului facuta prin diluarea a 680g bicarbonat de sodiu alimentar in 10Litri apa de osmoza.

[...]

Mai foloseste cineva bicarbonat copt? Se comporta la fel?

Ce alte retete pt kh buffer folositi?

Salut,

reteta pe care o folosesti tu (cea de mai sus) este valabila pentru ce cantitate de apa in acvariu? Si acum intreb.... sunt 680 g ? Adica mia mult de juma de kil?

Mersi!
pacat ca propunerile tale sunt pe la 800-1000 dolari )
46 Watts 96 Dual Daylight/96 Dual Actinic LEDs, 192 LEDs Total
mai incerc o data.. ca vad ca avem marini online.. poate-poate sare cineva cu o opinie mica acolo, ca arde cc-ul )
nici un sfat, nici o parere?
dares wrote:Trece-ti locatia la profil!

doar de ajutor, desi TREBUIE trecuta locatia in profil, omul e din timisoara.
Pentru ca momentan nu prea am avut succes in gasirea cuiva care sa imi repare lampa din postarea anteriara, lampa lui aladin (partea intai) revin cu o intrebare:

Ce parere aveti despre acesqta lampa?

http://current-usa.com/aquarium-led-lights/orbit-marine-fixtures/orbit-marine/

image

Ma interseaza modelul 4103, pentru un acvariu de 100x40x50.

Astept pareri, va rog.

Multumesc!

Alex
Revenind la oile noastre, e cineva care sa isi ofere serviciile in repararea acestei lampi va rog? Sau ma puteti directiona undeva in acest sens?

Multumesc ...
stefandumitru85 wrote:Care este pre?ul final pentru skimmer ?i în ce stare se afla?

are pretul sub poza...

3. Skimmer AquaMedic Turboflotor Blue 1000 cu pompa OceanRunner 2500 - 400 ron

Forum Index » Profile for ErmoFerri » Messages posted by ErmoFerri
Go to: