| Message |
|
|
la mine va fi, cu certitudine, mai simplu de gasit o piatra frumoasa. nu de alta, dar parca si numele orasului e predestinat 
|
 |
|
|
|
am incercat cu search, dar fie nu imi gaseste nimic, fie vreo 78 de topic-uri... asa ca cer ajutor. daca am gasit o piatra de riu frumoasa, ce tratamente trebuie sa ii fac inainte de a o introduce in acvariu? nu de alta, da' Bistrita trece pe linga mine si am de unde alege, iar in piatra nici nu e prea poluata apa
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Daca vrei sa salvezi mai mult puii iti trebuie o nascatoare in care s-o tii in momentul cand naste.Nascatoare pentru vivipari se gases c la pet shopuri la ~ 100.000 lei. Problema este sa-ti dai seama ziua in care naste pentru a nu o tine tot timpul captiva si pentru a nu o stresa.
nascatoare? :o ce e?
|
 |
|
|
|
parca este un film de actiune. pe mine unul, m-a prins. chiar abia astept sa aflu deznodamantul... am aflat ce s-a intimplat cu melcul, dar astept si pestii... poate ca apoi va fi i o parte a II-a
|
 |
|
|
cu riscu de a o da in off-topic... apropo de ce inseamna acest site pt incepatori... zilele trecute mi-a sarit in ochi un artoicol despre pestii de acvariu dintr-o revista a neveste-mii. un x-ulescu se plingea ca i se imbolnavesc pestii... ca are un acvariu de 30 de litri... si vreo 6 carasei, xifo, sanitari, nu mai stiu ce.... oricum, mai mult de 10 pesti
iar sfatul unui medic veterinar a fost ca ar trebui sa schimbe apa 
|
 |
|
|
|
1. ar trebui o anumita planta? sau oricare de suprafata e buna?
2. pt hrana de pe fundul acvariului mi-ar trebui un alt peste, in speta sanitar? ei nu prea maninca de pe fund...
|
 |
|
|
|
femela, xifo, matura, cumparata in urma cu doua luni. comportament relativ normal. sta mai mult acum pe linga geamul conservei, de parca ar dori sa o manince, dar asta numai cind sint eu in preajma. are burta putin mai mare, semn ca ar putea sa ma trezesc cu pui. in schimb, cind am cumparat-o era neagra. acum, mai bine de o treime din solzi au o alta culoare, ceva argintiu-verzui-albastrui, in functie de lumina. sincer, pare mai albastra si imi place mai mult asa. deci ar trebui sa fie de bine. dar e posibil sa fie, de fapt, o boala?
|
 |
|
|
intr-adevar, cu ce e acolo si aici s-ar putea scoate o mica biblioteca de carti de acvaristica. pe mine m-a ajuta si acum foarte mult. mai pun si eu intrebari ca stupidu, dar pentru majoritatea intrebarilor in capul meu am deja raspuns, iar altele sint, probabil, prea stupide si nu vreau sa ma fac de ris
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Fericitule  .......
In jur de 3.000 lei. Cu oarecare diferente in functie de tariful ales (social, standard ....... ).
Sper ca n-au aparut modificari semnificative de pret in ultima vreme  .
Acvarii sa fie!!! 
|
 |
|
|
|
eu inca mai folosesc un simplu furtun care se utilizeaza pt perfuzii. cu el nu se poate pune problema ca apa curge prea repede. dimpotriva, asta e marele dezavantaj, dureaza cite 10 minute pt scos citiva litri de apa
|
 |
|
|
plantele trebuie cumparate numa de la magazin sau tarabe, sau pot fi culese si din riurile si paraurile tarii? 
|
 |
|
|
|
pai vezi ca e mai bine ca am intrebat. sfaturile astea le-am gasit pe un site de acvaristica... nu spun care ca n-are rost... oricum, nu se refereau special la xifo, ci la pesti in general
|
 |
|
|
|
pot sa dau la pesti si hrana de casa? in speta carne alba: pui sau sunca (bineinteles, fiarta si tocata)?
|
 |
|
|
|
apa nu o schimb toata, dar nu m-am exprimat eu corect. ideea este ca exact asa aspir, cu un furtun. dar, cind voi avea si nisip, nu il voi aspira si pe acesta? atunci, trebuie sa schimb si nisipul de fiecare data cind aspir mizeriile?
|
 |
|
|
|
Christos a Inviat! in nici un caz nu e nici o problema cu off topic, ba chiar ma bucura... iar cu xifo mei e totusi o problema... le dasu tubifex uscat, asa cum mi-ai spus, pt a le diversifica hrana. Dar, desi e foarte putin, tot nu il maninca pe tot. Mai mult, ce ramane se duce pe fundul vasului, iar eu sint nevoit sa le schimb apa o data la doua zile. acum a plouat, asa ca am avut apa de ploaie, dar nu am cum sa las apa tre-patru zile in galeata, daca trebuie sa o schimb la doua zile. si ar mai fo o problema. cind primesc acvariul si le pun straturi de nisip cu granulatie mare, cum voi mai reusi sa aspir fundul acvariului? pt ca, oricum, vor trebui sa mai aiba un pic de rabdare pina la filtru...
|
 |
|
|
|
multumesc mult dolly... sa stii ca sfaturile voastre mi-au fost de mare ajutor pina acum... voi lipsi citeva zile dintre voi (cei pe care cu sinceritate ii consider cel putin amici), dar voi revenbi marti, dupa Paste. Inca o data, Sarbatori Fericite la toata lumea
|
 |
|
|
|
Un Paste fericit la toata lumea. toate cele bune alaturi de cei dragi
.... am totusi o problema. am luat tubifex uscat si sint sub forma unor "cuburi de zahar". am incercat sa le farimitez in degere, dar mi rau am facut. cum pot hrani xifo cu astfel de tubifex?
|
 |
|
|
|
intr-adevar, chiar zilele trecute ma uitam ce murdari sint. daca se spune ca apa trebuie schimbata o data la citeva zile, trebuia sa aspir zilnic, pentru ca... iar ei tot timpul au o "coada"
|
 |
|
|
iar acum, pt ca stiu ce pesti sint, as vrea sa ma ajutati in legatura cu hrana. spuneam zilele trecute:
marius1 wrote:mincare le dau dimineata si seara. Hrana este relativ variata: granule rosiatice foarte mici si un alt soi de granule ce seamana cu cerealele, fiind si un pic mai mari. Ce e drep, nu prea le plac cele din urma.
ei... granulele ce seamana cu cerealele sint, din cite am inteles, purici de balta, iar cele rosii vitamine. bineinteles ca le plac mai mult cele rosii. de fapt purici nu mincau mai deloc, pt ca nu stiam ca trebuie sfarimati. acum e altceva. dar, ce ar trebui sa le mai dau, cumparat din magazine, pt a avea o hrana cit mai diversificata?
|
 |
|
|
Dolly wrote:Xifo pot fi de coloare rosie - marea majoritate, negri, negri cu rosu, verzi. Masculul de xifo are, la maturitate, coada in forma se sabie.
acum pot spune cu certitudine ca sint xifo. m-am uitat si la poze pe net si sint exact la fel. e adevarat ca masculul abia acum incepe sa isi formeze sageata. iar aceasta i se formeaza din coada normala, cea "tipica" pentru pesti
|
 |
|
|