[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Astazi am cumparat 6 bucati de tiger, sper ca de data asta sa nu mai fie probleme.
Deocamdata vad ca au iesit la masa, par ok. Un rcs era suit la un moment dat pe un tiger, dar in rest nimic ciudat. Mai urmaresc.

Si cu ocazia asta am mai tras cateva poze

image

image

image

image

image

image

image

image

Daca va plictisesc cu pozele sa-mi spuneti sa ma opresc
Revin cu pozele. Am sa va rog sa scuzati peretele care e putin murdar(albicios), n-am apucat sa-l sterg caci si pozele le-am facut pe fuga si am sperat ca nu va iesi in evidenta prea tare.

image

image

image

Ludwigia inca nu s-a inaltat peste myriophillum, creste greut. Mai asteptam.

image

Rotala s-a dublat ca inaltime si are si vreo 3 lastari

image

Varfuri noi la Ludwigia cuba.

image

image

Asta e planta de ziceai faraoane ca dupa ce mai creste sa o pozez din nou pentru identificare.
Filtrul cred ca-i cam mic pentru acvariul tau (si vietuitoare).
Legat de anubias, da, rizomul e cel care poate putrezi. Daca zici ca nu e pus in substrat poate va merge...vedem ce zic cei mai experimentati.
Bine ai venit.
Ce fel de filtru ai? Si ce fel de neoane?

Anubias din cate stiu se prinde de cioate sau ceva, nu se tine in substrat.
Cu instructiunile traduse m-am lamurit la inceput, nici nu ma mai uit pe ele. Doar ce scrie carticica

Referitor la consum, da s-ar cam duce sticla intr-o luna si jumatate. N-ar fi foarte grav sau dau 30 de lei o data la o luna juma' , mai mult ma intereseaza sa fie plantele sanatoase.
Blyxa nu prea creste cum trebuie si din ce am citit e o mare consumatoare de fosfat...
Pe de alta parte, nici nu vreau sa dau in alge

Iar de pierdut unde s-ar putea duce fosfatul? Inafara de alge care sa le consume, dar cel putin deocamdata (sper eu asa sa fie tot timpul ) nu sunt decat mici puncte pe ici pe colo cum am avut intotdeauna, le pot pune la categoria flora.

Asta cu urmaritul plantelor trebuie ochiul vostru, ca al meu e "crud" inca

Revin in seara asta cu niste poze ca sa vedeti cum a mers la aprox 2 saptamani de la marea schimbare si una de cand am inceput fertilizarea macro.
Si atunci sa continui cum am zis cu 5 ml zilnic si 10 dupa schimb? Sau sa mai micsorez un pic?

Test de potasiu inca nu am luat, urmeaza. Dar n-am mai adaugat de vineri de la schimbul de apa (cand am pus 5 ml).
Ok, mersi de raspuns.
Referitor la alga, posteaza la categoria dedicata si vei primi ajutor.
Mie-mi place
Si blyxa aia merge super, eu ma cam cert cu ea si nu stiu de ce...
Bine ai venit.
Anunturile la rubricile de "bussines" sunt moderate si trebuie aprobate de un administrator. De asta apar mai tarziu.

Dar niste poze nu ne arati?
@cristi: Am avut noroc sa-l gasesc
Dar si domnul de la petshop ul de unde ma aprovizionez cu pesti are in general exemplare frumoase indiferent de speciile de acolo. Probabil pe langa o sursa buna are si grija mai multa.

@iulian: Si Grigore la inceput prefera sa fuga la ascunzatoare cand vede oglinda, insa acum am insistat si probabil s-a suparat de tupeul "inamicului"
N-a facut pana acum cuib...Daca si cand o sa se intample, cu siguranta anunt aici
Nu stiu ce sa-ti zic daca asta o fi motivul. Dar ar trebui sa le vezi totusi cu oua ca sa aiba ce pierde...
In acvariul mare am ceva pestisori si totusi se inmultesc rcs-ii...
Mda, n-am fost atent.
Scuze mihai.
Am masurat, aceeasi poveste ca ieri. Am adaugat 5 ml de fosfat, masurat iarasi, rezultat 0.5 ppm (sau asa traduce ochiul meu )

Vedem si maine daca e aceeasi poveste si voi continua cu 5 ml pe zi si 10 dupa schimbul de apa.
L-am filmat pe Grigore in timp ce vroia sa impresioneze oglinda

http://youtu.be/UbnOONjC1ZM
Imi place acvariul
Dar filtrul intern cred ca nu-i tocmai indicat la volumul acvariului...tinand cont ca ai si multi pesti.
Poate treci pe un extern.
No problem Iuliane, doar de asta e forum, ca sa discutam

Dar nu stiu daca e neaparata nevoie de osmoza inversa, e vorba totusi de rcs, n-ar trebui sa fie asa pretentiosi.

Si uite ce zic si baietii aici legat de duritate si ph: http://www.theshrimpfarm.com/shrimp/red-cherry-shrimp.php
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

Si dupa cum vezi, o duc foarte bine desi diferentele de la mine la Dragos sunt foarte mari.
M-am mai gandit la o chestie.
Mai ia cateva exemplare. Poate ai ghinionul sa fie sterili? Putin probabil, dar who knows...

Temperatura am uitat sa spun, in ambele acvarii (si cel mare si asta) e de 25 grade.
In seara asta am vazut a doua femela de rcs gravida

kH = 10-11
dGH = parca 12-13-14, nu mai tin minte caci vin de la o zi onomastica si sunt putin "obosit", am masurat inapoi cu o pagina sau doua
pH = in jur de 7- 7.1
N-am mai apucat sa va zic, caci am plecat la o zi de nastere.

Am adaugat pana la urma 5 ml si am refacut testul. A aratat pe la 0.5 ppm.
Urmaresc si vedem. Poate trebuie sa adaug 5 ml pe zi. Vedem...
image

image

image

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: