Salut baieti.
Mi-am luat aseara un acvariu de 112 L si am cateva intrebari:
1. Vreau sa-mi un filtru (extern). M-am orientat catre Tetratec EX700. Este ok, va face fata acvariului? Am vazut ca au probleme cu debitul real - este o chestiune generala la ele sau cum iti este norocul? Ma intereseaza in mod deosebit SILENTIOZITATEA (daca nu e suficient de silentios pot sa-l bag intr-o cutie, ceva? Presupun ca racirea si-o face cu apa din acvariu). As putea sa iau altceva la aprox. acelasi pret? ( ~ 250 ron ).
2. Am luat deja din Hornbach un substrat pt. plante (un fel de nisip negricios, destul de fin). Peste asta trebuie sa pun inca 3-4cm de pietris de 2-3mm (asa scrie pe-acolo). Este ok? Are ceva daca pun pietris de 3-5mm? Substratul pt. plante are efect nociv daca intra in contact cu apa?
3. Vreau sa-mi iau mai multe plante. Este vreo problema cu nr. de plante din acvariu (prea multe) ?
4. Cam la ce interval trebuie curatat (sifonat?) substratul?
5. Capacul are 2 neoane de 18W. Ce alte neoane recomandati pt. plante & pesti? Gasesc un neon cu lumina albastruie, care sa creeze o ambianta de ambastru-deschis?
6. In primele zile trebuie sa schimb din apa mai des?
Intrebarile astea imi vin in minte momentan. Daca m-ati putea ajuta cu niste respunsuri v-as fi recunosctor
Multumesc anticipat !