[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GabrielaD
Forum Index » Profile for GabrielaD » Messages posted by GabrielaD
Va rog sa-mi confirmati si mie daca pestiuca mea are gris, am observat cateva puncte albe la coada.
Am pus incalzitorul azi si l-am setat la 30 de grade. Insa, nu sunt sigura ca este gris.

https://www.youtube.com/watch?v=_znXTQCr-JY

Ca tratament, functioneaza doar incalzirea apei sau este nevoie neaparat de combinatia sare neiodata si incalzire.
Ca simptom, am vazut ca azi se freca de nisip, ca si cum topaia.
... si poze cu acvariul maternitate:

poze recente cu ultimele modificari aduse acvariului:

Puii de guppy au fost dati.

Rog administratorul sa inchida topicul.
Donez 10 pui de guppy. Puiutii sunt nascuti pe 5 iulie, asadar azi au o luna si 5 zile.

Va rog sa ma contactati prin mesaj privat.
Apropo, am desfacut filtrul bucata cu bucata. Am cautat-o inclusiv in el. Am scos totul pana la substrat iar pe acesta l-am sifonat bine...
Filtrul este Eheim, cred ca 2008. Acvariul este de 25 litri. In el erau doar cei 2 guppy. Gupita nu era bolnava doar trebuia sa nasca. Si, intr-adevar, n-a ramas nimic de ea.
Schimb 5 pui de guppy cu o femela adulta de guppy.
Puii sunt nascuti pe 5 iulie, deci in curand vor face o luna.
Astept mesaj pe PM.
Am ceva ce acopera, gen plasa cu ochiuri in forma de romb. Adevarul este ca are si o gaura cu diametrul de 6 cm. M-am uitat dupa etajera, dar nu este nimic.
Sunt si cativa melci...
Nu stiu ce sa cred...
Ieri am plecat de acasa lasand in acvariul maternitate 2 guppy, un mascul si o femela. Femela era acolo pentru ca se apropia termenul sa nasca. Pe mascul l-am pus in acelasi acvariu cu femela dupa ce imi alergase un alt guppy mascul (in alt acvariu), de se ascunsese saracul dupa filtru.
Surprinzator, azi cand m-am intors acasa, am gasit doar masculul, nici urma de femela, am cautat-o peste tot.
Va intreb si eu..., este posibil ca un guppy sa manance un alt guppy in atat de putin timp?

Din fericire, se pare ca a si nascut, pentru ca am gasit 3 puiuti rataciti in acvariu. Dar ea...., nici urma! Am scos toate plantele, filtrul.... nimic!
Da, o ideea buna pentru ca este usor de aplicat. Acel cadru poate fi confectionat usor si din diverse materiale.

Multumesc!
Da, capacul il voi lacui.

Legat de proiector cu led, trebuie sa ma gandesc la o modalitate de prindere / suspendare in asa fel incat sa lumineze in jos.

Mai m-am gandit sa adaug un bec cu clips la capatul celalalt al capacului in asa fel incat sa fie lumina pe o suprafata cat mai mare.

Trebuie sa pastrez acest capac improvizat pentru ca melcul pomaceea tot pleaca din acvariu. In plus, am pisica...
Am introdus niste melci intr-un acvariu in curs de ciclare si nu stiu daca ajuta sau nu. Puteti sa-mi spuneti ce melci sunt ca sa pot cauta mai multe informatii despre ei.

aici e capacul improvizat pe care intentionez sa-l folosesc pe timp de vara, dar probabil cu un bec mai puternic decat cel de acum (10 W).

Care ar fi maximul acceptat in asa fel incat sa nu dau foc la lemn?

asa arata atasat la acvariu:

si asta este setul achizitionat, cu toate indicatiile tehnice
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Asa arata capacul original al acvariului:

Aseara am pus pentru prima oara capacul la acvariul in curs de ciclare si am aprins neonul cu care este dotat (15 W). De dimineata am observat ca geamul este usor aburit (2 pete de 2 cm diametru, chiar sub capac pe geamul din fata). Am ridicat capacul si era un miros de apa statuta. Am decis sa dau la o parte capacul, am masurat temeperatura apei dupa o jumatate de ora. Aceasta era de 27 grade, desi in camera aveam 25,5.
Cred ca neonul si capacul incalzesc prea mult apa si creeaza un efect de sera.
M-am gandit ca pe perioada verii sa inlocuiesc capacul cu un gratar de lemn, cu ochiuri mici, care sa nu-i permita melcului pomaceea sa iasa. O sa folosesc ca substitut de neon un bec de 10W, cu clips.

M-ar ajuta o asigurare ca este bine ce fac, sau alte solutii...
Eu sunt incepatoare, asa ca sugestiile mele....
In legatura cu buretele, eu il spal in apa pe care o scot din acvariu. Dar a spala inseamna ca-l strang de cateva ori cu degetele, cat sa aerisesc porii buretelui si sa-i mai golesc de impuritati. Spalarea prea putenica omoara bacteriile care s-au format deja si care ajuta la ciclarea acvariului...
Am 3 acvarii: unul de 12 litri (folosit pe post de maternitate) - fara filtru; unul de 25 litri (populat cu 4 guppy, 5 neoni, 1 pomaceea) - cu filtru Eheim capacitate maxima 40 litri/h; si ultimul de 54 litri (in care sunt acum 19 pui de guppy) - dotat cu filtru Eheim pentru 150-300 l/h. Acesta ultimul este cel in care vreau sa transfer pestii din acvariul de 25 litri. Puii de guppy intentionez sa donez o parte si cealalta parte sa-i schimb pentru alte 2 femele de guppy din acvarii diferite. Nu vreau sa fie suprapopulat.

Am inceput ciclarea acvariului nou de pe 10 iulie. Am pus apa, am declorinat-o cu aqua safe, am adaugat pietrisul si cateva plante pe care le aveam in acvariul maternitate.
Ulterior, peste 48 ore, in buretele filtrului am introdus 1 ml de Denitrol, la 40 litri apa. Asta pentru ciclarea mai rapida a acvariului. De asemenea, buretele filtrului de la acvariul initial l-am spalat in apa acvariului nou. Tot aici am pus cateva plante si pietris. Am adaugat si cativa melci din acvariul initial si am introdus puii de guppy (prima oara unul pe care l-am lasat peste noapte si dupa aceea ceilalti). Acestia par sa o duca foarte bine.
Peste o saptamana intentionez sa mut si restul de pesti (din acvariul initial) in acvariul nou, daca puii or sa fie suficienti de mari pentru a nu fi mancati de ceilalti.

Am citit posturile legate de ciclare, ca dureaza minim 3 saptamani. Numai ca eu aveam puii care nu aveau o apa curata, pentru ca in acvariul maternitate nu aveau filtru. A fost o solutie de compromis sa-i mut intr-un acvariu care nu era ciclat complet.

Apa o pastrez 2 zile in galeata, inainte de a o adauga in acvariu. Inca nu am facut schimb de apa, deloc, la acvariul nou. Intentionez sa schimb azi 10 litri. Ar trebui sa o schimb mai des? ...am vazut ca mi-ai sugerat la 1-2 zile.., dar este limpede cristal, nu miroase... doar plantele nu sunt in regula. Putrezesc si nu stiu care-i motivul. Cred ca substratul nu le ofera ceea ce au nevoie.
Nu, este un substrat pentru plante, mai fin decat pietrisul de rau.

La magazin, mi s-a recomandat sa iau 2 tipuri de substrat: unul fin (cel maroniu) si unul mai grunjos, cat bobul de orez.
Cel fin este si cu nutrienti pentru plante.

Forum Index » Profile for GabrielaD » Messages posted by GabrielaD
Go to: