[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ibis
Forum Index » Profile for ibis » Messages posted by ibis
ok... nu poate fi atit de greu... aproximativ 2,5 centimetri lungime... unul este negru, cu citiva solzi ce dau spre albastru - e femela, iar celalalt este rosu putin mai mic, "burta" mai redusa, puiet, mascul. stiu ca ar trebui sa dau mai multe detalii, dar sincer, ar rebui sa fac mai intii comparatie cu alti pesti. in orice caz, cel care mi-a spus ce sint, era cu mult mai priceput decit mine... ani de zile a avut vreo citeva acvarii
marius1 wrote:sint guppy, dar, desi sint de o veselie rara, tot imi e teama pentru ei si nu vreau sa ii pierd. Sa inteleg ca totusi nu am nici o sansa?

apropo de "incepatorii scriu prostii"... nu sint guppy ci xipho. cel putin asa mi-au spus unele persoane care se mai pricep...
koala wrote: daca pentru fiecare aspect trebuie sa ceri aprobarea sotiei, mai bine lasa acvaristica in pace, ca nu e de tine .. fara suparare, da' cand va auzi nevasta-ta de filtre si neoane, cand o vedea furtune si ligheane cu apa prin casa si viermi ascunsi pe dupa vasul de WC , nu te vaz bine ! ...

am o veste buna. bine am venit in rindul oamenilor normali. am trecut "testul" iar azi am dat comanda de acvariu. mai mult, am inceput sa fiu gelos pe "animalutze", care primesc mult mai multa atentie din partea neveste-mii. se pare ca au cucerit-o
s-ar putea ca tocmai asta sa fie sansa mea. atunci, cu siguranta voi avea un acvariu incapator. in orice caz, am citit ca pentru aproximativ zece pesti e cam mic un acvariu de 40 de litri. pai, cel mai mare acvariu pe care l-am vazut avea in jur de 60 de litri si avea in el o sumedenie de pesti. daca eu vreau un acvariu frumos, cu maxim 10 pesti, ce volum ar trebui sa aiba?
faza nasoala e ca trebuie sa ii dovedesc sotiei, ca ea e contabil in casa. sint guppy, dar, desi sint de o veselie rara, tot imi e teama pentru ei si nu vreau sa ii pierd. Sa inteleg ca totusi nu am nici o sansa?
si inca ceva: am fost sfatuit, pe site-ul acvariu.ro sa imi procur plante si pesti de la pesroane de incredere. nu am asa ceva, sint obligat sa apelez tot la traditionala piata. locuiesc in Piatra Neamt. Exista intre cei de aici, de pe forum o persoana dispusa sa ma ajute?
e chiar o prostie de incepator. trebuie ca timp de doua saptamani sa tin in viata doi vivipari, insa in conditii dezastruoase. Adica intr-un borcan de 5 litri, avind numai posibilitatea de a-i hrani si de a le schimba apa de cite ori vreau eu. Le schimb apa la doua zile, iar mincare le dau dimineata si seara. Hrana este relativ variata: granule rosiatice foarte mici si un alt soi de granule ce seamana cu cerealele, fiind si un pic mai mari. Ce e drep, nu prea le plac cele din urma. Daca dovedesc faptul ca ma pricep la crescut pesti, mi se va aproba investitia (destul de mare de altfel, un milion e numai acvariul). Au trecut deja patru zile de cind am pestii, iar totul pare OK. Ce ar trebui sa fac in continuare, tinand cont de aceleasi conditii grele?

Forum Index » Profile for ibis » Messages posted by ibis
Go to: