| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Filtrul cred ca-i cam mic pentru acvariul tau (si vietuitoare).
Legat de anubias, da, rizomul e cel care poate putrezi. Daca zici ca nu e pus in substrat poate va merge...vedem ce zic cei mai experimentati.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
Ce fel de filtru ai? Si ce fel de neoane?
Anubias din cate stiu se prinde de cioate sau ceva, nu se tine in substrat.
|
 |
|
|
Cu instructiunile traduse m-am lamurit la inceput, nici nu ma mai uit pe ele. Doar ce scrie carticica
Referitor la consum, da s-ar cam duce sticla intr-o luna si jumatate. N-ar fi foarte grav sau dau 30 de lei o data la o luna juma' , mai mult ma intereseaza sa fie plantele sanatoase.
Blyxa nu prea creste cum trebuie si din ce am citit e o mare consumatoare de fosfat...
Pe de alta parte, nici nu vreau sa dau in alge
Iar de pierdut unde s-ar putea duce fosfatul? Inafara de alge care sa le consume, dar cel putin deocamdata (sper eu asa sa fie tot timpul  ) nu sunt decat mici puncte pe ici pe colo cum am avut intotdeauna, le pot pune la categoria flora.
Asta cu urmaritul plantelor trebuie ochiul vostru, ca al meu e "crud" inca
Revin in seara asta cu niste poze ca sa vedeti cum a mers la aprox 2 saptamani de la marea schimbare si una de cand am inceput fertilizarea macro.
|
 |
|
|
|
Si atunci sa continui cum am zis cu 5 ml zilnic si 10 dupa schimb? Sau sa mai micsorez un pic?
Test de potasiu inca nu am luat, urmeaza. Dar n-am mai adaugat de vineri de la schimbul de apa (cand am pus 5 ml).
|
 |
|
|
|
Ok, mersi de raspuns.
Referitor la alga, posteaza la categoria dedicata si vei primi ajutor.
|
 |
|
|
Mie-mi place
Si blyxa aia merge super, eu ma cam cert cu ea si nu stiu de ce...
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
Anunturile la rubricile de "bussines" sunt moderate si trebuie aprobate de un administrator. De asta apar mai tarziu.
Dar niste poze nu ne arati?
|
 |
|
|
@cristi: Am avut noroc sa-l gasesc
Dar si domnul de la petshop ul de unde ma aprovizionez cu pesti are in general exemplare frumoase indiferent de speciile de acolo. Probabil pe langa o sursa buna are si grija mai multa.
@iulian: Si Grigore la inceput prefera sa fuga la ascunzatoare cand vede oglinda, insa acum am insistat si probabil s-a suparat de tupeul "inamicului"
N-a facut pana acum cuib...Daca si cand o sa se intample, cu siguranta anunt aici
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce sa-ti zic daca asta o fi motivul. Dar ar trebui sa le vezi totusi cu oua ca sa aiba ce pierde...
In acvariul mare am ceva pestisori si totusi se inmultesc rcs-ii...
|
 |
|
|
|
Mda, n-am fost atent.
Scuze mihai.
|
 |
|
|
Am masurat, aceeasi poveste ca ieri. Am adaugat 5 ml de fosfat, masurat iarasi, rezultat 0.5 ppm (sau asa traduce ochiul meu  )
Vedem si maine daca e aceeasi poveste si voi continua cu 5 ml pe zi si 10 dupa schimbul de apa.
|
 |
|
|
L-am filmat pe Grigore in timp ce vroia sa impresioneze oglinda
http://youtu.be/UbnOONjC1ZM
|
 |
|
|
Imi place acvariul
Dar filtrul intern cred ca nu-i tocmai indicat la volumul acvariului...tinand cont ca ai si multi pesti.
Poate treci pe un extern.
|
 |
|
|
No problem Iuliane, doar de asta e forum, ca sa discutam
Dar nu stiu daca e neaparata nevoie de osmoza inversa, e vorba totusi de rcs, n-ar trebui sa fie asa pretentiosi.
Si uite ce zic si baietii aici legat de duritate si ph: http://www.theshrimpfarm.com/shrimp/red-cherry-shrimp.php
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html
Si dupa cum vezi, o duc foarte bine desi diferentele de la mine la Dragos sunt foarte mari.
|
 |
|
|
M-am mai gandit la o chestie.
Mai ia cateva exemplare. Poate ai ghinionul sa fie sterili?  Putin probabil, dar who knows...
Temperatura am uitat sa spun, in ambele acvarii (si cel mare si asta) e de 25 grade.
|
 |
|
|
In seara asta am vazut a doua femela de rcs gravida
kH = 10-11
dGH = parca 12-13-14, nu mai tin minte caci vin de la o zi onomastica si sunt putin "obosit", am masurat inapoi cu o pagina sau doua
pH = in jur de 7- 7.1
|
 |
|
|
|
N-am mai apucat sa va zic, caci am plecat la o zi de nastere.
Am adaugat pana la urma 5 ml si am refacut testul. A aratat pe la 0.5 ppm.
Urmaresc si vedem. Poate trebuie sa adaug 5 ml pe zi. Vedem...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|