- Nu am posibilitatea sa tin pestii 2-3 sapt in alt acvariu. Pestii i-am tinut aprox 1h intr-un recipient separat, adaugand treptat apa din acvariu.
- Boala pare sa fie cea din linkul lui ReBella. Am mai avut o data aceasta boala in acvariu si am aplicat tratament cu baktopur in tot acvariul. Nu stiu daca Baktopurul a distrus bacteria sau s-a dus de la sine, dar de atunci n-am mai avut probleme.
Ca si acum, si atunci boala a plecat tot de la niste pesti (Melanotaenia Praecox) luati din HORNBACH! ... se pare ca nu m-am invatat minte

Nici atunci si nici acum evolutia bolii NU a fost una lenta! In cateva zile (2-3) mi-a nimicit jumatate din pesti!
@humbert - am si eu sterilizator UV dar rolul lui nu este de a preveni/combate bolile, prin urmare nu are efect in aceste cazuri.
Inainte sa bag pestii in acvariu am facut exact cum ai drescris tu acolo, ba mai mult, am adaugat si cateva picaturi de baktopur in apa inainte sa-i bag in acvariu. Degeaba...
Singurele modificari aduse acvariului in ultima vreme au fost:
- schimbarea plantelor cu unele noi (culmea, luate tot din Hornbach)
- adaugarea de fertilizanti: Ferropol si Ferropol 24 (dar am adaugat 1/2 din doza recomandata, ma indoiesc sa fie de acolo).
Exista vreo sansa sa dispara de la sine aceasta boala, in conditiile in care am inlaturat pestii ce prezentau simptome?
Momentan parca s-au mai inviorat un pic, au venit toti pestii si au mancat, dar raman rezervat momentan in ceea ce priveste evolutia ...