[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
In timpul ciclarii nu e nevoie de schimb zilnic de apa, decat daca face greseala (si probabil o va face, caci nu prea vrea sa inteleaga ce ii spunem) si pune pestii. Atunci faci schimburi dese ca sa scazi concentratiile de amoniac si compusi ai lui din apa.
Daca nu pune pesti, apa se lasa neschimbata pana cand ajunge amoniacul si no2-ul la 0 si no3 ul cat mai mic, dupa care un schimb inainte sa puna pestii.
Repet, nu am facut acvarii, dar din ce am citit, e PREA PUTIN 3 zile de uscat (sau de fapt daca il umpli miercuri, vor cam 2 zile si ceva).
Si ma intreb, de la postul trecut, cand te-au "mustruluit" sa zic asa, ai citit ceva? Sau crezi ca doar si-au racit oamenii gura degeaba? De miercuri il lasi pana duminica si vezi cat e de ciclat? Pai cam cat sa fie...cam deloc...

Daca te-ai prezentat deja aici intr-un topic anterior, acest topic trebuia facut la "coltul incepatorilor".
Plantele se scot din vata aia si se pun in substrat...
Nu stiu cum ti se pare tie gris in pozele alea...dar fiecare cu perspectiva lui.

Ultimul off-topic: Cand am zis 80 de litri chiar nu ma asteptam sa fie asa si speram sa nu fie asa...pune mana si citeste.
Tu chiar pui intrebari la ORICE?
Chiar ti-e lene sa cauti si tu ceva?
Ii apreciez pe cei care au avut rabdare sa-ti tot raspunda, acum cand vad cate topicuri deschizi si cum practic vrei mura in gura pentru niste lucruri pe care le gasesti in zeci de topicuri de pe forum.
Daca permiti si din partea astora mai mici, la multi ani sa fie
naitsirc wrote:
Am mai vazut si eu molly "bolnavi" care de fapt erau marmorati si le-au aparut petele pe masura maturizarii
Deci, vioradea, incearca sa faci niste poze mai clare cu macro si/sau sa descrii mai in detaliu cum arata acele pete

@Vlad: grisul nu se manifeste cu pete. De asemenea nici tratamentul dupa ureche nu-i de recomandat. Daca la tine a mers, posibil altuia sa nu ii mearga si atunci s-ar putea sa ai carne in frigider din partea omului pe care l-ai sfatuit.

Off-topic: Carasi si scalari? Mai zi-ne ca are si acvariul vreo 80 de litri si treaba e buna...

Revenind. Hai sa asteptam niste poze calumea si pe urma mai vedem.
Ia teste dedicate, nu 5 in 1. Sunt mai precise.
xenon wrote:nu cred ca o sa faci mare lucru fara cornir de metal

A cam trecut vremea acvariilor cu cornier...cel putin eu n-am mai vazut acvarii de genul...
Am scos tigerii din bazin, doar 3 am gasit...ar fi trebuit sa fie 4. Poate mai gasesc unul mai tarziu, ori au omorat cu unul in plus fata de cat am vazut eu.

Imediat cum i-am pus in oala au inceput sa le apara tentele de albastru, super...Ori datorita albului (oala alba) ori datorita faptului ca erau singuri si nu mai aveau "dusmanii" langa ei.
I-am aclimatizat si i-am pus in borcanul lui Grigore...care pare destul de interesat de ei. Deocamdata fug tigerii si nu ii prinde, dar sper ca pe viitor sa se obisnuisca bettanul cu ei si sa nu ii mai para asa interesanti crevetii.
Voi vedea...

Referitor la intrebarea ta Iuliane, e clar ca femelele sunt mai intens colorate decat masculii.

LE: Cred ca Grigore deja s-a obisnuit cu ei. Vad ca sta fata in fata cu cate un crevete si nu zice nimic, ba chiar pleaca la un moment dat...Va tin la curent.
Mi-e frica acum de faptul ca astia inca sunt speriosi si poate o iau la fuga in directia gresita (adica inafara acvariului). Am acoperit acvariul pt moment.
Aha, am inteles
Credeam ca il tii degeaba pana atunci.
Raspunsul simplu e NU.
Te-ai inregistrat pe 2 februarie si inca n-ai citit despre ciclare? Desi ai deja un acvariu?

Sa le luam pe rand:

1. 82 lungime si 32 latime si inaltime? Mi se pare disproportionat...Daca nu ai loc sa mai adaugi la latime, mai taie din lungime...
2. Link-uri cu ce ar trebuie sa faci? Ia categoria incepatorilor la rand, gasesti toate raspunsurile intrebarilor tale.
3. Nu pune nisip fin la plante. Daca vrei substrat fertil sub pietris, gasesti de cumparat. aquabasis spre exemplu; 5 litri cred ca e de ajuns.
4. Nu ma pricep la lipit acvarii, dar nu cred ca trebuie sa ii pui silicon in doua randuri. Il lipesti o data si il lasi la uscat, fara sa mai adaugi pe urma. Si in niciun caz nu il lasa doar 4 zile la uscat.
5. A sasea zi pui apa si il lasi sa se cicleze pana in a 7a zi? Pe bune? Intr-o luna atat ai reusit sa citesti de pe forum?

Zau ca ar fi trebuit doar sa te indrum spre citit.
Sa stii ca m-am gandit si eu sa ii pun cu bettanul. Din pacate am plecat in seara asta si sunt la cineva, asa ca n-am apucat sa-i mut caci n-am avut timp de aclimatizare.
Maine dimineata, mut ce mai gasesc. Am numarat 3 inainte sa plec, ar trebui sa fie 4...teoretic. Victima din seara asta era cea mai mare femela de tiger si mai intens colorata...mama lor.

Referitor la rcs, nu i-am urmarit foarte atent, insa femelele par mai colorate per total. Si in randul masculilor sunt cateva exemple mai calumea, dar femelele ii surclaseaza. Am sa ma uit maine mai atent la ei ca sa iti spun sigur.

Eu astept de la ei exemplarele alea de se intampla sa apara, colorate si mari (asa numitii red fire)...Ma gandeam mai demult sa cumpar cateva exemplare de sakura de la cineva de aici de pe forum, dar acum imi iau gandul de la aduce alte exemplare in bazin.
A doua victima
E clara treaba...ma gandesc sa-i mut in acvariul mare...
Daca zici ca-i ca o rana, atunci e probabil sa fie o infectie bacteriana.
Bine ar fi sa-l separi intr-un acvariu spital, cu aerare puternica, o curatenie stricta si tratament.

Arunca un ochi aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups , gasesti o gramada de poze cu infectii bacteriene, rani pe corp. Vezi care se aseamana si vezi tratamentul.
Din cate stiu eu, un ovul nu poate fi fecundat de doua ori. Adica "samanta" sa provina de la doi masculi. Odata fecundat, femela poate "umbla" pe la 'spe masculi caci n-o mai face decat de placere ca sa zic asa

Probabil prin stramosii puilor astora au fost ceva albino si iaca s-au manifestat niste gene. Ori sa se fi petrecut ceva in timpul cresterii de la fecundare incoace si astia sa fi iesit mai cu mot...pana la urma n-ai de unde sa stii sigur. Sau, am mai citit ca la vivipari femela poate stoca "materialul" masculului si sa duca mai multe nasteri la rand din materialul respectiv...poate nu vine samanta de la pestii tai.

Sa-ti traiasca, sa te bucuri de ei Molly albino eu unul n-am vazut pana acum, asa ca esti "special"
La foame mi-e greu sa ma mai gandesc, caci acum le dau zilnic, iar in prima zi cand i-am adus pe tigeri, le-am dat de 2 ori...astazi iarasi le dau de 2 ori, sa vedem.

Dar zau ca nu-mi pot imagina ce poate fi... Revin la ideea ca inainte sa aduc rcs ii acum o luna-doua ca nu mai tin minte exact, au crescut fara sa aiba probleme..

Poate pur si simplu trebuie adusi toti odata si sa se adapteze impreuna. Puisorii de tiger in continuare nu par sa aiba nicio problema. Am numarat ieri 6...si probabil ca mai sunt ascunsi prin moss.

Legat de poze, imi pare rau ca nu am pozat cand erau 3 calare pe el, dar eram putin uimit si nu mi-a trecut altceva prin gand decat sa-i despart.

Ca o chestie simpatica, am asistat acum 2-3 minute la "naparlirea" unui tiger. Prima oara parca era o larva de fluture, ma uitam ce naiba poate sa fie . Ca un cocon din care iesea o chestie. Pana sa vad ca la sfarsit ia iesit capul crevetelui si a sarit cu totul din exoschelet. Foarte tare mi s-a parut
Cum bineinteles ca nu poate sa fie tot roz prea multa vreme, desi au trecut 4 zile linistite si ma pregeteam sa fac un update cum ca am scapat de problema crevetilor care se omoara, aseara prima victima tiger...

Inainte sa le dau de mancare am vazut unul care avea iesit din el ca o mica bucatica de carne (cred eu) pe o laterala si era cam agitat.

Le-am dat mancare, asta a ajuns si el prin zona si la un moment dat pac 3 rcs au sarit pe el. Unul dedesubt l-a intors pe-o parte, alti doi calarea deasupra...am ramas mut. Bag mana sa-i dau la o parte cu degetul, dar pana nu i-am atins efectiv, n-au plecat...se tineau de el de parca se tineau de viata
Se dau la o parte, asta deja mergea in deriva, scot mana din acvariu nu dureaza 10 secunde, alt rcs calare pe el. Bag iar mana, aceeasi poveste ca nu vroia sa ii dea drumu', reusesc sa il dau la o parte, dar ce sa vezi...tiger-ul nici macar in deriva nu mai mergea, a dat coltu' ...

Nu stiu ce sa mai zic...mi-e ciudat ca era un exemplar frumos. N-ar fi sfarsitul lumii ca mi-au omorat unul, dar tinand minte istoria, ma astept sa-i casapeasca pe toti. 70 de lei dusi pe apa sambetei..

La numaratoare aseara au iesit 4, ar trebui sa fie 5 (ramasi dupa asta mort), eu sper ca unul era ascuns pe undeva si nu l-au killarit si pe ala.
Le-am dat astazi dimineata de mancare iarasi (3 tigeri au iesit la masa, ar trebui sa mai fie 2...ii caut in continuare), desi ma indoiesc ca inca mai poate fi vorba de foame...cred ca pur si simplu nu suporta exemplare noi in acvariu.

Va pun si cateva poze:

image

image

image

Asta a fost lovitura de gratie...

De ce vrei sa adaugi jbl ul doar cand pui pestii si nu la inceput?
Emimag wrote:
narcis wrote: poate nu au co3...

Ce este si la ce foloseste? Merci.

Sau poate ai vrut sa zic no3?

Cred ca no3 a vrut sa zica

@monoceros: De ce vre isa pui phosex ? Ia intai un test pt fosfat si vezi ce valoare ai. Ca daca e mic, dai degeaba banii pe phosex...

Nu mai retin tot topicul,dar parca nu ai aditie de co2...Din ce am citit e, sta la BAZA fotosintezei plantelor. Daca n-au de asta, degeaba bagi fertilizanti, caci plantele nu ii vor consuma. Astfel raman liberi prin apa pentru alti "profitori"...Adica eu asa am inteles, sa ma corecteze cineva daca gresesc.

Asadar, eu as renunta in a adauga fel de fel de fertilizanti si as strange bani sa iau o butelie sa pot baga co2...pe urma as incepe cu fertilizare. Ori daca nu, o bomba, doua pana reusesti sa iei o butelie.

Pe de alta parte, cred ca ar mai merge adaugate niste plante.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: