[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: criss.z
Forum Index » Profile for criss.z » Messages posted by criss.z
Eu am salvat un cory panda care nu mai prea avea echilibru punand mancarea pentru pesti gen cory/ancistrus/creveti dintr-o farfurioara pentru creveti, asa incat sa o gaseasca pe toata la un loc si sa stie unde sa o caute! Eu am pastile de la Tetra cu spirulina, care sunt cam mari si le sparg in patru dintr-un servetel! Atunci, in servetelul cu mâncare, picuram 4 picaturi de Atvitol de la JBL (e bun orice supliment cu vitamine)! Asa ii hranesc eu, si acum le dau Atvitol 4 picaturi seara cand ii hranesc in masa apei! Bafta!
Eu folosesc AquaSafe de mai bine de jumatate de an, dar il pun in apa lasata la declorinat cam cu 24h inainte de schimbul de apa! Dozarea este de 5ml la 10l (pentru schimburi saptamanale de apa)!
Nu e al meu! E doar o poza cu un platy mai "intreg"!
Asa arata un platy s?n?tos! Fa o comapratie!
Punand mancare in acvariu, iar ea nefiind consumata, putrezeste, deci trebuie sa mai schimbi apa din cand in când, dar nu chiar saptamanal! Eu, in 4 saptamani de ciclare, am schimbat apa de 2 ori, cam 20%! Si eu am tot 54l cu filtru Claro! In timpul ciclarii eu am avut in acvariu melci physa marmorata luati de pe plantele de la petshop, ei mai mancau din mancare! Poti si tu sa pui cativa, cat mai putini, ca se inmultesc mult!
PimballWizard wrote:nu vreau sa fiu rau dar stai ca ceva nu e bine

am pesti in el 14
Am doi sanitari, doi guppy, 5 molly, 1 caras, 2 xipho.

2+2+5+1+2=14?

Si, app...nu am multa experienta, dar de acum 1 an de cand m-am hotarat ca vreau sa imi iau un acvariu, am citit tot ce am gasit, chiar daca nu aveau legatura cu acvariul pe care mi-l doream! Acvaristica este un hobby minunat, dupa mine, dar este destul de costisitoare si necesita rabdare si atentie! Nu sunt incantata 100% de acvariul meu, dar incerc sa progresez! Daca esti dispus sa faci un efort minim pentru ca pestii tai sa duca o viata buna, totul va fi ok! Nu e nimic daca faci greseli, si cei mai experimentati colegi de aici au facut greseli la inceput! Eu, ca sa invat, am luat cele 238 de pagini de aici, de la Coltul incepatorului, la puricat si am deschis toate topoc-urile care imi pareau utile! Daca ai timp, niciodata nu strica informatii in plus! Bafta!
Nvlad wrote: O sa vad ce fac cu el dar mi se pare cam exagerat 80 de litri de apa pentru un peate de 4 cm. Si e tot claro 600 mam uitat pe cutie acum

Nu ramane de 4 cm, mai creste; si la carasi nu se aplica regula 1,5 l pe cm de peste, ei mananca mult, fac multa mizerie, dezradacineaza plante si rascolesc substaratul! O sa-ti faca acvariul piftie!
Nvlad wrote:Am tinuto o zi. Si ce ar trebui sai fac apei

Eu o tin cam 6 zile...zic undeva la 36 ore minim! In ce ai tinut-o?
Nvlad wrote:Da am lasat-o si am pesti in el 14

Dupa ce ca nu e ciclat (scz, dar chiar nu e...ai pus apa la declorinat inainte sa o pui in acvariu?), mai e si cam suprapopulat...14 pesti care au o medie de 4-5cm e un numar prea mare! Si eu am tot un acvariu de 54l brut, de la Diversa ?i, apropo, la cat de multi pesti ai ar fi nevoie de un filtru mai bun (eu am tot Claro, dar 600), intern daca nu extern! Scapa cat de repede de carasul ala...nu stiu cum sa ?i-o zis dragut... il omori! Unui singur caras ii trebuie cam 80-90l! Daca poti, du-l inapoi la petshop, daca nu, doneaza-l aici, altundeva...numai DA-L! Cu 5 molly, daca sunt si femele si masculi, o sa ai pui sa-ti asigure si micul dejun si pranzul si cina!
Si o poza:
Hey! Din august am un acvariu Diversa de 54 l brut, cu filtru intern Claro 600 si incalzitor Thermo Plus 50 setat la 26°C (cand e frig)! Este populat cu 3 guppy (1 femela si 1 mascul + 1 pui care a fost mai tare si a supravietuit), 4 neoni, 1 kuhli, 1 cory, 3 creveti Amano, 1 black molly si vreo 4 pui de guppy intr-o maternitate care astept sa creasca pentru a-i dona unei cunostinte (oricum o sa mai dau aceleia?i cunostinte si alti pesti). Mentionez ca acvariul a fost ciclat si ca este plantat. Ca tratament pentru apa folosesc Tetra AquaSafe sau Biotopol de la JBL. Acum vreo saptamana am incheiat un tratament Easy-Life (Ichthyo & Hexamita, White spot medicine for freshwater aquarium) deoarece pe unul dintre pesti mi s-a parut ca vad un punct din acela alb si am zis ca mai bine actionez! Am purtat un razboi si cu algele; pentru asta am folosit Dajana Algicid! Ca fertilizatori folosesc Ferropol 24 si Ferropol pentru schimburi de apa de la JBL! In perioada tratamentului am mai folosit si NitrateMinus de la Tetra. Mancare am doar de la Tetra: Prima (Mini Granules), Wafer (Mix) si TetraMin (Baby).
Test de apa folosesc JBL EasyTest 6 in 1:
NO3 mg/l ~ 10-15
NO2 mg/l - 0
GH > 7°d
KH - 6°d
pH - 7
Cl2 mg/l - 0
De aproximativ o saptamana am observat ca masculul adult de guppy este foarte retras si ca are abdomenul umflat si patratos! Mai are si coada din ce in ce mai "ciupita", dar cred/sper ca si-o agata in ceva!
Ce ar putea sa aibe? Mentionez ca are pofta de mancare!
Liv wrote:Daca poti sa eviti o posibilitate de a pati ceva rau cu animalele - de ce sa nu o faci mai ales ca nu costa nimic.

Perfect de acord!
Interesanta metoda!
Deci cory sunt mai sensibili la aclimatiz?ri?! Cu el, in aceeasi punga, am avut 4 creveti care sunt ok!
Pai i-am tinut aprox 20-25 min cu tot cu punga in acvariu! Apoi am adaugat apa din acvariu incet, astfel: am scos intr-un pahar mai mare apa din acvariu si am pus cate o lingurita, sa pun ditamai cana in punga, brusc! Dupa vreo 10-15 min i-am introdus in acvariu fara apa din punga! Am facut ceva rau in ceea ce am facut?
Si care ar fi sansele sa se imbolnaveasca din cauza neciclarii doi cory de dimensiuni asemanatoare, in conditii aproape identice?! Nu stiu...doar zic; n-ar fi trebuit sa moara crevetii sau neonii, ca ei sunt cei mai sensibili? Adica stiu persoane care au pus cory in acvarii complet reciclate pentru ca aceasta sa fie mai rapida, deoarece sunt pesti relativ rezistenti la criteriile apei! Daca gresesc cu ceva, sa-mi spuneti, dar asta e parerea mea!
Si care ar fi sansele sa se imbolnaveasca din cauza neciclarii doi cory de dimensiuni asemanatoare, in conditii aproape identice?! Nu stiu...doar zic; n-ar fi trebuit sa moara crevetii sau neonii, ca ei sunt cei mai sensibili? Adica stiu persoane care au pus cory in acvarii complet reciclate pentru ca aceasta sa fie mai rapida, deoarece sunt pesti relativ rezistenti la criteriile apei! Daca gresesc cu ceva, sa-mi spuneti, dar asta e parerea mea!
E ciclat, de asta sunt sigura! Am f?cut multe teste de apa si au ie?it toate ok! Adevarat ca am filtru intern (Claro 600), dar nu mi-a mai murit niciun alt peste! Am 4 creveti si sunt to?i ok! Adica...nu stiu ce sa zic! Acvariul a fost lasat la ciclat! Si, oricum, bacteriile nitrificatoare nu se gasesc doar în filtru!
Wow! Parca sunt intr-un film de comedie-tragedie foarte prost! Am plecat o secunda de langa acvariu si nunmai gasesc pestele!
Si o poza

Forum Index » Profile for criss.z » Messages posted by criss.z
Go to: