In seara de sambata spre duminica - in jurul orei 22.00, a inceput depunerea. Intamplarea face ca am fost de la inceput langa acvariu asa ca, atunci cand lucrurile au inceput sa devina serioase am luat camera; prin urmare, o sa vedeti (ca si mine) cum apar primele icre.
VIDEO
Parametrii apei in mom depunerii:
NO3 - <10
NO2 - 0
GH - 7
KH - 3
pH - 7
Temp - 29C (aprox)
Pestii sunt hraniti exclusiv cu Hikari Micro Pellets.
Cateva detalii despre P. Ramirezi - asa cum le-am citit de pe net si de prin carti:
Nu exista consens privind denumirea - poate fi intalnit ca Mikrogeophagus sau Apistogramma Ramirezi. Nu este un peste din Amazon, ci poate fi intalnit in delta fluviului Orinoco sau lacurile adiacente, in ape cu pH acid si duritate scazuta.(se pare ca cei care au ajuns la noi sunt crescuti in Germania sau Singapore). Femela se recunoaste dupa abdomenul roz-rosu (si caracterul ceva mai certaret - cel putin a mea

)
Exista si o varianta Bolivian Ram (Mikrogeophagus altispinosa).
Are in general o reputatie de peste dificil de crescut, ce moare subit fara nici o cauza aparenta.
Despre ai mei pot sa spun ca s-au adaptat foarte repede in acvariu, sunt foarte sociabili si curiosi, accepta fara probleme mancarea (femela am cumparat-o bolnava de gris am tratat-o doua zile cu JBL PUNKTOL, si nu am avut probleme dupa.)
Desi masculul a sapat o groapa in substrat, femela a preferat sa depuna pe frunza de Echinodorus (se pare ca nu a citit prea bine teoria)
link :-) :-)
PS au mancat icrele dupa doua zile