Message |
|
Mai coboram pretul la 2,5 mil ROL.
Daca nimeni nu isi arata interesul pentru acvariu, cred ca in curand pestii vor muri, ca cei din birou nu prea se ocupa de ei
Alexu'
|
 |
|
Nimeni nu vrea un acvariu bun?
pretul e negociabil.
Alexu'
|
 |
|
Vand acvariu cu capac Juwel, dimensiuni 80*30*40
- substrat
- plante
- pesti - 2 discusi (10 si 5 cm), 10 neoni 2 filighera, cam 10 ancistrusi, un - macromniatus
- incalzitor 100W
- filtru intern AquaEl
POZE CU ACVARIUL
Scuzati calitatea pozelor
Pretul de vanzare este de 100E.
Il vand pt ca mi-am schimbat locul de munca si nu am unde sa il reamenajez.
Astept semne de la cei interesati.
Mersi,
Alexu'
|
 |
|
Closed
|
 |
|
Am de dat un oscar negru cu galben de 20-22 cm URGENT. Cei interesati sa posteze
Si... repet.. E URGENT !
|
 |
|
Am o intrebare: Vopseaua acrilica este toxica pentru pesti? Elimina ceva toxine in apa sau nu?
Alexu'
|
 |
|
bilti wrote:M-am gandit sa postez etapele construirii unui background din spuma poliuretanica in ideea ca unii au nevoie de ceva asemanator in acvariu si pentru a evita greselile facute de mine. Eu am avut nevoie de un background care sa poate fi atasat in acvariul deja populat si de aceea m-am gandit la ceva usor de instalat si care sa poata fi inlocuit usor daca ma plictisesc de el.
Materiale folosite pentru o suprafata de 180x50cm :
1) - 2 tuburi mari de spuma poliuretanica [ 12 RON/tub ]
2) - 36 ventuze [ 0.2 RON/buc ]
3) - suport de sticla pentru turnarea spumei (le-am folosit pe cele vechi)
4) - 12 metri de sarma groasa [ 0.3 RON/m ]
5) - oxid de fier (rosu, negru sau galben) [ 1.5RON ]
6) - diverse crengi si buturugi
7) - sarma subtire pentru a lega lemnele de decor
8) - pensula
9) - ciment 2Kg
Etape :
1) - Se degreseaza suportul de sticla pe care se toarna spuma. Daca nu este curatat bine, in timpul procesului de uscare, spuma se va desprinde de sticla si se va ondula.
2) - Se lipesc ventuzele de sticla. Se vor pune cate una in fiecare colt precum si in mijloc.
3) - Se leaga ventuzele intre ele cu sarma groasa. Se va urmari ca sarma sa nu fie lipita de sticla.
4) - Dupa ce e gata cadrul de sarma se vor atasa crengile (buturugile) cu ajutorul sarmei subtiri. Se pot atasa si recipiente de plastic daca dorim sa punem ulterior plante.
5) - Se agita bine tubul de spuma dupa care se toarna urmarind traseul de sarma. Prima data pe sub, apoi pe deasupra, iar la final se completeaza ochiurile goale. Se toarna intr-un strat de aproximativ 1,5 cm.
Nu trebuie sa va faceti probleme daca raman mici portiuni goale deoarece spuma se va umfla si le va acoperi.
Inaintea turnarii spumei se va pune sticla pe niste suporti de minim 5 cm pentru ca spuma sa inconjoare sticla pe margini. Daca nu se procedeaza astfel, la final, backgroundul va fi mai mic decat suportul datorita contractarii in timpul uscarii.
Daca se folosesc mai multe suporturi, atunci trebuie aliniate perfect in plan orizontal si vertical si lasat un spatiu de 2-3 mm pentru a putea fi taiat cu un cutter la final.
6) - Se presara nisip imediat ce s-a turnat spuma.
Rolul nisipului este de a usura prinderea cimentului de fundal. Trebuie procedat rapid deoarece la suprafata se formeaza o pelicula uscata iar nisipul nu mai adera. In timp ce se umfla spuma se poate tasa cu un lemn gros in locurile unde dorim.
7) - Se lasa la uscat 2-3 zile.
8) - Dupa ce s-a uscat se taie marginea cu un cutter.
Se va taia urmarind perfect marginea sticlei pentru a nu avea probleme ulterior in special daca se face din mai multe bucati alaturate.
9) - Se desprinde de suport.
Aici trebuie acordat o atentie sporita pentru a nu-l deteriora. Se poate folosi un cutit lung si prima data se desprind toate marginile dupa care se trece spre partea de mijloc.
Se dezlipesc ventuzele de spuma si se vor forta pentru. a iesi putin in afara decorului astfel incat sa fie posibila prinderea lor de peretele acvariului. Se pot face probe la rece pe faianta sau chiar pe un geam.
10) - Se va taia unde este prea multa spuma si se poate modela dupa preferinta fiecaruia. In locurile taiate cimentul adera datorita porilor ramasi.
11) - Se pregateste un amestec de ciment si apa de consistenta smantanei diluate dupa care se adauga putin sapun lichid.
Rolul sapunului este de a usura prinderea cimentului de background.
12) - Se "vopseste" backgroundul in 3-4 straturi dupa care se lasa la uscat o zi doua. Se repeta aceasta procedura dar se adauga la amestec oxid de fier functie de culoare si nuanta pe care o dorim.
Atentie!
Culoarea care se va vedea in acvariu este asemanatoare cu cea a backgroundului umed dar va fi influentata de neoane intr-o buna masura. Ca sa ne dam seama cum va arata rezultatul final e indicat sa facem o proba pe care sa o punem in lumina neoanelor. La vopsirea cu oxid, la ultimul strat, se tamponeaza cu pensula perpendicular pentru. a nu se lasa dungi.
13) - Se repeta aceasta operatie de 5-6 ori pana se obtine rezultatul dorit dupa care se lasa la uscat o saptamana. In acest timp se stropeste zilnic de 3-4 ori cu apa si nu se usuca la soare!
14) - Se lasa la detoxifiat mimim 2 saptamani in apa cu schimburi zilnice. Poate sunt necesare mai multe zile in cazul pestilor sensibili dar eu unul nu am avut probleme.
15) - Se instaleaza backgroundul in acvariu prin impingerea de sus in jos si cu marginea inferioara lipita de peretele din spate al acvariului. In momentul in care ajunge la substrat se sapa putin dupa care se impinge sub intaritoare si se apasa usor in locurile unde sunt ventuzele.
Daca acvariul este mai mic si nu are intaritoare pe lungime atunci se pot pune cateva ventuze in partea inferioara pentru a se prinde de fundul bazinului.
16) - Dupa instalare este indicat sa se urmareasca pestii mai atent pentru a observa daca apar probleme.
Spor la treaba !
tutorialul este excelent!
Nu am prins ideea cu instalatul background-ului
Acvariul meu are intaritoare pe lung deci este cam imposibil sa culisez sticla pe sticla. Intrebarea este: nu se ridica fundalul avand in vedere ca spuma e cam usoara? vreo alta varianta de a atasa fundalul de geamul din spate in asa fel incat sa poata fi scos la nevoie exista?
Alexu'
|
 |
|
Nu mai caut, am gasit
Alexu'
|
 |
|
Rezolvat!
Burn it down guys and dolls !
Alexu'
|
 |
|
Rezolvat!
Topic closed.... soon I hope
Alexu'
|
 |
|
Ai dreptate, dar cum cocotz io pietroaie pe geamuri ca sa le fac pestilor pesteri si alte cele?
Alexu'
|
 |
|
Salutari...
Am tot citit pe aici diverse variante pt decor de acvarii (pt africane) si ma tot intreb ref la subiectul asta: exista vreo posibilitate de a face un decor pe care sa il pot baga ion acvariu dupa ce il fac, iar pestii sa ii pun cel tarziu a doua zi dimineata? Intreb asta pentru ca am un acvariu de tranzit, insa e chiar de tranzit, mic si vor sta baietzii cam inghsuiti acolo
In cazul in care exista o formula, as fi recunoscator sa aflu
Asa ca ppl, pls dati cu topice in mine
Mersi,
Alexu'
|
 |
|
Au mai ramas:
o pereche de syno scalarul si gouramii
Alexu'
|
 |
|
Am nevoie d eun acvariu cu urmatoarele diomensiuni:
120x25x30 (Lxlxh)
Lungimea poate fi scurtata un pik, insa resatul nu pot fi modificate
Sunt din Bucuresti.
Astept variante
Alex
|
 |
|
Un fel de PS ca vad ca de editat nu se poate
Nu trebuie sa fie vanzare, poate fi si un schimb cu ceva din domeniul acvaristicii.
Alexu'
|
 |
|
E simplu: Africanele nu au nevoie de asa ceva
Iar in acvariul de la firma chiar nu am nevoie de co2 se pare. Am luat de la Razvan de pe forum niste plante si totul este ok.
De asta il dau
Asa ca cine e interesat sa zica
Eventual mai discutam si la pret daca este o comanda ferma
Alexu'
|
 |
|
Sistem Complet de CO2 fara butelie
Sistemul Complet de CO2 contine toate echipamentele necesare in vederea aportului de CO2 in acvariu.
Setul complet contine urmatoarele:
- reductor de presiune;
- numarator de bule;
- reactor de CO2 ce ajuta la o difuzare optima a dioxidului de carbon in apa;
- periuta de curatare si furtun rezistent la presiune.
© acvariu.ro :-)
Cu alte cuvinte, este setul cumparat de pe shop. Nefolosit, in cutie, asa cum l-am cumparat.
450 lei.
Sunt din Bucuresti dar o trimit si prin posta la o adica

|
 |
|
Dupa 7 luni sigur sunt de actualitate
 )
|
 |
|
Am uitat sa precizez ca e donatie
Alexu'
|
 |
|
Am de dat 4 Synodontusi (o femela e gata sa depuna) - cam 10 cm
Trei Macropodus opercularis cam 6 cm
4 gurami cam 7 cm si un scalar cu velatura mare - 5 cm fara velatura, 14-15 cm cu velatura.
Astept oferte aici sau pe mail la forever@b.astral.ro
|
 |
|