[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Am sa-i dau un pm lui mosu sa il intreb.

LE: Am facut testul in seara asta, a doua zi de la aditie. Clar nu mai e 0.5 ppm, dar parca nici la 0 nu. Are o foooarte usoara tenta de culoare. Sa presupun ca o fi pe undeva pe la jumate, poate un pic sub jumatate (adica sub 0.25 ppm).
Asta ar insemna ca ar trebui sa adaug 5 ml de fosfat?
Am inteles.
Atunci analizez situatia si vad ce gasesc pe ebay si daca ma hotarasc sa iau asa te anunt.

Mersi frumos
Asta n-ar fi o idee rea
Dar tu cand vii in tara?
miliadrian wrote:Am facut toate cele,am uns si axul lui si tot debeaba,o sa vad ce voi face la garantie eventual

Ai mai rezolvat problema?

Sunt foarte curios, caci ma gandesc destul de serios sa achizitionez si eu unul pentru borcanul meu de 5 litri, dar am auzit si pareri cum ca n-ar rezista in timp.
Asadar, cine il are, eventual il are de mai mult timp, va rog sa postati ce si cum.

Multumesc.
bobesku wrote:"Do you feel lucky, Punk?! Do you?!"

Noi folosim atatea solutii dezinfectante sau acide prin casa si dupa clatiri temeinice le folosim fara probleme. Sau instrumente din spitale sterilizate cu vapori extrem de toxici si clatite pe urma. Ma gandesc ca intr-o spalare de cateva minute nu se infiltreaza in plastic intr-atat incat sa nu iese la o clatire cu apa curata de sa zicem cateva ore/zile , continuu

Dar, ce-i drept, mai bine ar fi de incercat cu sarpele intai. Daca merge, s-a scos Ramane doar palinca pentru instalatia interna.
N-am folosit, dar nu vad de ce ar fi diferente.
Important cred ca e vorba lui Iulian, sa aiba varfuri rotunjite sa nu zgarii si sa taie faorte bine sa nu tragi plantele din substrat, sau sa te chinui sa tai. Cat despre dimensiuni, gasesti destule incat sa te poti adapta la diferite marimi de acvariu.
Mi-am propus si eu de ceva vreme sa trec pe la un magazin de tehnica medicala sa iau un foarfece si o penseta.

Iesi mult mai ieftin si e acelasi lucru.
Stiti care ar mai fi o problema in ceea ce priveste urmaritul consumului de po4?

Faptul ca scala testului are valorile la distante mari, cam 0.5 ppm. Adica prima valoare e <0.02 si urmatoarea valoare e 0.5 ppm, cea unde ajung eu cand fac aditia...Dar ca sa urmaresc cum si cat scade, nu prea, caci nu pot sa vad daca sunt 0.4 sau 0.3 s.a.m.d. Iar a doua valoare, 0.5 ppm, cand incepe sa se coloreze usor apa, e un bleu atat de deschis incat s-ar putea ca daca scade cu sa zicem 0.2 ppm sa se decoloreze intr-atat de tare incat sa para ca nu s-a colorat

Intelegeti ce vreau sa spun?
Eu zic sa asteptam pana iti vine coletul si vezi exact ce scriu ei in instructiuni (alea din carte, nu hartia cu traducere de la importator).
Ce zice jbl-ul, aia faci. Si am rezolvat problema

Posibil sa fie 2 tipuri de teste (si daca ne luam dupa cutie, sunt 2, caci ce arata poza de pe nevertebrate e diferit cu ce am eu acasa), unul cu apa si unul fara.
Cutia la al meu difera putin fata de ce imi arati tu, desi in mare pare acelasi lucru.
Oricum, cand ajunge, vezi ca inauntru are o carticica, a lor de la JBL. Vezi ce scriu ei si urmeaza.
Ce test ai comandat?

Cartea testului pe care il am eu de la jbl, zice ca se pun picaturile din sticluta cu care vine si atat. Bazeaza-te pe ce zice cartea lui, nu pe ce traduc vanzatorii in limba romana.
Mama lor, adevaru' ca nici nu pot fi foarte precise.
Raman cu asta, caci aparent dupa ce pun in acvariu arata aprox 0.5 . Cand se termina, am sa vad eu la urmatorul ce si cum.

La o adica, am indicator acvariul si asta ar trebui sa fie cel mai fidel

Dar mersi pentru efort
Multzam' de sfaturi.

Cred totusi ca-i mai mare decat hang-on ul pe care il am eu. Daca insa nu duce un an de zile, cam nasol...
As prefera un eheim, dar nici sa dau 200 sau peste de lei pentru filtrare la borcanul de 5 litri. Asta la 105 lei ar fi fost acceptabil ca pret...plus ca ar trebui sa aiba garantie 2 ani (majoritatea produselor ce le-am achizitionat cam atat au garantie). Iar ca medii de filtrare, am deja 250 grame de substrat pro, eventual mai iau 250 daca mai incape.

Si nici sa pun ditamai canistra sa fie dubla pe langa acvariu
Ce modele mici de externe eheim ar fi?

Legat de easycarbo, nu vreau neaparat sa-l folosesc ca aplicatie locala sa starpesc alegele, caci nu sunt atat de deranjante (sper sa nu devina) ci doar ca o sursa de carbon pentru plante (caci alta aditie nu am). Am pus 0.1 , am sa incerc sa pun 0.2 si sa il urmaresc pe Grigore daca il deranjeaza.
Am incercat si cu jeleul de bloodworms. A luat doua guri, nu le-a scuipat, insa pe urma nici nu s-a mai uitat la restul...le ignora total.
Tot hikari i-am dat pana la urma.

Pana acum mananca doar hikari-ul si sera bettagran. Jeleurile alea le-am luat degeaba, 34 de lei.

In seara asta, odata cu schimbul de apa, am si tund oleaca moss-ul caci crescuse si am schimbat riccia. Sper sa ii mearga mai bine asteia.
Ma supara oleaca de fuzz cred eu, pe moss. Am scos partial din el cu tunsoarea si am inceput sa dozez easycarbo, 0.1 ml/zi (conform instructiunilor). Am vazut totusi ca unii dozeaza peste doza recomandata. Sa incerc si eu treaba asta?

LE: Ca tot va spuneam de filtru. La asta ma gandeam: http://accesorii-acvariu.ro/index.php/filtru-extern-nano-boyu-ef-05.html
Ce ziceti?
Ciudat...eu am vazut aproape de fiecare data cand am mers la zoomania teste pt co2...nah, ai avut ghinionul sa n-aiba acu' pe stoc.
Fa o comanda pe un site online si roaga-i pot sunt de acord sa trimita prin posta ramburs, sa fie taxele mai mici.

pepika.ro stiu ca trimite si prin posta, am primit eu. Vezi daca au test pt co2 acolo.
Mersi Iuliane.
Oricum nu mai ies in seara asta sa trec pe la zoomania. Poate maine, caci m-ar interesa si un test pt potasiu.

LE: Am facut iarasi testul in apa din acvariu, dupa ce am adaugat fosfatul. S-a facut un bleu deschis ce indica 0.5 (ma rog diferenta de culoare intre 0.5 si 1 ppm e aproape insesizabila, dar mie mi s-a parut ca bate mai mult spre 0.5). Pana la urma cred ca raman cu testul asta si cumpar doar de potasiu. Daca gasesc.
Atunci mai fac o data testul la 2 litri de apa si pun un pic mai mult praf.
Vedem ce iese.

LE: Am pus o idee mai mult praf, adica o lingurita mai cu varf. Cam acelasi rezultat...poate mai apropiat de 1.2 ppm, insa mai sus nu.
Sa iau oare alt test?

LE2: Am facut si schimbul de apa, nu chiar 50 de litri, dar vreo 40 tot au fost. M-am gandit sa nu rup chiar spatele caci si-asa nu e vorba de surplus de nutrienti deocamdata si am facut astazi si acvariul cu creveti si urmeaza borcanul lui Grigore.
Am adaugat iarasi 10 ml de po4 si 5 ml de potasiu. Revin maine cu testele.

Raman cu intrebarea, sa iau alt test pt po4 ?
Bun. Am pus 1 ml la 2 litri de apa si am testat.
Imi arata undeva intre 0.8 si 1.2 ppm, deci sa zicem ca arata 1 ppm. Mai e cale lunga pana la 2.5 ppm...Sa cumpar alt test? Ori poate pun prea putin praf? Am pus 1 lingurita din apa mica, rasa (pana la marginile interioare cum zice in instructiuni).
Ma bucur pentru tine
Intr-adevar un exemplu
Daca as avea cum...
Dar vad ca au cei de la JBL test pentru potasiu. Dupa ce schimb apa in acvarii daca mai am chef de iesit, am sa trag o fuga pana la zoomania. Sau dau un telefon inainte sa intreb daca au pe stoc.
Poate vorbesc prostii, da' ma intreb, oare nu merge cu mr. proper sau produse de curatat tevaraia de la bucatarie?
Bagi cateva ture, dupa care o clatire temeinica a tevilor si poate poate.

Astept pietrele

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: