[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GabrielaD
Forum Index » Profile for GabrielaD » Messages posted by GabrielaD
Revin cu vesti, am reusit sa scot nisipul si plantele. Puii inca traiesc. Cred ca i-am stresat totusi.

Procesul a constat in pescuirea lor unul cate unul, mutarea intr-un bol cu apa din bazinul lor, salvarea restului de apa.

Nisipul si plantele le-am mutat in acvariul nou, dupa ce le-am spalat bine.

Sper sa fie in regula.

Atasez si niste poze cu inainte (cu nisip si plante) si dupa:
Multumesc, ma duc sa incerc!
Da, asa o sa fac. Il las macar 24 de ore.
Daca pun Denitrol, am citit ca pot sa introduc pestii abia peste 48 de ore.
Puii ii am de la o gupita din alt acvariu, dar acolo sunt alti pesti si au nevoie de filtru. As prefera sa nu le destabilizez mediul, pentru ca acolo mi se pare ca totul este in echilibru

Va multumesc mult pentru sugestii, daca va mai vin ideii... sunt aici...
Nisipul a fost spalat bine, ramanand apa curata.
Filtru este Eheim, intern, a venit la pachet cu acvariul. Am pus doar 25 litri initial, am mai adaugat 10 litri de apa peste 1 ora, si vreau sa completez cu apa de la acvariul maternitate.
Concomitent cu acvariul am cumparat si denitrol, dar vanzatorul mi-a spus sa astept 3 zile pana le pun in acvariul nou.
As putea sa folosesc Denitrol in acvariu maternitate?
Ideea e ca sunt intre doua variante rele.
Acvariul pe care l-am folosit pe post de maternitate are in el covor de pietris, cam 3 cm inaltime. In astea 5 zile am tot dat mancare puiutilor, la 2 ore, si vad ca s-a asezat pe jos un strat consistent. Imi este teama sa curat cu pompa de apa pentru a nu trage si pestisorii cu ea.
M-am gandit ca daca-i mut in acvariul nou vor avea parte de apa mai curata. Am schimbat in fiecare zi cam 3 litri de apa din 10.
Nu stiu ce sa fac...!?
Ma bucur pentru orice sugestie...
Buna,

Am cumparat azi un acvariu de 54 L, l-am clatit, am pus deja 4 kg de nisip de rau si 25 litri de apa in care am adaugat 12,5 ml de aqua safe. Este in regula sa ciclez acvariu, punand tot azi si puii de guppy in el (au 5 zile si deocamdata sunt cazati intr-un acvariu de 12 litri)?
m-am gandit sa cumpar zilele astea acvariul, probabil ca in weekend, putin mai devreme am fost si am mai cumparat 4 kg de nisip pt a-l folosi la noul acvariu.
multumesc mult pentru raspunsuri si sugestii.
da, multumesc mult pentru raspunsuri. Intentia mea este sa iau un acvariu de 60 litri pentru ca o gupita a facut pui in urma cu doua zile. Spuneti-mi va rog, acvariul sta intr-o camera cu multa lumina naturala, dar care nu pica direct pe acvariu (si cel nou il voi pune in acelasi loc), in cazul in care il voi inlocui cu unul cu capac cu neon, cat timp va trebui sa tin lumina neonului aprinsa?
dar daca le pun fertilizator? mentionez ca acvariul il am de 1 luna si plantele au fost adaugate treptat.
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi...
Am un acvariu de 25 l, cu filtru dar fara neoane. Are lumina naturala, cea care intra pe geam. Am si cateva plante. Va rog sa-mi spuneti daca plantele pot rezista in lipsa neoanelor.
Am atasat o imagine a acvariului:

Va multumesc.

Forum Index » Profile for GabrielaD » Messages posted by GabrielaD
Go to: