[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Poze, poze, poze!

Bun, la suprafata nu m-am gandit Si nici n-am vazut vreun acvariu de colt.
Poti sa o tii si mai mult de 4 saptamani fara sa o schimbi

La ale mele cred ca ultima schimbare a fost acum vreo 2 luni...si nicio diferenta.
Deocamdata par sa fie in acelasi stadiu.
In seara asta am continuat cu 3 ml de po4. Maine fac schimbul saptamanal de apa si adaug 10 ml dupa.

Le mai urmaresc.
koala wrote:
- recomand 4 cory,

Cu tot respectul pentru "Cel batran" , dar de ce doar 4? E maricel acvariul si cu plante s-ar putea sa nu-i prea vada. Si cory sunt tare simpatici, daca tot are loc, eu as pune undeva la vreo 8-10 bucati. N-am facut calculul pesti/volum, dar daca da prea mult, eventual mai tai cativa neoni din lista.

Referitor la substrat, nu cred ca ar fi rau mai mult de 15 litri de manado. Eu am pus 15 la acvariul de 124 litri brut. Nu-i rau sa fie un strat mare, caci manado e usor si va trebui sa infingi plantele mai tare in substrat ca sa nu "plece la plimbare"...cel putin eu asa am facut cu plantele in cazul meu.
Pai nu tin jurnalul aici?

Referitor la alge, poate sunt de la po4, caci nu erau inainte sa fac aditie. Am scazut-o un pic, vedem cum evolueaza. Oricum sunt cu ochii pe ele zilnic
Am citit despre apa oxigenata sau easycarbo aplicat tot local. Dar deocamdata nu ma complic inca. Le mai las in pace sa vad ce fac.
Aaa, am uitat sa zic, s-a invatat sa ia si mancarea de pe deget. De acu suntem "bro's"

Am sa mai revin cu un filmulet dupa ce iau o oglinda micuta sa o pot manevra prin acvariu si dupa ce ma lamuresc cu melodia pusa pe filmulet. Am o melodie tare buna pentru el

LE: Am vazuto femela de betta la petshop tare simpatica, dezvoltat si daca tin eu minte bine cand are dungi pe dansa in lungime e pregatita de imperechere...ei asta avea. Mi-a fulgerat un gand prin mintea asta a mea...dar m-am abtinut. Borcanul meu totusi e mic pentru 2 exemplare, chiar si temporar. Si din cate am vazut, pentru inmultire e recomandat un acvariu fara substrat si fara filtru (eventual un bolborositor). Iar alt acvariu n-am si nici acord nu primesc sa-l fac Nu de alta, dar dupa ce il golesc, nu rezista mult pana sa-mi fete mintea ceva sa amenajez in el
Am testat in seara asta din nou, fosfatul a coborat, cam acelasi rezultat cu testele din serile trecute...sa zic undeva pe la 2 ppm...prespunand.
De data asta am adaugat insa doar 3 ml de PO4 si am sa continui asa o perioada.

Atasez 2 poze cu acele mici firicele de ziceam mai sus. Nu e grav, le vezi doar daca te uiti atent si nici nu ma sperie (si sper sa ramana asa), insa le atasez ca sa le trec in revista.

image

Pe varfurile acelor se vad.

image

Pe varfurile si putin pe lateralele (canturile ca sa zic asa) frunzelor.
In seara asta am incercat din nou cu blood worms si spre surpiza mea (placuta) a halit ca nesatulul Maine cred ca-i dau mai putintica mancare, caci acu' i-a cam crescut burta
Am incercat si la ceilalti pesti si ei vad ca apreciaza.

Ma bucur ca pana la urma nu le-am luat degeaba
luk17 wrote:Atunci sa il fac de 70x50x50 si ca corp de iluminat am un corp cu 2 neoane aproximativ 63 cm cu tot cu soclu din capete ,neoane t8 de 24 w 1 .

Atunci iti vor ramane cel putin 10 cm daca nu mai mult pe laterale luminati mai slabut...
Neoanele t8 am citit pe undeva ca au puterea de "strabatere" mai mica, s-ar putea sa fie probleme la 50 ai acvariului plus cativa cat mai are lampa...(nu mai tin minte exact care era limita lor). Si de asemenea doar 48 W pentru 175 litri brut (sa zicem un 150 net) ?

Nu-s prea priceput in domeniul asta, dar cred totusi ca e cam putin...

LE: Poate nu vrei sa plantezi cine stie ce la inceput, dar cu timpul ai sa vezi ca vrei plante mai frumoase si implicit mai pretentioase. E pacat sa nu te gandesti pe viitor si sa te chinuiesti pe urma.
kirucd wrote:
kirucd wrote: Mai exista si o alta varianta, din ce stiu eu, poate nu stiu bine si ma corecteza
cineva ( ) fosfatii se pot fixa si in substrat si in decor. Iar restul a fost papat de plante.

Asa ziceam cu vreo 2 pagini mai in urma

Asa e, scuza-ma, mai uit din cand in cand

Am fost astazi la Zoomania (si inca vreo 2 petshop-uri) si n-am gasit teste nici pentru po4, nici pentru k si nici pentru fier...Am dat comanda la zoomania, ar trebui pe la inceputul saptamanii care vine sa le aduca. Aveau de la tetra teste pentru po4 si fe insa am zis ca daca am mers pana acum pe linia jbl, sa continui tot asa.

Ca un mic off-topic: Cei din Iasi, cand aveti nevoie de ferropol, mergeti la ArcaPet (pe Stefan cel Mare) caci are la vrac, 50 de lei litru (prima oara mi-a zis 60, dupa care a zis ca poate lasa la 50). Mancare la vrac, de asemenea gasiti tot acolo si EasyCarbo la fel.
Ma mai gandesc la o varianta. Din ce am citit mai demult Manado ar avea proprietatea de a absoarbe nutrientii si de a-i elibera pe urma. Poate primele zile a "supt" fosfatul si acum daca nu-l mai trage, ramane mai mult in apa.
Vedem ce arata masuratoarea de maine seara si cred ca voi scade doza zilnica la 3 ml, cu 10 la schimbul saptamanal. Pare-mi-se ca ar vrea sa apara niste firicele minuscule si subtiri pe ici pe colo pe plante.

Legat de test nu stiu ce sa zic. Mie mi s-a parut ca e putin praf de la inceput, adica era undeva la max jumatate de sticluta. La test pun doar o lingurita, cum scrie in carte. Si de obicei rasa (la ultimele am pus o idee mai mult, insa oricum nu cu vaf).

Daca ma enervez, iau maine si un test de Fe Mai rumeg problema, ma mai uit in portofel
Alexandru, cristi probabil se bazeaza pe faptul ca cineva cu mai multa experienta decat noi a stabilit deja lucrul asta. Cum tu citesti ca trebuie un fel de lumina pt acvariu, atunci o iei de buna si nu o mai testezi pe proprie experienta nu?
Sau mai usor, daca stii ca masina are nevoie de roti rotunde nu mai pui tu roti patrate doar pentru ca nu vrei sa crezi pe cuvant pe ala de inaintea ta, nu?
Pe acelasi principiu exista axioma.

Pe de alta parte, ca tot vrei sa dai sfaturi, cu ce il ajuta testul pentru fier, fosfat, duritate vis-a-vis de numarul de pesti?

Topic-urile alea de sunt sticky la categoria incepatorilor nu sunt puse acolo degeaba. Nu cred ca ramaneau acolo daca nu erau studiate de altii mai destepti ca noi inaintea noastra si cu care sa fie de acord altii tot mai destepti ca noi. Nu sunt doar asa ca sa fie numarul de topicuri mare ci sunt puse tocmai ca INCEPATORII sa le URMEZE si sa nu se dea mai destepti decat sunt sau sa creada ca "merge si-asa".
Ei si atunci ca sa vii tu si altii sa spui ca TU nu crezi ca trebuie urmate, scuza-ma ca-ti zic da mi se pare o tampenie si oarecum nesimtire (adica la modul ca tu crezi ca zici mai bine decat multi altii cu experienta si rezultate mai mari decat ale tale).

Iar suprapopularea nu e neparat sa-si arate "coltii" imediat. E o chestiune de timp sau de neatentie ca sa scapi fraiele din mana...si atunci sa vezi bucurie. Cum incep topicurile "IMI MOR PESTII. AJUTOR !!!" Sa dau iarasi exemplul de 10 insi intr-o camera de 2x2 ? Traiesc, da' le convine?

Ce-i drept, cu o ingrijire atenta si o filtrare foarte buna, poti supra-popula acvariu intr-o oarecare limita. Dar incepator fiind, posibil sa existe scapari in ingrijire, iar filtrul respectiv ma indoiesc intens ca face fata.

In incheiere, hai sa renuntam la romanismul "merge si-asa" si sa incepem sa facem treaba asa cum trebuie facuta.
Iarta-ma Iuliane Nu-ti mai zic ca tot apar pe zi ce trece cate una in plus
Am observat totusi o chestie la o femela: pe langa "ouale" galbene, am vazut cateva negre (si nu cred ca mi s-a parut). Ce ar putea fi? Embrioni care au dat coltu' ?
E
Deocamdata par ok crevetii, preventiv astazi primesc de 2 ori mancare, poate si maine. Dupa care revin la o data pe zi.
Aceeasi intrebare si eu, de ce nu pui un filtru extern?
Mai mult loc in acvariu, mai putin mataraie (a se citi cabluri ) si cred ca si la consum s-ar putea sa ajungi mai putin.

Dar acvariul imi place

P.S.: Bine ai venit!
S-ar putea sa ai probleme daca e prea fin nisipul...
Porcu wrote:
Ma gindesc la o tufa de Rotala macrandra (nu prea mare, 3-4 fire) in fata tufei de Ludwigia repens ....... sau in orice alt loc mai central care va aparea ca urmare a diverselor modificari prin acvariu.

N-ar fi rau. Doar ca trebuie sa tai cateva frunze de cryptocoryne, ca sa-i fac loc. Vineri la schimbul de apa am sa vad cum vine.

Dar legat de lumina care ajunge la rotala, lampa e mai lunga decat acvariu, iar neonul ochiometric e cat acvariul, ba in partea aia chiar depaseste putin peretele caci nu am fixat lampa chiar la centimetru , deci teoretic n-ar trebui sa fie probleme cu lumina pe margini. Ori e vreun secret pe care nu-l stiu eu?

LE: La masuratoarea de fosfat din seara asta, bate aproape sau chiar 0.5 ppm, fara sa aditionez astazi (ultima a fost ieri seara in jurul orei 8-9)...ciudat.
Nu mai adaug in seara asta, masor maine si vad. Problema e ca mi se termina praful, desi n-am facut in niciun caz 50 de testari, iar din doua sticlute de reactiv n-am terminat-o inca nici pe prima...Mi se pare ciudat..poate o fi fost desfacuta inaintea mea

Maine cand trec la zoomania (n-am mai reusit astazi) am sa iau un test de po4 si k, mai aman cel pentru fier.
@Iulian: Multumesc pentru sugestii, dar, cheia intr-un bazin nu e stabilitatea? Mi-e ca s-ar putea sa apara tocmai din cauza ca nu-i o concentratie stabila mai degraba decat daca e prea mult sau prea putin. Eventual sa incerc sa scad doza, dar fara sa jonglez cu ea...

Nu stiu ce concetratie de Fe am, caci n-am un test din pacate. Trec astazi pe la zoomania dupa test de potasiu si daca au si de fe, am sa iau unul.

@Porcu': Deci am scapat de ban pentru moment
Dar unde as putea sa o pun? Daca e vorba si de mai multa lumina, aduc aminte ca eu inca am 0.4W/l (un singur tub osram de 39W)

Legat de Cuba, am sters eu poza din greseala cand am vrut sa scot una cu rotala (caci pusesem doua la fel). Am pus acum din nou poza

Si acum din experienta voastra, mult mai vasta decat a mea, daca ceva nu merge bine intr-un bazin, cam in cat timp isi fac aparitia algele?
Multumesc.
Astept si eu sa creasca si sa vad daca reusesc ce mi-am propus. Dar, vorba aia, "cu rabdarea treci marea"
Mersi
Sper de data asta sa nu mai apara neprevazute

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: