[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Depunere Papiliochromis Ramirezi (video)  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Cracker
Junior member
[Avatar]

IP:

In seara de sambata spre duminica - in jurul orei 22.00, a inceput depunerea. Intamplarea face ca am fost de la inceput langa acvariu asa ca, atunci cand lucrurile au inceput sa devina serioase am luat camera; prin urmare, o sa vedeti (ca si mine) cum apar primele icre.
VIDEO
Parametrii apei in mom depunerii:
NO3 - <10
NO2 - 0
GH - 7
KH - 3
pH - 7
Temp - 29C (aprox)
Pestii sunt hraniti exclusiv cu Hikari Micro Pellets.

Cateva detalii despre P. Ramirezi - asa cum le-am citit de pe net si de prin carti:
Nu exista consens privind denumirea - poate fi intalnit ca Mikrogeophagus sau Apistogramma Ramirezi. Nu este un peste din Amazon, ci poate fi intalnit in delta fluviului Orinoco sau lacurile adiacente, in ape cu pH acid si duritate scazuta.(se pare ca cei care au ajuns la noi sunt crescuti in Germania sau Singapore). Femela se recunoaste dupa abdomenul roz-rosu (si caracterul ceva mai certaret - cel putin a mea )
Exista si o varianta Bolivian Ram (Mikrogeophagus altispinosa).
Are in general o reputatie de peste dificil de crescut, ce moare subit fara nici o cauza aparenta.
Despre ai mei pot sa spun ca s-au adaptat foarte repede in acvariu, sunt foarte sociabili si curiosi, accepta fara probleme mancarea (femela am cumparat-o bolnava de gris am tratat-o doua zile cu JBL PUNKTOL, si nu am avut probleme dupa.)
Desi masculul a sapat o groapa in substrat, femela a preferat sa depuna pe frunza de Echinodorus (se pare ca nu a citit prea bine teoria)

link :-) :-)

PS au mancat icrele dupa doua zile
LYM
Member

IP:

Heheheeee
Imi depun si mie acum, as we speak
La mine si-au facut un cuibar chiar in pietris, abia se vad icrele ca este alb.

Sper sa nu se apuce sa le manance
[Yahoo!]
LYM
Member

IP:

Grr, a mancat masculul toate icrele
Trebuie tinute icrele singure ca sa nu le manance?
[Yahoo!]
miky
Member
[Avatar]

IP:

o varianta ar fi daca depune pe o frunza sa iei frunza cu tot cu icre si o pui in alt bazin fara pesti, cu aceeasi parametri de apa si sa ai o pompa ce "agita" destul de bine apa

si daca ai noroc.......

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Varianta descrisa de Miky nu e foarte buna pentru ca icrele trebuiesc ingrijite de adulti. Adica facut un curent de apa in jurul lor, curatat locul si altele, stiu ei, pestii, mai bine. Daca le muti asa, cu frunza, au sanse foarte mari sa se distruga. Cel mai ideal e sa muti pereche respectiva intr-un acvariu separat, sa fie singuri, sa fie plantat, sa aiba locuri de depus. Iar dupa depunere si ingrijirea icrelor, odata cu aparitia puilor se pot muta adultii in acvariul comunitar. Daca sunt insa pesti adulti, cu mai multe depuneri la activ, singuri in acvariu si nestresati, pot ingriji si puii o perioada, nefiind necesara mutarea lor imediat dupa eclozare.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Nadija
Junior member

IP:

super depunerea. stiu ca este offtopic dar poti sami sui si mie cracker interpretul melodiei de pe fundalul videoului cu impercherea? e super relaxanta muzica. :zana: senkiu
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: