Hey! Din august am un acvariu Diversa de 54 l brut, cu filtru intern Claro 600 si incalzitor Thermo Plus 50 setat la 26°C (cand e frig)! Este populat cu 3 guppy (1 femela si 1 mascul + 1 pui care a fost mai tare si a supravietuit), 4 neoni, 1 kuhli, 1 cory, 3 creveti Amano, 1 black molly si vreo 4 pui de guppy intr-o maternitate care astept sa creasca pentru a-i dona unei cunostinte (oricum o sa mai dau aceleia?i cunostinte si alti pesti). Mentionez ca acvariul a fost ciclat si ca este plantat. Ca tratament pentru apa folosesc Tetra AquaSafe sau Biotopol de la JBL. Acum vreo saptamana am incheiat un tratament Easy-Life (Ichthyo & Hexamita, White spot medicine for freshwater aquarium) deoarece pe unul dintre pesti mi s-a parut ca vad un punct din acela alb si am zis ca mai bine actionez! Am purtat un razboi si cu algele; pentru asta am folosit Dajana Algicid! Ca fertilizatori folosesc Ferropol 24 si Ferropol pentru schimburi de apa de la JBL! In perioada tratamentului am mai folosit si NitrateMinus de la Tetra. Mancare am doar de la Tetra: Prima (Mini Granules), Wafer (Mix) si TetraMin (Baby).
Test de apa folosesc JBL EasyTest 6 in 1:
NO3 mg/l ~ 10-15
NO2 mg/l - 0
GH > 7°d
KH - 6°d
pH - 7
Cl2 mg/l - 0
De aproximativ o saptamana am observat ca masculul adult de guppy este foarte retras si ca are abdomenul umflat si patratos! Mai are si coada din ce in ce mai "ciupita", dar cred/sper ca si-o agata in ceva!
Ce ar putea sa aibe? Mentionez ca are pofta de mancare!