Message |
|
O dezbatere aprinsa
Deci este clar: tinand cont ca apa plata nu are nitrati, fac un schimb mare de apa (50 litri) + bacterii.
Inca o intrebare: care ar fi momentul potrivit sa pun niste mopani in apa + anubias?
|
 |
|
JBL Easy Test
|
 |
|
Nu pun apa de la robinet, o sa pun direct apa plata.
Valorile masurate la apa plata sunt:
NO3 - 0
NO2 - 0
GH - 7
KH - 15
PH - 7,6
Cl - 0
Tinand cont ca nu am facit aseara schimbul de apa, astept parerea voastra despre pasul urmator.
|
 |
|
Mersi, revin cu poze
|
 |
|
Si continui cu blackout sau ii las sa se bronzeze?
|
 |
|
Azi se fac cele 72 ore de blackout. Dupa ce schimb apa, fac blackout din nou? E ok sa pun si crystal water in apa noua?
|
 |
|
De unde se poate cumpara mopani si anubias? Reformulez - stiu ca mai peste tot se gaseste, dar de la ce magazin reocmandati sa le cumpar? Din Bucuresti, desigur...
|
 |
|
Silviu, unde vedem o poza cu acvariul tau?
|
 |
|
Nu chiar, sunt pantalonii cu care am fost la birou azi
|
 |
|
Anubias e cea mai rezistenta pentru carasi.
|
 |
|
Asa arata acum, dupa 24 ore blackout si bacterii bagate duminica
|
 |
|
Hai ca scriu in toate partile. Tot dupa EasyBalance am patit-o si eu cu apa verde...
|
 |
|
Am revenit acasa  )
Auzi, duminica ar trebui sa adaug ultima transa de bacterii - s-o fac sau sa renunt avand in vedere situatia actuala?
Asta ar presupune prelungirea cetii pentru cel putin inca o saptamana
|
 |
|
N-auzi ca n-am nici o patura pe el? E intuneric bezna in toata camera si atat. Nu e bine?
|
 |
|
Crezi ca am rezistat sa nu aprind un bec 1 minut sa verific?  )))
Sa ma explic: acvariul l-am pus intr-o camera unde pot sa tin blackout total mai multe zile, cu rulouri trase, etc.
|
 |
|
 )))) Silviu a inceput sa dea sfaturi proactive dupa ce mi le-a dat mie ca m-am lovit de ele...
A propos, am 24 ore de blackout total cu tot cu salcii infipte in pietris si, ghici ce: nici o schimbare  )))))
|
 |
|
200 ron, sh.
Problema este ca nu am pus substrat in acvariu, nu stiu cat de indicat este sa mai pun acum. Si daca n-am substrat, nu am plante, nu?
|
 |
|
Saracele capre...
Am gasit un jbl aquacrystal uv-c de 5w - este bun pentru acvariul de 126 l?
|
 |
|
 am nervii intinsi la maxim...toate se intampla la mine.
|
 |
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Deocamdata am mers pe varianta salcie, asa arata acum.
Am uitat sa va spun ca ieri am schimbat 20 de l de apa, am pus bacteriile si Easy Balance.
|
 |
|