[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Testez testu' (cum suna ), fac schimbul de apa si adaug din nou po4, dar cum fac cu potasiu? Ca pe asta n-am cu ce-l testa.
M-am uitat pe data expirarii: septembrie 2013. Deci nu e expirat.
Dar am sa testez si intr-o sticla, sa vad.

Parca ar fi ciudat sa consume tot fosfatul intr-o zi...dar nici nu pot zice ca nu e posibil, caci am experienta 0 in ceea ce priveste lucrul asta.

Astazi n-am mai adaugat po4. Maine fac schimbul saptamanal de apa si adaug din nou fertilizanti. Sa mai adaug si potasiu tot 5 ml?

Am cautat plantele de alge, sa vad daca e ceva transformare la capitolul asta. Nu observ nimic diferit. Acelasi foarte putin staghorn pe didiplis ce a ramas de cand le-am pus si cate un pic de puf (o fi un bba incipient) prin moss, insa asa am de cand e acvariul, deci nimic schimbat.
Doar firul de rotala macrandra mi se pare ca s-a lungit chiar fata de ieri, dar e posibil sa fie doar placebo
Daca ai zoomania in Oradea, gasesti acolo.
Normal ca vor creste si se vor inmulti.
Nu vad de ce n-ar fi ok pentru un bazin in curs de ciclare. Pune-le linistit.
naitsirc wrote:
Porcu wrote:Acum e momentu' sa te corup spre o butelie cu un regulator de presiune ca lumea .

Daca stii si ceva fonduri nerambursabile disponibile pentru asa ceva... altfel...

Ai grija ca Porcu' are puterea banului Eu zic sa-l asculti
Intr-adevar e frumos.
Felicitari
Riccia si pistia imi vin acum in minte.
Nu au nevoie de substrat fertil dat fiind faptul ca nu stau in substrat. Daca vei mai pune totusi si alte plante in acvariu, care vor sta in substrat, vei avea nevoie de fertil.

Sa ai grija cu ele sa nu-ti acopere prea tare acvariul si sa blocheze lumina.
Am refacut testele.

NO3, aceeasi valoare de 5 ppm. Dar surpriza, PO4 = 0 (sau ma rog, <0.02) ... e posibil asa ceva?
Cred ca mai fac o data testul...desi l-am facut cum zic ei. 10 ml apa, 1 lingurita de praf si 10 picaturi din sticluta, dupa care am asteptat 10 minute (test JBL).
Eh, am sa vad eu, mai incerc cu jeleu de bloodworms. Mai am si sera bettagran si tetra procolour.
Aquabasis e 30 de lei 5 litri. iti ajung.
Manado e cam tot la fel punga de 5 litri. 2 pungi iarasi cred ca iti ajung. Eventual poti lua pietris de rau, dar sa nu fie granulatie prea mare.
Degeaba e statuta, ph ul e tot acelasi. In acvariul mare datorita cantitatii de co2 mare, ph-ul era scazut. La robinet era mai ridicat.
Oricum, bine ca n-au patit nimic.

Si filtrul ridicat sa pice apa pe luciu cred ca e o varianta ok.
Apa din lighean banuiesc ca era apa din afara acvariului. Ma gandesc ca in felul asta poti risca un soc din cauza diferentei de ph.
Cred ca cea mai buna solutie e a lui Dragos. Poate si cu ceva schimb de apa in acvariu.
Din cate am citit eu, nisipul nu e prea bun pt plante caci are granulatia mica si impiedica circulatia apei si implicit a nutrientilor si oxigenului la nivelul radacinilor si astfel moartea aceastora.

Un pietris de 2-3 mm cred ca e cel mai bun. Variante sunt destule. Ceva mai accesibil e Manado de la JBL.
Sub el, in functie de ce plante vrei sa cresti poti pune substrat fertil. Iarasi sunt mai multe tipuri, tot mai accesibil e Aquabasis de la JBL.
Daca ma uit mai bine pe ce-a zis Porcu', sa mentin un nivel de 0.5 ppm, inseamna ca adaug o data doza, dupa care in functie de cum scade, tot mai adaug...ca sa ma mentin la nivel.
Multumesc Iuliane pentru sfaturi.
Am sa urmaresc atent sa vad daca apar schimbari evidente.

Dar doza o pui toata o data sau o fractionezi pe zile?
Ce am uitat sa intreb, pot fractiona dozele si sa pun zilnic?
Acum am pus 10, respectiv 5 ml. Dar pe viitor?
Stiu ca Iulian a zis sa schimb 50% din volum, dar asta in cazul metodei de fertilizare "in exces", cand pui ceva mai mult decat e nevoie si la sf saptamanii sa scoti excesul. Adica asa am inteles eu.
Dar eu pt moment fertilizez sub doza recomandata...ma gandesc ca ar trebui sa schimb mai putin. Si sper sa trebuiasca sa schimb mai putin, ca spatele meu...
@ciro: Ei, am pus si eu cat mi-a dat calculatorul, n-am sa stau sa bibilesc in acvariu chiar le 3 zecimale

@Dragos: Mersi

@Iulian: Multumesc pentru sfat. Cam cata apa zici sa schimb? Momentan schimb aprox 30 de litri.

@Porcu': Pun acum po4 si k, voi reveni cu testele pentru fosfat.
Te intreb si pe tine, cata apa zici ca ar trebui sa schimb?

Va multumesc tuturor pentru rabdare si explicatii

LE: Am pus, am facut o cruce mare Revin maine cu rezultatul testului pt po4
Am sa mai incerc totusi, poate il obisnuiesc.
Si oricum mai am cateva feluri la dispozitie

Am sa revin si cu poze.
Multumesc
Lasa ca o sa dea si peste tine norocul

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: