Message |
|
M-am gandit sa le las si un spatiu mai liber
|
 |
|
Asa arata acum - am mai pus doi nana, filtrul de apa l-am ascuns in spatele radacinii, piatra de aer pusa in colt, l-am populat cu pesti
Interesant, butoiul este intens folosit de carasi
|
 |
|
|
 |
|
Sfat - lasa filtrul de apa sa faca doar filtrare, fara bule. Inchide robinetul de aer, foloseste pompa de aer pentru oxigenare.
|
 |
|
Sau o lampa uv si scapi mai repede de ele
|
 |
|
Incearca si cu 2-3 sewellia, le plac mult algele
|
 |
|
72-96 ore bezna totala, ramuri de salcie de 40 cm infipte in substrat si rabdare.
Ai adaugat ceva in apa? Gen EasyBalance...de la mine de la asta s-a declansat (cel putin asta este conexiunea facuta de mine).
|
 |
|
Hai ca acum iti dau eu sfaturi  ))
Lasa filtrul de apa sa faca ce stie de el, lasa pompa de aer sa faca ce stie ea. Nu as merge pe 2 in 1.
|
 |
|
Buna ideea cu furtunul de aer, il scot. O sa incerc sa repozitionez filtrul de apa in spatele radacinii, iar mopanii reamplasati putin. Am mai cumparat 2 nana pentru mopanul curbat. Revin cu poze.
A propos, donez 3 molly galbeni daca va intereseaza (am pus anunt si la "donatii").
|
 |
|
Donez 3 molly galbeni, luati din HB. Primiti cadou, incompatibili cu restul locuitorilor din acvariu. Se ridica din Bucuresti / zona Panduri.
|
 |
|
+3, dar cu copilu' nu te pui  )))
|
 |
|
A propos, am bagat si 3 molly...care au avut brusc o pasiune subita pentru carasul rosu - il ciuguleau incontinuu. Deocamdata i-am scos intr-un acvariu de "carantina". E ceva genetic molly vs caras sau i-am nimerit eu pe astia defecti?
|
 |
|
Artur, stiu ce zici, dar butoiul e slabiciunea lui fi-mea...am avut o tenativa de uitare dar nu a rezistat decat 5 minute afara  )
Abia am negociat cu ea sa renunt la un cufar care se deschidea cu bule de aer...
|
 |
|
Radacina este destul de adanca, nu imi permite sa ma apropii mai mult de geamul din spate. Punand-o asa, mi-a fost mai usor sa gasesc puncte de fixare pentru anubias. De acord cu piatra de aer, o s-o mut maine (trebuie sa mai iau o ventuza ca sa o pot pune in colt).
Dupa schimbul de apa, observ niste impuritati care plutesc (ca niste "fire" de mucus, albicioase). Si observ ca filtrul de apa nu le atrage (pe impuritati). Ce sa fac?
|
 |
|
Pareri? Sfaturi?
|
 |
|
Azi.
Planul ar fi asa:
- scos salcie si plastice
- schimbat 50 litri de apa
- pus mopani, red moor si anubias
- crystal water
- si peeeeeeeeeeesti  (adica zebre, neon diamant, xypho rosii si galbeni, sanitari)
|
 |
|
Asa arata inainte de schimbul de apa. Azi pun mopani si anubias
|
 |
|
Eu am luat anubias de la Coralis din Dr Taberei. Am vazut si la Hornbach.
|
 |
|
Nu e nou, a fost folosit in alt acvariu; de exemplu, nu mai elibereaza tanin. Oricum l-am bagat la apa pe la 60C si il tin pana maine (sper) ca sa nu mai pluteasca
|
 |
|
Dupa 96 ore de intuneric, acvariul este aproape impecabil - nu se mai vede decat o foarte mica urma de apa tulbure.
Azi am luat mopani, i-am pus la apa (plutesc in apa), sper ca maine sa pot sa amenajez acvariul.
Citeam pe forum ca unii colegi au folosit albastru de metil pentru o claritate mai buna a apei - voi ce parere aveti?
|
 |
|